REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Direcţia Judeţeană de Sport, interesată de ‘Campionatul de Coci’! Iată când va avea loc

Direcţia Judeţeană de Sport, interesată de ‘Campionatul de Coci’! Iată când va avea loc

Replica API 2 iunie 2018 | 09:58 924

Un joc aproape uitat reînvie!

Un joc aproape uitat reînvie!

După cum anunțam în urmă cu aproximativ două luni, la Constanța se pregătește un eveniment indedit, primul Campionat Național de Coci - ”Cupa Litoral”. Pregătirile sunt în toi, în tot ceea ce privește terenul pe care se va desfășura acest concurs, denumit ”IOL”, aprobările și regulamentul privind înscrierea și participarea. Potrivit lui Demirel Hașim, cel căruia i-a venit ideea desfășurării acestui concurs, ne-a declarat că a găsit un teren numai bun pentru această primă competiție.

”Au început să se concretizeze lucrurile privind organizarea campionatului de coci, am găsit și un teren pe care l-am ”rezervat” deja, situat undeva la Plaja Modern, în dreptul blocului turn, este un teren din pământ amestecat cu nisip, perfect pentru coci. Am fost la Apele Române, am depus documentația, ne-au aprobat deja, apoi dăm drumul la treabă mai departe.

Acum sper să vină toți cei care s-au înscris și pe Facebook, pentru că a fost greu să demarăm lucrurile, de aceea am și reprogramat, din mai, așa cum anunțasem inițial, pentru 22 iunie. După această primă ediție, luma va afla, va fi mediatizat, iar la a doua ediție sunt sigur că va veni mai multă lume. O să fie organizat ca la carte, ca orice sport, cu arbitri, cu bannere, cu premii, care vor fi simbolice, gen cupe, medalii, poate între timp vom găsi și ceva sponsori”, ne-a declarat organizatorul.

Au apărut ajutoarele

De remarcat că, după publicarea primelor articole în ”Replica” privind organizarea acestui concurs, au apărut și ajutoarele. Astfel, potrivit lui Demirel Hașim, a primit sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret, care se vor ocupa de suportul logistic, dar și al Asociației Române a Jocurilor și Sporturilor Tradiționale, prezidată de Nicolae Dobre, care s-a implicat destul de mult și chiar a propus o afiliere, pentru a include și cociul pe lista jocurilor tradiționale.

Prin urmare, constănțenii și nu numai, sunt așteptați, în primă fază, cu formularul de înscriere completat (care poate fi descărcat de pe pagina de facebook a evenimentului) la ”Piano Bar” din Mamaia, lângă hotel Parc, între orele 17:00 – 21:00, de marți până vineri, plus o copie a actului de identitate, după care, pe data de 22 iunie, sunt așteptați la locul indicat, în zona Modern (indicațiile le găsiți tot pe pagina de Facebook - Campionatul Național de Coci "Cupa Litoral").

Așa cum arătam și data trecută, organizarea acestui joc a încântat foarte mulți constănțeni, în mare parte trecuți de 30 de ani, iar peste 1000 de persoane și-au manifestat interesul și au confirmat participarea la acest joc cu bile, practicat la Constanța între anii 70 – 90. (Mai multe informații despre acest joc le găsiți AICI)

Rămâne de văzut câți se vor înscrie și în realitate, nu numai pe Facebook, dar și cine se mai pricepe ”să tragă la cap” (cunoscătorii știu ce înseamnă asta).

Daniel AlBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De cand va chinuiti sa organizati le-a pierit la toti.....
1
0
Multi timpiti pe lumea asta ...
0
1
Va invit sa va jucatii cu bilele mele
1
1
Coci joc traditional romanesc.hahahahahahahahahah
2
0
Pt.moldoveni e barbut. Am jucat tot timpul in copilarie...pe came.
0
0
Da campionat de barbut cand se organizeaza? sunt multi talentati cu potential de mari campioni
6
6
Jocul acesta se juca pe banii ,era interzis ne alerga militia de cate ori ne gasea ,dar acum ,de, sa spunem ca este ,,,democratie,,,
9
2
Asta e o gluma, nu ? Pamflet de genul TNR, sper
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614