REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Din culisele PSD. Adevăratele mişcări din spatele declaraţiilor oficiale. Ce vor să facă Geoană şi Vanghelie

Din culisele PSD. Adevăratele mişcări din spatele declaraţiilor oficiale. Ce vor să facă Geoană şi Vanghelie

Replica API 17 ianuarie 2015 | 02:43 381

Nebunie în tabăra majorităţii parlamentare

Nebunie în tabăra majorităţii parlamentare

Marian Vanghelie, sursa foto: qmagazine.ro

Primarul Sectorului 5 Marian Vanghelie, exclus din PSD la sfârşitul anului trecut, a declarat că, în perspectiva realizării noului proiect politic pe care îl construieşte împreună cu Mircea Geoană, a convins deja 25 de parlamentari PSD să li se alăture.

Primarul a susţinut totodată că, în momentul depunerii moţiunii de cenzură, anunţată de PNL, grupul parlamentarilor interesaţi de proiect va ajunge la 50-60. Pe noi ne interesează o guvernare stabilă în România, până în anul 2020, pe model german. Stânga cu dreapta, ca să nu mai fie scandaluri şi certuri; să fie o chestie serioasă”, a spus Vanghelie, care a continuat astfel starea de degringoladă din ograda PSD, care se confruntă în prezent cu scindări de proporţii. Partidul cu cea mai mare experienţă de guvernare are de a face cu facţiuni disidente, iar anunţurile în presă curg lanţ în fiecare zi.

Mircea Geoană

Pe cine vor să racoleze Geoană şi Vanghelie

Dacă Sebastian Ghiţă a anunţat că îşi va face partid în acest an, primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie şi senatorul Mircea Geoană intenţionează să ducă lupta anti Victor Ponta până în pânzele albe. Surse din cadrul PSD ne-au relatat, în exclusivitate, despre mişcările din Parlamentul României pe care le întreprind Geoană şi Vanghelie. Primarul Sectorului 5 a anunţat zilele trecute că 50-60 de parlamentari vor vota „pentru” moţiunea de cenzură, pentru debarcarea Guvernului Ponta 4. „Nici vorbă de acest număr. Ei discută cu câţiva din PSD, unii de prin UNPR şi din PP-DD. Din PP-DD, cu cei pe care i-a adus Vanghelie. Discută cu Florentin Gust şi Cătălin Croitoru, cam ăştia ar fi, dar ideea e că Vanghelie vrea fundaţie, iar Geoană vrea partid. Pentru partid, durează. Mai mult, nu prea se raliază parlamentarii la iniţiativa celor doi, pentru că nu prea au ce să le ofere. Ieri, când a apărut în presă ştirea cu Vanghelie că e cercetat pentru evaziune s-au speriat şi mai tare şi se ştie că Viorel Hrebenciuc a „turnat” tot, despre toţi, iar asta înseamnă că nu va veni mai nimeni. Fiecare îşi vede pentru el acum, să scape. Ăla de la Piteşti (Rădulescu – n.r.), e cu sor-sa arestată pentru trafic de droguri. Mda, e o nebunie”, a spus un parlamentar PSD, pentru Replica.

Creatoarea de modă Mirela Rădulescu, sora deputatului de Argeş Cătălin Rădulescu, a fost arestată în 2012 pentru trafic de droguri. Nici Rădulescu nu prezintă semne de „uşă de biserică”. La rândul său, a fost acuzat de o fostă angajată într-o plângere penală de viol şi perversiuni sexuale. Un alt parlamentar PSD ne-a spus că Geoană ar putea avea mai multe şanse de a crea un partid, cel puţin în faţa lui Sebastian Ghiţă. „Da, este lupta dintre Vanghelie şi Ghiţă, care să rupă mai mult din PSD. Doar că, dacă Ghiţă este condamnat în vreun dosar, aşa cum se aude, o tulesc toţi la Geoană. Ţine cont că, dintre ăştia, Nuland s-a întâlnit doar cu Geoană, ceea ce este edificator”, ne-a spus acesta. Contactat de Replica de Constanţa, Florentin Gust a precizat că va anunţa oficial următorul său pas politic la începutul sesiunii parlamentare, în luna februarie. „Când o să fie o chestiune, o să dau oficial. Până atunci, nu e nimic, doar speculaţii. O să dau o poziţie oficială când o să înceapă Parlamentul”, ne-a spus Gust. Într-adevăr, asistentul Secretarului de Stat al SUA pe Afaceri Europene şi Eurasiatice, Victoria Nuland, s-a întâlnit doar cu Mircea Geoană din partea PSD, deși acesta este exclus din partid! Pe de altă parte, Liviu Dragnea susţine că Geoană ar fi încercat în ultimele zile ale lui 2014 să îl racoleze. Dacă îi dăm crezare lui Dragnea, Geoană ar fi încercat un puci în interiorul PSD. „Pe mine m-a sunat Geoană înainte de CExN să mă întrebe ce fac şi… mă rog... Credeţi că m-a sunat să mă întrebe unde fac Revelionul? M-a întrebat dacă m-am întâlnit cu colegii şi a spus că trebuie să ne vedem, să vedem ce facem cu partidul”, a spus Dragnea.

„Aleşii” constănţeni văd moţiunea ca şi picată

Goana după putere s-ar putea să-i determine pe cei de la PNL să intre cu capul în gard. Speranţele opoziţiei pentru moţiunea de cenzură care va fi depusă în februarie sau în martie se îndreaptă către practica obișnuită a politicii româneşti: trădarea. Astfel, PNL se bazează pe partidul băieţilor cu „ochi albaştri”, UNPR, pe UDMR şi chiar pe gălăgia lui Vanghelie. Numai că socotelile de acasă s-ar putea să nu se potrivească cu cele din Parlament. Dacă luăm în calcul dezvăluirile celor doi parlamentari care ne-au spus cum stă, în realitatea, treaba cu mişcările lui Geoană şi Vanghelie, iar Gabriel Oprea condiţionează susţinerea Guvernului de menţinerea în funcţie a lui Victor Ponta, moţiunea de cenzură e ca şi picată. „Am auzit că vor să facă o... dar, n-am înţeles ce vor să facă. Să rupă din partid, să facă un partid nou... Deocamdată, nici măcar nu s-a scris moţiunea de cenzură. Să vedem pentru ce depun moţiunea de cenzură, cine o semnează de la ei. Au mai fost situaţii în care au făcut moţiuni de cenzură şi nici semnatarii ei n-au votat-o! Au semnat moţiunea de cenzură, dar n-au votat-o toţi. Întâi să o scrie, să vedem despre ce e vorba, cui se adresează, pe ce problematică şi după aceea stăm de vorbă. Eu zic că ei se grăbesc deocamdată. (...) Nu se ştie câţi sunt de la PSD (în tabăra Vanghelie – n.r.). Mă îndoiesc de reuşită... Eu ştiu la ce s-or fi gândit? Fiecare cu strategia lui, dar atâta timp cât dânsul nu mai e în partid (Vanghelie – n.r.), fiecare îşi face politica şi planurile de viitor aşa cum consideră”, a spus deputatul Radu Babuş, pentru Replica.

Dacă la tineri au mai mult curaj Geoană şi Vanghelie, nu acelaşi lucru se poate spune despre cei mai în vârstă. De exemplu, nu au încercat nici o apropiere de senatorul constănţean Nicolae Moga. „Nu cred că îndrăznesc! Probabil că au discutat cu 60 de oameni la telefon. Mai bine ne ocupăm de treburile esenţiale ale vieţii românilor. Mă gândesc aici la cei cinci milioane de români care trăiesc în sărăcie. Mă gândesc la alţii care nu duc o viaţă foarte bună. Mă gândesc la toate neajunsurile pe care le întâlnesc săptămână de săptămână în colegiul meu. Mă gândesc la toate problemele românilor, cu care se confruntă. Pe astea trebuie să le rezolvăm şi nu probleme de doctrină sau probleme de partide politice. (...) Noi, în România, ne legăm la cap când nu ne doare. În loc să ne gândim serios să reformăm partidele, pentru că toate partidele din România secolului XXI trebuie reformate. Ştim cu toţii că, datorită nereformării, calitatea membrilor de partid nu este satisfăcătoare vieţii de astăzi, ca să nu spun mai multe”, a spus Moga, pentru Replica.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614