REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Directoarea iresponsabilă de la Şcoala 11 scapă de sancţiune în cazul minorei răpite

Directoarea iresponsabilă de la Şcoala 11 scapă de sancţiune în cazul minorei răpite

Replica API 26 noiembrie 2011 | 00:00 770

"Obiceiurile romilor" îi spală ruşinea

"Obiceiurile romilor" îi spală ruşinea

În cazul minorei răpite din faţa Şcolii nr.11, singurul găsit vinovat este doar răpitorul, care s-a ales şi cu dosar penal. Directoarea unităţii de învăţământ Anefi Icbal nu va fi sancţionată, chiar dacă ea a declarat că incidentul - faptul că o elevă a fost furată din faţa şcolii în timpul orelor de curs - nu este nimic grav, întrucât... "aşa sunt obiceiurile la romi". Probabil că dacă "obiceiurile" ar fi fost violul direct în stradă, Anefi Icbal ar fi avut o reacţie similară.

Directoarea se consideră absolut fără nici o vină (nici cea a omisiunii de a alerta autorităţile) pe motiv că răpirea nu s-a produs în incinta şcolii. Chiar dacă la "urechile" Inspectoratului Şcolar Judeţean Şcolar Constanţa nu a ajuns nici o informaţie cu privire la acest caz în ziua respectivă, iar Aliss Andreescu, inspectorul şcolar general în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, a aflat toată povestea de la reporterii cotidianului "Replica", directoarea Şcolii nr. 11 susţine că ar fi anunţat verbal şi nu în scris ISJ-ul. "Incidentul nu a avut loc în incinta şcolii, s-a întâmplat în afara ei şi a fost vorba de consumarea unor obiceiuri de etnie romă. În momentul de faţă avem alte priorităţi, şi anume de a convinge minora să vină la şcoală, acesta este interesul nostru. Poliţia şi-a făcut treaba, iar noi trebuie să reuşim acest lucru. Este foarte adevărat că orice eveniment care se petrece atât în incinta unei instituţii de învăţământ cât şi în afara ei, trebuie anunţat, i-am specificat acest lucru şi doamnei directoare, Anefi Icbal. Dânsa susţine că în ziua respectivă ar fi vorbit cu cineva din cadrul ISJ, însă eu nu am auzit nimic. În momentul în care constatăm că se face vinovată, vom lua măsuri, dar până atunci este bine să nu aruncăm vina la întâmplare. Cert este că incidentul nu s-a produs în incinta şcolii", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, Maria Moga, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa. Reamintim că pe data de 15 noiembrie, în jurul orei 12.00, o minoră de 16 ani, elevă a Şcolii nr. 11 din Constanţa, a fost răpită, însă directoarea instituţiei, Anefi Icbal, s-a ferit ca cineva să afle acest incident. Fata a fost obligată să urce într-o maşină cu numere de Bulgaria. Din câte se pare, autoturismul era condus de prietenul fetei, cu care era rudă prin alianţă. Băiatul a ţinut-o pe minoră sechestrată în locuinţa sa, până în data de 17 noiembrie, când rudele fetei au reuşit să o găsească.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367