REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Din toamnă, constănţenii se vor bucura de o Microrezervaţie modernă

Din toamnă, constănţenii se vor bucura de o Microrezervaţie modernă

Replica API 4 iulie 2012 | 00:00 137

A fost lansată licitaţia

A fost lansată licitaţia

Constănţenii au motive de bucurie, întrucât Microrezervaţia din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa va intra în deplină reorganizare. Aşadar, încă din toamnă, locul cu pricina va fi ca proaspăt scos din cutie, menit să încânte sufletul celor dornici de o relaxare în aer liber. Mai mult decât atât, de aproximativ o săptămână, vizitatorii îşi pot încânta privirile cu 310 de crapi aurii care au fost amplasaţi într-un bazin amenajat în cadrul Microrezervaţiei.

Planurile cu privire la reorganizarea şi reamenajarea Microrezervaţiei din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa încep să prindă contur. În acest scop s-au aruncat deja zarurile, licitaţia fiind programată pentru data de 9 iulie. Proiectul vizează amenajarea Microrezervaţiei prin fonduri europene, valoarea totală ridicându-se la 500.000 de euro, din care 250.000 vor fi investiţi în construcţii. "Pe 9 iulie va fi licitaţia cu privire la proiectul european de organizare a Microrezervaţiei. Vom ridica o gospodărie ţărănească, un punct de informare turistică şi modernizarea tuturor adăposturilor existente.", a declarat, pentru "Replica", Adrian Bâlbă, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa. În plus, vor fi aduse şi păsări, precum struţi, găscă cu gât roşu dar şi câteva animale. "Vom aduce în special păsări care au un regim deosebit pentru a fi prezentate oamenilor şi poate îi vom responsabiliza în acest sens, vor învăţa să le preţuiască şi să le protejeze.", a mai spus Bâlbă. Imediat după organizarea licitaţiei se vor demara lucrările, cel mai probabil la sfârşitul lunii iulie. Iar cum termenul în ceea ce priveşte proiectul adus în discuţie este unul limitat, în jur de luna octombrie, Microrezervaţia va fi una modernă. "Suntem foarte strânşi, termenul de realizare a lucrărilor este destul de scurt, de aproximativ o lună şi jumătate. Proiectul european trebuie să fie finalizat pe 8 octombrie, dar din varii motive, care nu ţin numai de vechea conducere, este întârziat. Eu când am venit aici am avut ca principal obiectiv implementarea acestuia.", a spus Adrian Bâlbă. Mai mult decât atât, de aproximativ o săptămână de zile, bazinul care găzduieşte crapii aurii este pus la dispoziţia vizitatorilor pentru a-l admira. Esenţial era vorba de vreo 30 de crapi aurii, în cele din urmă numărul lor ridicându-se la 310. "I-am adus pe primii 30, pe care i-am ţinut la Acvariu, după care am mai adus 280 întrucât am observat că le merge bine aici", a completat directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa. Bazinul este iluminat şi îngrădit pentru a evita pericolul ca pescăruşii să se servească singuri cu peşte proaspăt. De asemenea, săptămâna aceasta păsările exotice vor fi mutate în aer liber, în spaţiul special amenajat. Iar cum căldura îşi spune cuvântul, necuvântătorele au parte de un tratament special. Acestea au la dispoziţie apă din belşug şi hrană umedă. "Pentru delfini nu există probleme pentru că avem schimbător de căldură şi temperatura este constantă, de 20 de grade. Avem apă de adâncime care vine la 17 grade constant, astfel încât iarna încălzim şi vara răcim apa delfinilor. Cu animalele de afară este mai greu dar facem tot posibilul să le creăm condiţii optime. Le dăm apă suplimentar şi hrană umedă. Tăiem iarba şi o dăm repede la animale, nu le mai dăm fân şi alte cele. De asemenea le dăm şi sare", a mai spus Adrian Bâlbă, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614