REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Din septembrie, mai puțin elevi în clase şi programe decalate?!

Din septembrie, mai puțin elevi în clase şi programe decalate?!

Replica API 7 iunie 2020 | 21:41 2168

Profesorul Alexandru Rafila spune că autoritățile române au procedat bine când au decis să mențină școlile închise și că trebuie luate măsuri astfel încât să nu apară noi îmbolnăviri în septembrie, când începe noul an școlar.

Autorităţile din Israel au decis să închidă 15 şcoli în urma unui nou val de îmbolnăviri. Asta după ce în urmă cu o lună, pentru că numărul celor recuperați l-a depășit pe cel al celor infectaţi, au luat hotărârea să repornească economia şi, odată cu ea, şi şcolile, scrie Mediafax, cutat de stiripesurse.ro.

Profesorul Alexandru Rafila spune că autorităţile din România au procedat corect când au decis să menţină şcolile închise, şi că astfel de situaţii precum cea din Israel pot fi ţinute sub control dacă se respectă strict anumite reguli.

"nu putem să continuăm aşa la nesfârşit!"

„Este o măsură raţională să închizi şcolile, dar nu putem să continuăm aşa la nesfârşit. Sunt două elemente care trebuie luate în considerare. Să le închizi atunci când e momentul potrivit, să nici nu întârzii, dar să nici nu grăbeşti închiderea şcolilor, de exemplu, dacă nu există niciun fel de transmitere comunitară, şi al doilea element este pregătirea şcolilor pentru deschiderea anului şcolar, încât chiar dacă în luna septembrie o să avem valori mici de transmisibilitate ale bolii, să fim pregătiţi ca să nu apară incidente asemănătoare cu cele din Israel, să punem mai puţini elevi în clasă, să decalăm programele, să introdcem măsuri igienice stricte, astfel încât să avem lucrurile cât de cât sub control în sezonul rece. Opinia mea este că autorităţile vor lua decizia să închidă şcolile acolo unde apar astfel de probleme, nu ar trebui să existe o măsură generală pentru că dacă infecţia va fi ţinută sub control la nivel național atunci măsurile trebuie să fie delimitarea transmiterii, închiderea focarelor”, a spus Alexandru Rafila.

Profesorul a explicat că autoritățile din Israel au luat măsuri care să limiteze apariția de noi cazuri.

„Israelul are un set de măsuri foarte bine puse la punct în ceea ce priveşte controlul infecţiei, au introdus un soi de algoritm care permite ca unii cetăţeni veniţi din alte ţări să intre în Israel fără măsuri de izolare, de carantinare, aceste măsuri se referă la o rată limitată de transmitere în ţara din care provin acele persoane, se referă la capacitatea de diagnostic din ţara de provenienţă a celor care vor să călătorească în Israel, şi, în plus cota de persoane care este posibil să intre în Israel este raportată la numărul total al celor care au călătorit anul trecut, deci au nişte măsuri care să limiteze practic apariţia de noi cazuri”, a mai spus Alexandru Rafila.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
fratilor dc nu ati deschis si scolile elevii sant ciorchine prin parcuri prin fata blocurilor si daca vin la scoala se imbolnavesc in parc nu se mai imbolnavesc despre ce vorbim in vama veche cate sute de oameni au fost reluati toate activitatile si nu mai puneti bete in roate, ca daca e sa ne ia ne ia
1
1
E omu lu Arahat, ce nu ati priceput.
4
2
Dati cu untura, s-o haleasca cainii, iar noi mergem la sparanghel. Tara ne vrea prosti, Europa ne vrea sclavi. Cine are bani, baga la greu meditatii, cine nu....vai de ei, ne prostesc astia cum vor ei.
12
1
De ce media intretine sperietoarea: Creeaza nevoia psihologica pentru un vaccin, dat fiind ca oamenii nu se vaccineaza pentru gripe sezoniere usoare.
9
4
Rafila cand o sa te caute lumea sa nu te miri de ce!O sa te bata romanii ca nu te joci cu ei...te lasa in pace dar si cand se apuca de tine,ce ulei incins pe fata o sa iti iei!RAFILA sclavule,esti sclavul unui comunist ca Tedros si unei organizatii condusa de PEDOFILI! Esti si tu?Atunci ce cauti printre ei?
7
7
Sa-i spuna cineva lu putzoiu asta care isi da importanta ca nu mai sta nimeni in izolare daca mai vine al doilea val. Oamenii vor iesi la munca. Ori morti ori vii.
15
3
Dute ma nene si culca-te. Deschizi totul in iunie, dar in septembrie copiii mai usor cu scoala. Lasa vrajeala covid
17
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920