REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Dincă rămâne director la Poarta Albă: a luat examenul cu 8,20

Dincă rămâne director la Poarta Albă: a luat examenul cu 8,20

Replica API 10 iulie 2013 | 10:28 1937

Verificat de secretarul de stat Puţura,

Verificat de secretarul de stat Puţura,

Examen la final! Comisarul şef de penitenciare Gelu Dănuţ Dincă a trecut cu brio examenul pentru ocuparea postului de director la Penitenciarul Poarta Albă. După două zile de testări, Dincă a fost admis cu 8,20. Din comisie au făcut parte secretarul de stat în Ministerul Justiţie, Ovidiu Puţura; preşedintele fondator al Asociaţiei profesionale a studenţilor din cadrul Universităţii din Bucureşti şi evaluator acreditat Aracis, Paul Marinescu; psiholog militar, colonel la Statul Major, Alexandru Jianu, cât şi directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Cătălin Claudiu Bejan.

"Am susţinut proiectul şi proba de management, iar marţi s-au afişat şi rezultatele. Am luat examenul. Oricât de bine pregătit eşti, oricât de bun eşti, emoţiile există. Este un examen, nu ştii ce subiecte pică. Atâta timp cât ocupi un post prin înputernicire, detaşare, capeţi experienţă şi dacă ţi se oferă posibilitatea să participi la un concurs, te înscrii şi te prezinţi la examen", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, comisarul şef de penitenciare Gelu Dănuţ Dincă, directorul Penitenciarului Poarta Albă. Menţionăm faptul că Ministerul Justiţiei, prin Administraţia Naţională a Penitenciarelor, a organizat în perioada 8-9 iulie a.c. concursul pentru ocuparea posturilor vacante de director la Penitenciarul Poarta Albă, Spital Penitenciar Poarta Albă, Penitenciar Baia Mare, Penitenciarul Găieşti, Penitenciarul Târgu Mureş, Penitenciar Brăila, Penitenciarul de Femei Târgşor şi Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna. Pentru Spitalului Penitenciar Poarta Albă nu au existat candidaţi, unitatea fiind în prezent coordonată de dr. Elena Corina Petrovan. În cazul unităţii penitenciare din Brăila, postul a rămas neocupat, întrucât comisia de examinare a respins candidaţii. Comisarul Neculai Miller Didi a obţinut nota 5,25, iar contracandidatul său, comisar şef Paul Purcăroiu - nota 4,30. Penitenciarul Găieşti urmează să fie condus de către comisarul şef Gheorghe Anghel. Acesta a trecut examenul cu 7,45, în timp ce comisarul şef Bogdan-Constantin Bădoiu a picat cu nota 6,85. "Admis" a fost declarat şi Mihai Hăbălău. Acesta va coordona Penitenciarul Târgu Mureş. Petru Loredan Zaharia, contracandidatul lui Hăbălău, nu a reuşit să impresioneze comisia de examinare, fiind notat cu 5.60. Fost şef al Penitenciarului Poarta Albă, Florin Stanciu, jefuit în iunie a.c. de pistolul Glock şi 7.000 de euro, rămâne director la Penitenciarul Târgşor. A obţinut nota 7 la concurs. Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna rămâne în grija comisarului şef Vasile Scutaru, fiind evaluat de comisie cu 7,85. Comisarul şef Ştefan Horia Chiş a obţinut cea mai mare notă, respectiv 8,54, fiind confirmat în funcţia de director la Penitenciarul Baia Mare. Conform rezultatelor publicate de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Poarta Albă ocupă locul doi, după Baia Mare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218