REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Din incendiul pornit de la un BMW X5 era să bubuie o casă în Coiciu

Din incendiul pornit de la un BMW X5 era să bubuie o casă în Coiciu

Replica API 3 noiembrie 2011 | 00:00 325

3 maşini puse pe butuci, de la un scurt-circuit

3 maşini puse pe butuci, de la un scurt-circuit

Proprietarul maşinilor de lux arse pe data de 28 octombrie în cartierul Coiciu a avut ieri o întrevedere cu reprezentanţii societăţii de asigurări, pentru a putea fi despăgubit. Conform lui Andrei Coval, proprietarul a două dintre cele trei maşini de lux (un Kia şi un Ssangyong), focul a pornit de la maşina vecinului, un BMW X5. "A fost un scurt-circuit de la maşina vecinului meu, Peterică Cornea, iar la scurt timp s-au aprins şi restul", a declarat, pentru "Replica", Andrei Coval.

Tot acesta a menţionat că nu avea asigurare la maşini, deoarece acestea erau noi: "Nu am CASCO, maşinile le-am luat în august şi septembrie a.c.", a mai spus proprietarul. În ajutorul acestuia a venit însă vecinul său, care i-a oferit asigurarea: "La Kia este daună totală, la Ssangyong expertiza servicului o să hotărască". Bărbatul a menţionat că paguba se ridică la prima vedere la cel puţin 30.000 de euro. Totuşi, deşi a fost luat prin surprindere în toiul nopţii de flăcările uriaşe care îi distrugeau maşinile, Andrei Coval se mulţumeşte că nu i-a ars casa: "Nu este uşor să te trezeşti la 3 dimineaţa în bubuituri şi în fum că îţi ard maşinile. Copilul domea şi focul începuse să topească contoarul de la energie, puteam să sărim în aer". În ceea ce priveşte lucrările necesare pentru casă în urma incendiului, proprietarul a menţionat că în scurt timp se va duce la Asirom, asta după ce constructorul îi va face evaluarea daunelor. "Constructorul o să îmi facă evaluarea la Asirom ca să pot să îmi fac casa", a subliniat acesta. Proprietarii automobilelor exclud ideea ca cineva să fi provocat incendiul: "Nu, nu, nici vorbă, nu l-a provocat nimeni, s-a şi dovedit, totul a fost de la maşina vecinului. Ce să fac acum, să-i iau gâtu? De parcă el ar fi vrut să se întâmple aşa ceva", a afirmat proprietarul maşinilor Kia şi Ssangyong.

Cine este Andrei Coval

Proprietarul celor 2 maşini distruse este administratorul a două societăţi din Constanţa: Marcov Safe Shipping SRL şi Atlas Pilot Global SRL. Prima a fost înfiinţată în 2009 şi are ca obiect de activitate "activităţi de plasare a forţei de muncă". Potrivit Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în primi 2 ani de funcţionare, societatea a înregistrat cifre de afaceri de 25.404 lei pe 2009 şi 40.625 lei, pentru 2010, însă fără a obţine profit. Cealaltă societate, Atlas Pilot Global, înfiinţată tot în 2009, se ocupă cu "activităţi de servicii anexe transportului pe apă", însă, în acţionariatul firmei, pe lângă Andrei Coval, mai figurează şi Alexandru Dumitru Grigoriţă şi Adrian Popescu. Cifra de afaceri aferentă anului 2010 este de 176.022 lei, însă, ca şi în cazul primei firme, nu s-a obţinut profit.

Camer NEGIP, Dan ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218