REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
14.2° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Din cauza PANDEMIEI, ELEVII sunt BOMBARDAȚI cu 4 TESTE de verificare a cunoștințelor pe ZI

Din cauza PANDEMIEI, ELEVII sunt BOMBARDAȚI cu 4 TESTE de verificare a cunoștințelor pe ZI

Replica API 23 octombrie 2021 | 14:03 1662

Toţi elevii intră de luni în vacanţă forţată timp de două săptămâni. Ministrul Educaţiei dă asigurări că elevii nu vor pierde materia, dar profesorii și părinţii îl contrazic. Totodată, presiunea se află acum pe umerii elevilor care s-au văzut puşi în faţa unui val de teste, iniţiat de profesori, conștienţi fiind de timpul relativ scurt rămas până la încheierea semestrului.

Constrânşi de noile restricţii impuse de preşedintele Klaus Iohannis, profesorii încearcă să urgenteze procesul de notare al elevilor chiar dacă presiunea se revarsă pe elevi. La Constanţa, spre exemplu, copiii s-au plâns de volumul mare de materie pe care trebuie s-o asimileze, îngreunându-le astfel săptămâna premergătoare vacanţei. Stresul generat de o astfel de situaţie fiind unul imens, elevii ajungând să susţină şi patru teste într-o singura zi de şcoală, majoritatea fiind la materii cheie, ceea ce face ca procesul de învăţare şi pregătire să fie unul infernal.

Recuperarea materiei, o utopie?

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu a declarat că, în ceea ce priveşte recuperarea, aceasta se va face prin modificarea structurii anului școlar și ar putea însemna sacrificarea săptămânii Şcoala Altfel sau chiar a vacanței de iarnă”.

Părinţii revoltaţi, dar şi profesorii contactați de Replica, contrazic teoria acestuia, spunând că fără o serie de măsuri prin care să se limiteze numărul notelor în vederea încheierii mediilor, posibila renunţare la teze sau eliminarea unor noţiuni din materie, situaţia poate deveni mai gravă pentru elevi la revenirea acestora în bănci.

Preşedintele federaţiei naţionale a asociaţilor de părinţi, Iulian Cristache, declara în urma celor spuse de ministrul învățământului „O vacanță pe termen nedefinit (nu avem siguranța că peste 2 săptămâni situația epidemiologică se va îmbunătății semnificativ și elevii vor putea reveni în bănci), în mijlocul primului semestrul şcolar, înseamnă o întrerupere bruscă a ritmului de învățare al elevilor, anulându-se, practic, tot efortul depus de dascăli de la începutul anului școlar”.

„Coaliţia“ elevilor, de frica testelor

De teama unei astfel de zile aglomerate, în care din cinci, șase ore de curs la patru existau teste anunţate, unii elevi au luat iniţiativa boicotării cursurilor preferând să anunţe că sunt bolnavi, lipsind astfel de la ore afectând astfel restul colectivului. Evident, diriginții nu au dat crezare, chemând copiii la școală și informând părinții despre această situație.

G.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Statul a dat faliment. Acum incearca sa reduca cheltuielile cu scoala. Urmeaza spitalele. Administratia ramane ultima. De unde bani sa incalzesti scolile? Salarii la profesori de unde, cand blochezi economia?
7
0
Sa recunoasca literele alfabetului ?
7
1
un tampit care face parte dintro adunatura de alti tampiti in frunte cu tantalaul tamp ospatar
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218