REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Directori din Primăria Sectorului 1, reținuți de DNA Ploiești pentru luare de mită

Directori din Primăria Sectorului 1, reținuți de DNA Ploiești pentru luare de mită

Replica API 7 august 2015 | 00:21 228

Doi directori din Primăria Sectorului 1 au fost reținuți joi de procurorii DNA - Serviciul Teritorial Ploiești, sub acuzația că au cerut și primit mită de la oameni de afaceri.

Potrivit unui comunicat al DNA, Mihai Răzvan Iordan, la data faptelor director al Direcției Inspecție din cadrul Primăriei Sectorului 1 București, în prezent consilier al primarului Sectorului 1, este acuzat de săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită, iar Dan Toma, la data faptelor șef birou, ulterior director executiv adjunct în cadrul Direcției Inspecție din cadrul Primăriei Sectorului 1 București, funcție deținută și în prezent, a fost reținut pentru trei infracțiuni de luare de mită.

Procurorii susțin că, în perioada 2006 — 2010, Răzvan Iordan, în calitate de director al Direcției Inspecție din cadrul Primăriei Sectorului 1 și Dan Toma, șef birou în cadrul aceleiași direcții, au pretins și primit de la doi oameni de afaceri, în mai multe rânduri, sume de bani cuprinse între 15.000 euro și 70.000 euro.

Banii au fost ceruți, pentru ca, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cei doi să dispună întocmirea și semnarea proceselor verbale de recepție a unor lucrări de construcție.

Concret, în cursul anului 2006, firma administrată de un om de afaceri a edificat o construcție compusă din parter și 3 etaje situată în sectorul 1 din municipiul București.

La terminarea lucrării era necesară întocmirea unui proces verbal de recepție a lucrării, recepție ce se efectua și semna, inclusiv de către un reprezentant al Primăriei Sectorului 1.

DNA arată că efectuarea recepției lucrării în prezența reprezentantului primăriei era o etapă absolut necesară intabulării și deschiderii rolului fiscal pentru imobilul edificat, fără de care vânzarea ulterioară nu era posibilă.

Din cadrul Primăriei Sectorului 1, responsabili pentru aceste activități erau Răzvan Iordan — director al Direcției Inspecție și Dan Toma — șef Birou recepții și regularizări taxe din cadrul Direcției Inspecție.

Aceștia au condiționat recepționarea lucrării, prin intermediul unui subordonat, de plata sumei de 30.000 euro.

După mai multe intervenții efectuate pentru reducerea cuantumului sumei pretinse, aceștia au acceptat ca suma plătită să fie în valoare de 15.000 euro.

Astfel, în cursul lunii august 2006, omul de afaceri a remis către Răzvan Iordan și Dan Toma, prin intermediari, suma de 15.000 euro.

În cursul anului 2008, Răzvan Iordan și Dan Toma au condiționat recepția lucrărilor executate la un imobil compus din parter și 7 etaje, situat în sectorul 1, de plată sumei de 70.000 euro.

Banii au fost plătiți de un reprezentant al antreprenorului, în aceeași modalitate, prin intermediari, funcționarilor primăriei, Răzvan Iordan și Dan Toma.

În cursul anului 2010, în contextul efectuării unor lucrări de construcții la un imobil compus din parter și 3 etaje, pentru recepția lucrărilor efectuate, Dan Toma, la acel moment director executiv adjunct în cadrul Direcției Inspecție, a pretins 15.000 euro de la administratorului firmei de construcții.

În perioada imediat următoare, omul de afaceri i-a remis lui Dan Toma suma de 15.000 euro, în scopul întocmirii și semnării procesului verbal de recepție a lucrării de construcție.

Răzvan Iordan și Dan Toma vor fi prezentați vineri Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367