REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Dilema câinilor fără stăpân de pe străzile din oraşul Ovidiu

Dilema câinilor fără stăpân de pe străzile din oraşul Ovidiu

Replica API 27 februarie 2016 | 00:56 185

A ieşit scandal!

A ieşit scandal!

Problema câinilor comunitari este îndelung dezbătută şi reclamată de cetăţenii acestei ţări de ani buni. Majoritatea se plâng că străzile sunt prea des colindate de aceste patrupede, care uneori sunt şi agresivi. Până şi ovidenii reclamă prezenţa animalelor, cu toate că numărul lor nu este covârşitor. Pe de altă parte, se pare că există şi cetăţeni care se opun atunci când administraţia locală demarează acţiuni de ridicare a acestora de pe drumurile publice.

Ei susţin că sunt animale pe care le-au îngrijit şi hrănit de când erau mici şi că sunt obişnuiţi cu ele: „În ultimele două zile, Primăria a organizat acţiuni de ridicare a câinilor de pe stradă. A ieşit un mare scandal. mulţi sunt împotrivă. Au sunat la poliţie, să spună că vor să-i aducă înapoi. Ei spun că sunt căţeii lor şi că-i cresc de mici. E o problemă în comunitate pentru că unii reclamă prezenţa câinilor pe străzi, iar alţii spun că i-au crescut de mici şi pun suflet”, ne-au declarat surse din cadrul Primăriei.

Amintim că la începutul lunii cetăţenii oraşului Ovidiu se arătau nemulţumiţi de modul în care Primăria gestionează problema câinilor comunitari. Deşi numărul acestora nu este copleşitor, ovidenii se temeau că în primăvară acesta se va dubla, întrucât deja au început să se împerecheze. De asemenea, oamenii erau îngrijoraţi de agresivitatea unora dintre ei şi fac numeroase sesizări în legătură cu acest lucru. Reprezentanţii Primăriei susţin că fac tot ce le stă în putinţă pentru a gestiona cât mai eficient această situaţie. Ei spun că lucrurile ar sta altfel dacă ar avea mai mulţi bani la dispoziţie special pentru ridicarea câinilor de pe stradă, sterilizarea şi adăpostirea lor până în momentul în care vor fi revendicaţi.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218