REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Dina: Raed Arafat a felicitat Spitalul Judeţean Constanţa

Dina: Raed Arafat a felicitat Spitalul Judeţean Constanţa

Replica API 30 noiembrie 2011 | 00:00 160

Şeful Direcţiei de Sănătate, la întrunirea cu reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă

Şeful Direcţiei de Sănătate, la întrunirea cu reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă

Deşi, din punct de vedere legal, toate spitalele judeţene ar trebui să deţină un serviciu de apărare împotriva incendiilor, doar şase unităţi sanitare din ţară au respectat aceste norme aflate în vigoare. Pe listă figurează şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, clasificat ca unitate sanitară de rang I, care, de aproximativ şapte luni, a înfiinţat un serviciu privat de apărare împotriva incendiilor. În cadrul unei întâlniri la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, desfăşurată luni la Bucureşti, cu directorii de spitale din ţară şi cei ai direcţiilor de sănătate publică, medicul Raed Arafat, sub secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, a felicitat conducerea unităţii sanitare de la Constanţa pentru că deţine acest serviciu.

Acest serviciu se ocupă de planul de evacuare a pacienţilor în caz de incendii, de redactarea planurilor de analiză în cadrul spitalului sau de prevenirea incendiilor. Deşi există o lege care prevede ca acest serviciu să existe în toate unităţile sanitare, se pare că el a fost creat doar în şase spitale. Fapt pentru care conducerea unităţii a fost felicitată chiar de oficialul Ministerului Sănătăţii, Raed Arafat. "Am participat la o şedinţă la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, împreună cu domnul subsecretar de stat Raed Araf, cu directorii de sănătate publică şi directorii spitalelor judeţene în cadrul căreia s-a discutat despre proiectul de ordin comun comun al Ministerul Apărării şi Internelor şi al Ministerului Sănătăţii privind aprobarea normelor generale de apărare împotriva incendiile la unităţile sanitare. S-a discutat pe marginea ordinului, fiecare a venit cu propuneri. Ideea este că, spre sfârşitul întâlnirii, Spitalul Judeţean Constanţa a primit felicitări din partea lui Raed Arafat fiindcă se numără printre cele şapte spitale care deţin serviciul privat de apărare împotriva incendiilor, aşa cum scrie în lege", a declarat, pentru "Replica", dr. Constantin Dina, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa. Întreţinerea acestui serviciu costă aproximativ 2.000 lei/lună, iar mai mulţi angajaţi ai spitalului au fost specializaţi special pentru acest serviciu. "S-au antrenat angajaţii spitalului care răspund acum de acest serviciu, au urmat un curs de specializare", a mai spus Dina.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614