REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Director de cabinet al ministrului de Finanţe şi fost şef al privatizărilor, pe statul de plată al milionarului Tender

Director de cabinet al ministrului de Finanţe şi fost şef al privatizărilor, pe statul de plată al milionarului Tender

Replica API 5 iulie 2014 | 00:00 485

Bugetar de lux

Bugetar de lux

Remus Borza şi Remus Vulpescu, cunoscuţi publicului larg în special prin implicarea lor în dosarul de insolvenţă al Hidroelectrica, au devenit din nou colegi de muncă, de această dată la "privat". Foşti colegi, anul trecut, în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica (colosul de stat intrat în insolvenţă prin semnătura lui Vulpescu şi administrat judiciar de Borza, pentru un onorariu de 2,7 milioane de euro), cei doi lucrează iarăşi împreună, pentru unul din cei mai controversaţi oameni de afaceri din România. Este vorba despre Vulcan SA din Bucureşti, controlată de milionarul Ovidiu Tender, firmă aflată în insolvenţă, în care administrator judiciar este Remus Borza, iar noul director general Remus Vulpescu.

Potrivit unui anunţ al societăţii lui Tender, începând cu data de 26.06.2014, Remus Vulpescu este noul director general al Vulcan SA, printr-o decizie semnată de reprezentantul administratorului judiciar Euro Insol SPRL, Remus Borza. Vulcan SA, odinioară unul din marii producători mondiali de cazane cu abur şi pompe petroliere, a intrat în insolvenţă în 2013, la solicitarea lui Tender, din cauza unor datorii de 37 milioane de euro. Demers oarecum ciudat, din moment ce uzina Vulcan derulează un contract de 105 milioane de euro cu Kuwait Oil Company. Revenind la noul director general angajat de Tender, direct din cabinetul ministrului de Finanţe, trebuie spus că Remus Vulpescu este unul dintre cei mai activi funcţionari atunci când vine vorba de firme mari de stat, cu probleme. Apropiat al fostului ministru liberal al finanţelor Daniel Chiţoiu, al cărui şef de cabinet a fost, Vulpescu a rămas pe funcţie şi în mandatul actualului demnitar, Ioana Petrescu. Fost preşedinte al Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu are la activ decizii şi eşecuri dintre cele mai controversate, precum intrarea în insolvenţă a Hidroelectrică sau scandalul eşuării privatizării Oltchim Râmnicu Vâlcea. Actualul angajat al lui Tender a fost unul din răsfăţaţii ultimelor guverne, cu funcţii de conducere foarte bine plătite în câteva din cele mai mari şi mai importante firme cu capital de stat: Transgaz, Electrica, Nuclearelectrica, Cuprumin, Rompetrol Rafinare, Transelectrica etc.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614