REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Direcţia de Sănătate Publică A AMENDAT Isis Medical Center, Spitalul Judeţean Constanţa şi Spitalul Mangalia

Direcţia de Sănătate Publică A AMENDAT Isis Medical Center, Spitalul Judeţean Constanţa şi Spitalul Mangalia

Replica API 27 februarie 2019 | 01:55 651

În urma acţiunilor tematice de control desfăşurate pe parcursul anului 2018 şi până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Constanţa a decis să amendeze trei unităţi spitaliceşti. Este vorba de spitalul privat SC ISIS Medical Center SRL, Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" şi Spitalul Municipal Mangalia.

Pentru neasigurarea în cadrul S.C. ISIS MEDICAL CENTER SRL a serviciilor de supraveghere şi control al infecţiilor nozocomiale, în conformitate cu reglementările legale în vigoare, s-a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 5.000 lei.

De asemenea, pentru neraportarea infecţiilor nozocomiale de către medicii şefi de secţie către serviciile de supraveghere şi control al infecţiilor nozocomiale s-a aplicat o sancţiune contravenţională în cadrul SCJU “Sfântul Apostol Andrei” Constanţa în valoare de 500 lei.

Tot în cadrul SCJU a fost dispusă o amendă de 5.000 de lei pentru nerespectarea procedurilor specifice activităţii de curăţenie şi dezinfecţie.

Şi în cadrul Spitalului Municipal din Mangalia s-a aplicat o amendă de 5.000 de lei pentru neaplicarea de către personalul medico-sanitar a tehnicilor şi procedurilor de pregătire pentru sterilizare, depozitare şi transport a instrumentarului.

În cazul celor trei unităţi spitaliceşti s-au dispus şi o serie de recomandări, precum: respectarea procedurilor şi protocoalelor privind controlul şi prevenirea infecţiilor nosocomiale; respectarea planului de autocontrol; respectarea planului anual de supraveghere şi control al infecţiilor asociate actului medical; instruirea periodică a personalului privind operaţiunile de curăţenie, dezinfecţie şi sterilizare.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
5000 roni este considerata doar o mica spaga pentru un medic.In alta tara civilizata se suspenda activitatea pana la remedierea deficientelor.
5
0
cat curaj !
3
0
Si la spitalul Mangalia este jale.Daca ajungi la urgenta , vii cu o boala si pleci sigur cu cinci.In acel stationar faianta nu a fost spalata si dezinfectata de la amenajare, lenjeriile au culoare gri, saltele infecte si fara protectii, draperiilor despartitoare le lipsesc clamele de prindere si stau atarnate, stativele pentru perfuzii prafuite si mizerabile, geamurile de la ferestre sterse probabil la pastele cailor...Daca mai vorbim si de atitudinea unor cadre medicale care asigura UPU, deja dam in SF.
4
1
SCJU, spitalul mortii, o infectie de spital, in care pacientii sunt drogati, legati de paturi, cu mancare infecta si carcalaci peste tot
7
2
Dar pt curtea si imprejurimile spitalului judetean Cta de ce nu-i amendati? E cea mai mare infectie. Balarii, iedera, gunoaie, oare medicii nu vad jegul din curte? Sau ei vad doar sa numere salariul imens nemeritat? La anu votam orice partid care va va taia salariile
9
8
Nu este adevarat sunt minciuni isis nu a fost amendata
0
2
Curtea spitalului e zona militarizata , altfel nu inteleg de ce este interzis accesul pietonal decat pe bulevard zic vigilentii agenti de paza Este o mare bataie de joc ! Chiar si ambulantel au voie sa opreasca numai unde zic vigilentii . Pacientii care sunt externati , sunt adusi cu targile sau scaunele de soferul ambulantei pe un drum plin de denivelari . Nu credeti VERIFICATI !
4
0
Isis trebuia inchisa!! La cate balbe da! 5000? Mai mult costa o nastere! Scoate de la un singur pacient banii astia! E apa de ploaie pt ei!
14
2
La ce salarii au, trebuia mult mai mult
8
3
atat costa sanatatea oamenilor din judet, o amenda de 500 lei, sa speram ca de la anul salariile vor reveni la normalul situatiei, sunt exagerat de mari in prezent
18
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218