REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Din scara blocului, direct în cimitir. Locuitorii din apropierea Cimitirului Municipal îşi riscă viaţa zi de zi

Din scara blocului, direct în cimitir. Locuitorii din apropierea Cimitirului Municipal îşi riscă viaţa zi de zi

Replica API 21 decembrie 2016 | 02:18 388

Oamenii nu mai suportă!

Oamenii nu mai suportă!

Locuitorii de pe strada Baba Novac, numărul 167b sunt revoltați de o situație care le pune viața în pericol în fiecare zi. Oamenii sunt nevoiți să traverseze neregulamentar pentru a ajunge la mașinile parcate sau în stația de autobuz. Acest aspect se datorează pentru că trecerile de pietoni se află la distanță considerabilă de stații. Mai mult, majoritatea care vin sau pleacă de la cimitir, trebuie să traverseze în fugă.

Niculae Vasile, locatar în blocul Energia de pe strada Baba Novac, numărul 167b, a precizat că a făcut presiuni la administrația blocului pentru a găsi o soluție să nu mai alerge pe strada unde autoturismele merg cu viteză doar pentru a ajunge în stație sau la parcare. El susține că soluții ar exista: montare de limitatoare de viteză sau trasarea unei treceri de pietoni între cele două stații, care ar fi fix vizavi de cimitir și ar rezolva mai multe probleme deodată. Totuși, locatarul a punctat că administratorul a fost să facă cereri la autorități, însă de fiecare dată a fost „dat afară” pe motiv că nu au cum sau de ce. Motivul care l-a determinat pe bărbat să facă apel la jurnaliștii de la „Replica” a fost după ce marți, 20 decembrie, o femeie a fost lovită de mașina fix în fața scării și aruncată câțiva zeci de metri mai în față. Fix după ce a fost lovită femeia, fiica acesteia, care este doar în clasa a treia, a coborât din scară și și-a văzut mama la pământ. A țipat, iar Niculae Vasile a auzit strigătele disperate de la etajul 4. Din fericire, femeia s-a ales cu răni la picior și va trebui operată, scăpând astfel cu viață, după cum a punctat fiul acesteia. „Cel mai bine este să pună o trecere de pietoni sau limitatoare de viteză. Șoferul care a lovit-o pe mama avea peste 60 la oră, iar el nici nu se obosea să se dea jos din mașină pentru că trebuia să ajungă cu treabă în oraș, cu afaceri.”, a spus fiul vecinei.

Oamenii așteaptă minute bune să traverseze, iar șoferii fac tot ce pot să îi evite

Cele mai apropiate treceri de pietoni se află la cel puțin 50 de metri de stațiile de autobuz, implicit de cimitir. Astfel, oamenii care locuiesc în zonă, majoritatea bătrâni, sunt nevoiți să ocolească zeci de metri pentru a traversa să ajungă la domiciliu. Mulți nu fac asta, alegând să traverseze neregulamentar, iar mașinile care circulă prin zonă merg cu viteză. Mai mult, locatarii se plâng că și viteza mare a mașinilor îi sperie, căci, trotuarul îngust, poziționarea porții cimitirului, stația de autobuz sunt factorii care cresc șansele producerii unei tragedii. Locatarii au precizat că accidentele se produc recent și oamenii și-au pierdut viața. „Dezinteresul autorităților au dus la aceste tragedii”, a încheiat bărbatul.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218