REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Diplomă de Excelenţă pentru Rectorul Universităţii "Ovidius"

Diplomă de Excelenţă pentru Rectorul Universităţii "Ovidius"

Replica API 7 octombrie 2012 | 00:00 1168

Cu prilejul aniversării a 160 de ani de învăţământ agronomic românesc, Universitatea de tiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară - Bucureşti a acordat rectorului Universităţii "Ovidius" din Constanţa, prof.univ.dr. Dănuţ Tiberius Epure, Diploma de Excelenţă "pentru aleasă şi rodnică activitate de instruire şi educare a numeroase generaţii de specialişti, pentru prestigioasele rezultate în activitatea ştiinţifică şi pentru rolul determinant în viaţa academică".

Distincţia a fost acordată de rectorul Universităţii de tiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, prof.dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, în cadrul festiv prilejuit de conferinţa internaţională "Agricultura pentru Viaţă. Viaţă pentru Agricultură", dedicată aniversării a 160 de ani de la înfiinţarea unităţii de învăţământ din capitală.

Rectorul Universităţii "Ovidius" din Constanţa, prof.univ.dr. Dănuţ Tiberius Epure, a transmis, cu această ocazie, mesajul de consideraţie din partea comunităţii academice ovidiene: "Port mesajul unei universităţi, care deşi are o tradiţie de numai 51 de ani, a devenit, într-un scurt timp, una dintre instituţiile respectate ale sistemului educaţional românesc şi cea mai reprezentativă din Dobrogea. Sărbătorim împreună 160 de ani de când domnitorul Barbu tirbei a semnat actul de organizare al Institutului de Agricultură de la Pantelimon. Drumul spre dezvoltare şi desăvârşire este totdeauna unul anevoios, dar de-a lungul istoriei universităţii dumneavoastră, o serie de personalităţi de renume au reuşit să bifeze succes după succes, crescând astfel renumele institutului.Prestigiul Universităţii de Stiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti este unul de necontestat. În prezent, instituţia se remarcă prin rezultate deosebite în sfera cercetării şi evident în cea a pregătirii generaţiilor de studenţi. Universitatea este sincronizată cu realităţile instituţiilor europene de învăţământ superior şi pune accentul pe cooperarea naţională şi internaţională, în vederea creşterii prestigiului ştiinţific şi al vizibilităţii. Având o conducere ambiţioasă, care îşi concentrează eforturile în direcţia modernizării şi dezvoltării, universitatea dispune de o bază materială de excepţie şi are numeroase relaţii de colaborare cu instituţii de învăţământ superior atât în România, cât şi în străinătate".

Manifestările organizate la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti s-au bucurat de prezenţa a numeroase personalităţi din lumea academică, profesori, cercetători, specialişti în domeniu din ţară şi de peste hotare. "Ne dorim cu toţii să reparcurgem evoluţia învăţământului agronomic de la origini până în prezent şi să-i omagiem, printr-un act de consideraţie şi profund respect, pe toţi înaintaşii care au trudit pentru dezvoltarea instituţiei pe care azi o numim universitatea noastră" - a fost mesajul rectorului prof.dr. Sorin Mihai Cîmpeanu. Cu acest prilej, s-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa Majestăţii Sale Regele Mihai I al României, precum şi preşedintelui COPA - COGECA, Pekka Pesonen, diplome şi distincţii aniversare unor alese peronalităţi.

Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMVB) este una dintre cele mai vechi instituţii de învăţământ din România. Înfiinţarea sa este datorată iniţiativei Domnitorului Ţării Româneşti, Barbu Dimitrie Ştirbei care, în anul 1852, ia decizia înfiinţării "Institutului de Agricultură de la Pantelimon". USAMV Bucureşti cuprinde, în structura sa, şapte facultăţi: Facultatea de Agricultură, facultatea de Horticultură, Facultatea de Zootehnie, Facultatea de Medicină Veterinară, Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului, Facultatea de Biotehnologii (singura de acest fel din ţară), Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală. Totodată, USAMV şcolarizează anual 9.000 de studenţi la cursuri de zi şi 5.000 la cursuri cu frecvenţă redusă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218