REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Dîncu, despre atentatele de la Bruxelles: Europa nu a fost pregătită pentru acest tip de amenințare

Dîncu, despre atentatele de la Bruxelles: Europa nu a fost pregătită pentru acest tip de amenințare

Replica API 24 martie 2016 | 00:00 147

Europa nu a fost pregătită pentru acest tip de amenințare, a apreciat vicepremierul Vasile Dîncu referindu-se la atentatele de la Bruxelles. El a adăugat că nu s-a uitat pe sondaje în aceste zile, dar, cu toate acestea, poate afirma că există "o îngrijorare foarte mare" în rândul cetățenilor. "Există o îngrijorare cu siguranță, chiar nemăsurată (n.r. — de sondaje), se vede din toate mesajele pe care noi, cei de la guvern, le primim, se vede din îngrijorarea instituțiilor, celor care se ocupă de sistemul de securitate. Cred că este un lucru foarte grav. Europa este un proiect pașnic, a fost gândită ca un proiect social, a fost o Europă a solidarității și a coeziunii. Niciodată în proiectul european, și nici acum, din păcate, nu s-a gândit. S-au încercat mai multe variante a unei forțe de intervenție civică în cadrul dezastrelor. (...) Apoi s-a vorbit de un sistem de apărare, de securitate, pentru Europa. Niciodată însă nu s-au pus în practică aceste lucruri, pe rațiuni legate de a nu bulversa, să spunem, naționalismele din fiecare țară. Și, pentru asta, Europa nu a fost pregătită, în acest moment, pentru asemenea tip de amenințare", a afirmat Dîncu, miercuri seara, la Digi 24.

Potrivit acestuia, Europa a vrut să fie un model de toleranță și deschidere.

"Intrarea în Europa era mai simplă decât în multe alte țări democratice. (...) Această generozitate o plătește, în acest moment, Europa. Se pune, și nu ar trebui asta, până la urmă, chiar asupra proiectului un semn de întrebare", a adăugat Dîncu.

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice s-a referit și la discuțiile pe marginea ordonanței de urgență a guvernului de după decizia CCR privind interceptările.

"Sigur că au fost oameni și specialiști care au ținut sa întărim ceea ce se află în acea ordonanță, să îmbunătățim câteva lucruri care nu funcționează, dar să nu lăsăm treburile de securitate în aer, (...) nici chestiunea anticorupție, nici chestiunea antiteroristă. Începem să ne punem din nou probleme pe care le puneam și în anii trecuți, dar nu le simțeam așa de urgente, de exemplu problema acelor cartele prepay. (...) Acestea, peste tot în lume, le cumperi identificându-te. Nu cred că aceasta cumva blochează vreun drept important al individului ", a arătat vicepremierul Vasile Dîncu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367