REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Din Mamaia până-n Vamă, lumea a uitat de BOALĂ! VIDEO

Din Mamaia până-n Vamă, lumea a uitat de BOALĂ! VIDEO

Replica API 9 iunie 2020 | 00:46 3475

Minivacanţa de Rusalii a fost una aglomerată pe litoralul românesc. A fost primul weekend în care românii au putut să îşi petreacă zilele libere fără a ţine cont de măsurile stricte impuse de autorităţi în urmă cu trei luni de zile. Chiar dacă starea de alertă se află încă în vigoare până pe data de 15 iunie, litoralul a găzduit peste 15.000 de turişti în aceste trei zile.

Trei zile pline pentru Constanţa

Constanţa a prins viaţă din nou după trei luni de hibernare. A fost primul weekend din această vară când terasele şi plajele au fost luate cu asalt de către constănţeni şi turişti, bineînţeles, cu măsurile de prevenţie aflate încă în vigoare.Ziua de Rusalii a fost mai puţin prielnică pentru turiştii aflaţi la malul mării. Ceaţa venită de pe mare a cuprins Portul Tomis, faleza Cazinoului şi staţiunea Mamaia, dar asta nu a stat în calea celor veniţi pe litoral. Sâmbătă şi duminică, terasele din Centrul Vechi mai aveau doar câteva locuri libere, iar acelea erau rezervate. Locurile de parcare erau la mare preţ, iar pentru câteva secunde îţi imaginai că nu mai există coronavirus, deoarece majoritatea purtau un zâmbet larg pe chip, acel chip ascuns sub măşti o bună perioadă de timp.

Vama Veche a rupt normele de distanţare socială

Staţiunea Mamaia şi Vama Veche au fost din nou în centrul atenţiei şi au devenit polurile distracţiei. Petrecerile până în zori au luat locul monotoniei afişate în ultimul timp. Mii de petrecăreţi nu au mai ţinut cont de distanţarea socială şi de faptul că România se află încă sub influenţa stării de alertă şi au petrecut până dimineaţă, alături de prieteni şi necunoscuţi. Cu toate că la Cluj s-a ţinut primul concert în aer liber cu regulile de distanţare şi maximum 500 de persoane, iată că în Vama Veche nu s-a mai ţinut cont de acest aspect.

Poate dacă trupa Viţa de Vie venea pe litoral, astăzi vorbeam despre civilizaţie şi bun simţ, însă în lipsa acestora şi a unui eveniment oficial din partea unor organizatori, putem vorbi doar despre încălcarea restricţiilor.

Mai puţine accidente decât aceeaşi perioadă a anului trecut

Poliţiştii constănţeni s-au aflat la datorie în această perioadă aglomerată pe litoralul românesc. În perioada minivacanței de Rusalii, polițiștii rutieri constănțeni s-au aflat la datorie pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool sau a altor substanțe, precum și pentru fluidizarea traficului rutier. Au fost organizate dispozitive rutiere pentru fluidizarea traficului pe DN 39, în localitățile Agigea, Eforie Nord și Vama Veche, precum și în municipiile Constanța și Mangalia.

În perioada 5-8 iunie a.c., polițiștii rutieri au constatat 18 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 11 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice si una pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive. În perioada 5-7 iunie a.c., pe arterele rutiere din zona de competență a I.P.J. Constanța nu au fost înregistrate accidente rutiere grave.

Video:

În perioada menționată au fost înregistrate 7 accidente rutiere ușoare, cu 5 mai puține față de aceeași perioadă calendaristică a anului trecut și cu 6 mai puține față de perioada minivacanței de Rusalii din anul 2019, în care s-a produs și un accident rutier grav.

Video:

Petruţ IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo la oameniii veniti la distractie in Vama si pe tot litoralul. Dece nu sunt noi cazuri de inbolnavire, a disparut virusul? Sau e litoralul imun pentru Covit
0
0
Mai sugeti pula cu tot cu articolul vostru
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614