REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

DIICOT, primele explicații OFICIALE: de ce a fost CLASAT 'Dosarul 10 August'

DIICOT, primele explicații OFICIALE: de ce a fost CLASAT 'Dosarul 10 August'

Replica API 15 iulie 2020 | 00:00 988

Procurorii DIICOT au învolburat apele pe scena politică și în societate prin clasarea ”Dosarului 10 August”. Procurii arată că n-au găsit probe care să susțină acuzațiile din dosar și au disjuns cauza doar pentru violențe ale jandarmilor.

Foto: arhiva

”Prin ordonanța din data de 26.06.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au dispus următoarele:

1. Clasarea cauzei sub aspectul săvârșirii, în forma tentativei, a infracțiunii de acțiuni împotriva ordinii constituționale;

2. Declinarea competenței de efectuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu constând în aceea că ”în data de 10.08.2018, începând cu ora 1800, cu ocazia mitingului organizat în zona Piaţa Victoriei din mun. Bucureşti, au avut loc incidente violente în care au fost implicate forţele de ordine din cadrul Jandarmeriei Române, în urma cărora a rezultat rănirea mai multor persoane”, în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Parchetelor Militare.

3. Clasarea cauzei sub aspectul săvârșirii de către suspecții maior CAZAN LAURENŢIU VALENTIN, comisar şef de poliţie CHIRICĂ MIHAI DAN, colonel CUCOŞ GHEORGHE SEBASTIAN și colonel SINDILE IONUŢ-CĂTĂLIN a infracțiunilor de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă;

4. În vederea aprecierii incidenței în cauza ce a format obiectul dosarului nr. 7475/P/2018 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București a dispozițiilor art.335 Cod procedură penală, respectiv cu privire la extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de participație improprie la lovire sau alte violențe prev. de art.52 alin.3 Cod penal cu referire la art.193 Cod penal, un exemplar al ordonanței a fost comunicat prim-procurorului acestei unități de parchet.”, arată DIICOT, potrivit ştiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cum poti sa mai ai incredere in asa zisa justitie, atata tiomp cat lucrurile au fost clare ca lumina zilei, cum? Ne meritam soarta, toate institutiile statului sunt mana in mana cu clanurile de interlopi, se ajuta intre ele- fac un troc- ne scapam unii pe altii, cei ce ne-au votat nu au nimic de constatat decat nemerniciile noastre, bataia de joc la adresa lor, imbuibarea noastra a depasit limitele bunului simt. Nu ne impresioneaza saracia la care i-am supus, lupta ptr supravietuire atata timp cat noi avem mai mult decat ne-am imaginat. Noi traim intr-o alta lume, lume la care acesti supusi ai
1
0
Sper sa pateasca asa si astia de acum sa vedem ce mai zici
0
0
Au scapat de puscarie. Sa zica mersi ca au ramas cu bataia luata si narile desfundate de aerosoli. Pe filmari se vede clar cum arunca cu obiecte pietre si mizerii in jandarmi incercand sa rupa cordonul ce apara cladirea guvernului. Cand sunt apoi respinsi de jandarmi stau cu mainile ridicate in timp ce altii filmeaza. Dar cei care si iau bataie sunt exact cei care mai inainte aruncau cu pietre in jandarmi. E mod de operare folosit de oengisti in toate tarile. Vin cu copii la meeting provoaca si agreseaza jandarmii etc. Cand sunt respinsi invoca abuzul jandarmilor. Sictir si la puscarie cu tfl.
2
1
Cacat nu au probe am 50 de filmari cum jandarmi bat persoane ce nu vad procurori corupti vad doar bani de la psd spaga
2
1
Daca jucam la bursa soarta sesizarii facuta de acel procuror militar , care zis ca era in trecere pe la manifestatie, sigur castigam! Ei si acum ca dosarul se intoarce in ograda parchetului militar, pariez ca se va da clasare si pentru ce a mai ramas. Capisci?
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218