REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.3° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.3° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Din "minunile" guvernărilor: Poliţia Rurală, reorganizată anul trecut, se face la loc!

Din "minunile" guvernărilor: Poliţia Rurală, reorganizată anul trecut, se face la loc!

Replica API 31 august 2012 | 00:00 96

A crescut infracţionalitatea, se fură mai multe animale

A crescut infracţionalitatea, se fură mai multe animale

Poliţia rurală va fi reînfiinţată, lucru care se va întâmpla începând cu luna septembrie. Motivul care a dus la noua hotărâre este strâns legat de faptul că infracţionalitatea în mediul rural a crescut. Prezent la Constanţa, pentru a fi prezent la prezentarea bilanţului IPJ, Petre Tobă, şeful Poliţiei Române a spus că a fost efectuat un sondaj în acest sens printre locuitorii de la ţară, iar rezultatele nu au fost tocmai satisfăcătoare.

"Am beneficiat de o cercetare făcută de un institut de specialitate, pentru a vedea percepţia populaţiei din mediul rural. 58% din cetăţenii din mediul rural consideră că actuala formă de organizare este în dezavantajul lor. 70% din ei au spus că timpul de reacţie la sesizări, a crescut undeva la peste 20 de minute şi chiar la o oră. 86% au apreciat că un singur poliţist la post nu poate rezolva problemele comunităţii. 90% au precizat că doresc mai mulţi polţişti, la post, fapt care le conferă un sentiment de siguranţă", a declarat Petre Tobă, şeful Poliţiei Române. Ca atare, se păstrează toate secţiile de poliţie rurală, care au un rol de coordonare a patrulării, dar se va păstra şi compartamentul de poliţie judiciară. În plus, era mai mult decât necesară reînfiinţarea poliţiei rurale întrucât mai multe deficienţe au fost înregistrate. "Poliţia este într-un proces permanent de modernizare. Colegii, care anul trecut au luat decizia de a lua această măsură, sunt convins că au avut destul de multe argumente. Am făcut o analiză pe mai multe paliere. Am constatat că avem creşteri pe situaţia operativă. Au crescut furturile de animale, la ţară, de la 6%, la 47%. Avem o creştere a cheltuielilor, pentru mentenanţa asigurării echipamentelor de patrulare, a consumului de carburant, de personal. Este normal să iei nişte măsuri de corecţie", a mai spus Tobă. Potrivit acestuia, ministrul de Interne, Mircea Duşa, ar fi aprobat o suplimentare a posturilor, cu 2.800, ocupate progresiv. Reamintim că Poliţia Rurală a fost reorganizată anul trecut. Din aproximativ 3000 de birouri de poliţie comunală au mai rămas câteva sute. Multe sate au rămas astfel, fără nici un poliţist. Aproximativ 3000 de agenţi vor fi angajaţi de la 1 septembrie în noile posturi din comune. Reînfiinţarea poliţiei rurale va presupune ca în fiecare sat să fie măcar câte un agent de poliţie.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218