REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Directorul ABADL a mobilizat echipele la Valu lui Traian

Directorul ABADL a mobilizat echipele la Valu lui Traian

Replica API 29 octombrie 2020 | 22:53 1832

Directorul ABADL, Bogdan Bola a mobilizat echipele de lucru pentru decolmanatarea canalului după viitura de zilele trecute de la Valu lui Traian.

„Am mobilizat utilajele pe care le aveam disponibile pentru deblocarea podurilor și podețelor existente pe cursul de apă din zona Valea Seacă din comuna Valu lui Traian. #ABADL va interveni cu utilajelele din dotare în scopul asigurării secțiunii de scurgere în zona podurilor care traversează cursurile de apă.

În urma tranzitării undei de viitură din extravilan și prin intravilanul localității Valu lui Traian au fost angrenate resturi vegetale și gunoaie care au condus la obturarea secțiunii de curgere, a podurilor (poduri tubulare) care traversează cursul de apă, acest fenomen afectând curgerea către localitatea Murfatlar.

Trebuie să înțelegem totuși că a plouat destul de mult (30 de l/m²) într-un timp foarte scurt (o oră), viitura a venit cu multe paie și gunoaie de pe dealurile din jur, care au blocat rapid scurgerile mult subdimensionate ale podețelor din localitate (așa cum se pot vedea și din pozele atașate).

În ceea ce privește discuțiile din mediul online și anumite acuzații, e bine să știm anumite lucruri: studiul de fezabilitate (S.F.-ul) aferent Proiectului de investiție privind lucrările de apărare împotriva inundațiilor "Valea Seacă" a fost preluat de la Primăria Valu lui Traian în 2011. În același an, ABADL a promovat obiectivul de investiții.

În anul 2013 a fost încheiat contractul cu S.C. ALSTOM Company S.R.L. având ca obiect "proiectare + execuție". Din păcate, Consiliul Județean Constanța a solicitat 19 AVIZE prin Certificatul de Urbanism.

Abia în 2020 (în momentul în care am preluat mandatul de director al #ABADL) au reînceput discuțiile cu dl primar Mitroi și am reînceput procedurile de reactualizare a studiului de fezabilitate. Da, sunt conștient că suntem la început (din nou), dar eu nu pot minți și da termene false!

Din păcate, în ultimele opt luni, ABADL a publicat pe SICAP trei anunțuri pentru achiziția serviciului de reactualizare a S.F.-ului, însă nu a fost depusă nicio ofertă! La acest moment, colegii mei, pentru a debloca ȘI ACEASTĂ SITUAȚIE, au făcut un studiu de piață pentru stabilirea valorii estimate a achiziției de reactualizare a SF.ului. Estimăm că în luna noiembrie că se va depune noua documentație pe SICAP.

Aceasta este doar o parte din situația actuală, foarte tristă, a proiectului de investiții pentru lucrările de apărare pe Valea Seacă. Da, îmi pare rău că domnul primar a fost amăgit atâta timp cu începerea lucrărilor, care de altfel nu au fost bugetate niciodată. Și da, îmi cer scuze sincer în fața locuitorilor din Valu, cu care am stat de vorbă azi, pentru în felul în care unii au înțeles să își bată joc de acest proiect” tranmite Bogdan Bola.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
puneti ba primarilor tiganimea asistata,boschetarii,pomanagiii la treaba!decolmatat,pus pomi,nu maimcersiti si spargeti bamii pe borduri,sali de sport in panta,zilele satului cu alde bitman si alti neispraviti ratati!
0
0
vin din amonte, de pe dealuri , vai , strazi, sosele , curti , acolo trebue lucratura, alfel doi incarca doi descarca, merge treaba primarului!
0
0
"Decolmanatare", nu! "Decolmatare", da! Rusinica, jurnalist penibil!
7
0
Da domnule asa zis Director ,dar de ce nu spui ca aceste poduri si podete sunt executate fara autorizatie si dupa cheremul asa zisului Mitroi? Acest aspect este de trecut cu vederea,atentie mare se cheltuie aiurea si fara rost bani publici ai tuturor si prin firmele de casa a lui Mitroivb aici de Primarie !Nu cumva si asta este campanie electorala?
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369