REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Dinamo - Steaua 3-3. Derby de România, varianta old school. Fotbaliștii adevărați ai României au făcut spectacol

Dinamo - Steaua 3-3. Derby de România, varianta old school. Fotbaliștii adevărați ai României au făcut spectacol

Replica API 25 martie 2019 | 00:00 401

Legendele lui Dinamo și cele ale Stelei au remizat, scor 3-3, într-un meci demonstrativ caritabil organizat de Ioan Andone.

Intrarea la meci a fost gratuită. La final, sportivii au scos la licitație tricourile purtate iar banii vor merge către Kassandra Rotariu, fiica lui Iosif Rotariu, și către alte 3 cazuri de copiii cu probleme din Voluntari.

La 40 de ani de la debutul pe marea scenă a fotbalului, Ioan Andone a organizat un eveniment care a strâns gloriile ultimelor decenii de la Dinamo și Steaua.

Pe arena „Anghel Iordănescu” din Voluntari, în fața a aproape o mie de spectatori, rivalitatea s-a reaprins pentru aproape 80 de minute. Într-un fair-play desăvârșit, cele două au căzut la pace, într-un eveniment cu o mulțime de momente memorabile.

Belodedici, omul meciului

Mai tinerii Florin Cernat și Nicolae Dică au ieșit la rampă cu goluri și pase decisive, dar părerea unanimă a fost că Miodrag Belodedici a fost cel mai în formă fotbalist de pe teren.

„Lăsând gluma la o parte, au aceeași dorință de a câștiga. Din punct de vedere al respectului vorbim de o altă generație. Cel mai bun de la Steaua este Belodedici”- Cristi Balaj, arbitrul înfruntării

Kiriță și Lupu au băgat material

Dacă intrările „durului” Giani Kiriță erau așteptate, alunecarea făcută de virtuosul Dănuț Lupu în prima parte i-a surprins pe toți.

„Am vrut să mușc puțin din Cobra Adrian Ilie. Nu puteam să îl las așa. Nu prea mi-a ieșit”- Giani Kiriță

Primul gol acordat cu VAR

Meciul a mai stabilit o premieră în fotbalul românesc. Până Gino Iorgulescu și Kyros Vassaras cad de acord asupra implementării arbitrajului video în Liga 1, Cristi Balaj a inovat. La golul de 3-1 al dinamovișitilor, marcat de Florin Cernat, „centralul” a oprit jocul pentru a merge a se consulta cu un „VAR” improvizat: invitații de la tribuna oficială care au văzut faza.

Deși părerile au fost împărțite, Balaj a dat credit atacului.

Au marcat: Andone '7, Cernat '15(II) '21(II)/ Ad. Ilie '16, Goian '22(II), Dică 31(II)

Loturi de gală

Steaua: Bogdan Stelea, Martin Tudor, Florentin Dumitru, Daniel Bălan, Miodrag Belodedici, Adrian Bumbescu, Dorin Goian, Sorian Ghionea, Iulian Miu, Petre Marin, Tudorel Stoica, Sorin Paraschiv, Ilie Stan, Iosif Rotariu, Mihail Majearu, Basarab Panduru, Bănel Nicoliţă, Adrian Ilie, Adrian Neaga, Sabin Ilie, Marian Aliuţă, Cristi Ciocoiu, Nicolae Dică, Ștefan Iovan, Marius Lăcătuş, Victor Piţurcă, Ilie Bărbulescu.

Dinamo: Costel Câmpeanu, Cristi Munteanu, Emilian Dolha, Iulian Mihăiescu, Florentin Petre, Gică Mihali, Cosmin Bărcăuan, Giani Kiriţă, Tibor Selymes, Iosif Tâlvan, Cristi Pulhac, Ștefan Grigorie, Claudiu Vaişcovici, Dorin Mateuţ, Dan Alexa, Daniel Iftodi, Dorinel Munteanu, Iulian Tameş, Cătălin Munteanu, Dănuț Lupu, Florin Cernat, Ciprian Marica, Liviu Ganea, Marius Niculae, Ionel Dănciulescu, Ioan Andone.

sursa: gsp.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102