REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.8° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Dina şi Căpăţână fac lobby la Ministerul Sănătăţii pentru renovarea Secţiei de Cardiologie

Dina şi Căpăţână fac lobby la Ministerul Sănătăţii pentru renovarea Secţiei de Cardiologie

Replica API 27 octombrie 2012 | 00:00 139

E nevoie de încă 6 milioane de lei

E nevoie de încă 6 milioane de lei

Răzvan Teohari Vulcănescu, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii şi reprezentantul Guvernului Victor Ponta, s-a aflat vineri, 26 octombrie a.c., la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, pentru a vedea investiţile care au fost făcute până în prezent. Acesta a menţionat că, printr-un efort concertat, Spitalul Judeţean ar putea ajunge la nivelul unui spital european, în folosul cetăţenilor României şi nu numai.

Oficialul Ministerului Sănătăţii a rămas plăcut surprins de investiţiile realizate în secţiile de Ortopedie, Oncologie, Cardiologie şi Unitatea de Primire Urgenţe şi a dat asigurări că, în limita posibilităţilor, vor fi alocate fonduri suplimentare judeţului Constanţa. "Pe scurt, şi fără a suna politic, vreau să spun un lucru foarte clar, pe care îl susţin ori de câte ori am ocazia: sumele alocate sănătăţii nu sunt cheltuieli, sunt investiţii. Cine nu înţelege lucrul acesta înseamnă că nu este deschis la tot ceea ce înseamnă sănătatea noastră şi a celor din jurul nostru. Ceea ce s-a făcut aici este o dovadă a efortului depus de autorităţile locale, cu ajutorul autorităţilor centrale, pentru a asigura nu numai standarde europene pentru constănţeni, ci pentru întreaga populaţie a ţări. Acest spital se transformă pe timpul verii în spital naţional, nu în spital judeţean. Vreau să felicit echipa de management, care a dovedit faptul că are o viziune şi cunoştinţe despre ceea ce trebuie să fie făcut şi cum ar trebui să arată un spital la standarde europene. Atâta timp cât vor demonstra acest lucru, vor avea toată susţinerea Ministerului Sănătăţii. În perioada următoare vom încerca să-i ajutăm prin susţinere financiară, pe măsura posibilităţilor care le avem până la sfârşitul anului", a spus secretarul de stat Răzvan Teohari Vulcănescu. De precizat că fostul ministru al Sănătăţii, dr. Vasile Cepoi, a alocat în luna august a.c. 3 milioane de lei pentru reabilitarea Secţiei de Cardiologie, însă sumele alocate s-au dovedit a fi insufieciente. "Noi ne bucurăm că domnul ministrul secretar de stat a venit la Constanţa, pentru a vedea ceea ce s-a făcut până în prezent la Secţia de Cardiologie, şi îl rugăm public să ne aprobe şi alţi bani pentru a finaliza lucrările. Avem în judeţul nostru destul de mulţi pacienţi şi îl rugăm să ne ajute pentru a continua şi reparaţiile capitale la celelate secţii din spital, unitate clasificată la nivelul I, fiind a doua din ţară, fără plan de conformare", a declarat dr. Dina Constantin, managerul Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa. Conform estimărilor făcute de specialiştii constănţeni, pentru finalizarea lucrărilor la Secţia de Cardiologie ar mai fi necesare alte 6 milioane de lei. "Cele 3 milioane de lei au fost utilizaţi pentru Punctul Anestezie Terapie Intensivă Cardiologie, lucrare care va fi gata pe 15 noiembrie a.c., iar cei 6 milioane sunt necesari pentru finalizarea în totalitate a secţiei, respectiv saloane, mobilier. Secretarul de stat a promis că judeţul nostru va primii fondurile necesare. Secţia de Cardiologie va fi finalizată la finele lunii decembrie 2012", a explicat dr. Dina. De altfel, unitatea sanitară intenţionează să amenajeze şi un compartiment de sterilizare, pentru toată aparatura medicală din spital, investiţie care ar urma să fie realizată tot din resursele Ministerului Sănătăţii.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218