REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Dilema şoferilor din Constanţa: „Este permisă întoarcerea în intersecţiile dirijate?” Ce spun poliţiştii

Dilema şoferilor din Constanţa: „Este permisă întoarcerea în intersecţiile dirijate?” Ce spun poliţiştii

Replica API 28 iulie 2016 | 00:00 10666

Reguli de circulaţie

Reguli de circulaţie

Este permisă întoarcerea vehiculelor în intersecţiile dirijate? Aceasta este întrebarea care stă pe buzele multor şoferi. Şi cazuri sunt multe, autoturismele putând fi zărite cum întorc chiar şi peste marcajul continuu. Însă, iată că acest lucru este permis, după cum au precizat poliţiştii rutieri, numai că la mijloc stau şi alte elemente.

„O rugăminte către cei mai în temă. Este permisă întoarcerea într-o intersecţie dirijată? Eu cel puţin aşa am înţeles din lege, însă azi am fost claxonat de cel din spatele meu şi nu ştiam de ce. Poate pentru că nu a fost atent şi a fost surprins? Comentez cu articolele din lege. Dacă am înţeles eu greşit, îmi cer scuze de pe acum şi promit că nu se mai întâmplă!”, a scris Marius O. pe pagina de Facebook Şoferi model vs Pericole în trafic.

Şi oamenii nu au întârziat să-şi dea cu părerea: „Nu este intersiză întoarcerea atâta timp cât se face dintr-o manevră”, a spus Ştefan S.. Apoi, o altă persoană i-a atras atenţia lui Marius că este interzis să întoarcă peste trecerea pentru pietoni, la care acesta a răspuns: „Am trecut de trecere şi am făcut stânga împrejur după ce se întrerupe linia continuă”. Însă, iată care este adevărul şi cine a greşit în situaţia de faţă.

„Da, este permisă întoarcerea într-o intersecţie dirijată, chiar peste marcajul continuu, dar nu la mai mult de 25 de metri de pătrunderea în intersecţie, adică pe segmentul acesta se poate întoarce regulamentar. Este chiar şi întrebare pentru permisul de conducere. Însă, dacă sunt şi alte elemente, precum trecere pentru pietoni, datele se schimbă.

Gândiţi-vă că, aşa cum am spus mai înainte, este permisă întoarcerea dar nu la mai mult de 25 de metri de pătrunderea în intersecţie, plus că aici intervine şi regula în ceea ce priveşte trecerile pentru pietoni, pe care ar trebui să le ştie toţi şoferii. Dacă întoarce peste trecere, clar a încălcat o regulă. Dar dacă vorbim despre o intersecţie fără trecere pentru pietoni, semnalizată, cu marcaj continuu, întoarcerea peste marcaj este permisă”, au declarat poliţiştii rutieri.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tocmai ca legea prevede ca inainte si dupa trecerea de pietoni la mai PUTIN de 25 m ,intoarcerea este INTERZISA,de aceea trebuie sa inaintati pana aproape de intersectie nu mai postati aiurea
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614