REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Directorul adjunct APIA Suceava şi un veterinar, REŢINUŢI în cazul subvenţiilor agricole ilegale

Directorul adjunct APIA Suceava şi un veterinar, REŢINUŢI în cazul subvenţiilor agricole ilegale

Replica API 5 iunie 2014 | 00:00 226

Directorul executiv adjunct al APIA Suceava, Delia Moldovean, şi medicul veterinar concesionar Toma Neculai au fost reţinuţi de DNA Suceava, miercuri seară, după câteva ore de audieri, în cazul privind acordarea ilegală de subvenţii agricole, transmite Mediafax. În acelaşi caz, medicul din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, Lucian Ciobanu, suspectat de abuz în serviciu contra intereselor publice, şi avocatul Anca Elena Popovici, din cadrul Baroului Suceava, suspectată de instigare la abuz în serviciu, în acelaşi dosar, sunt cercetaţi în libertate, după ce au fost şi ei audiaţi la DNA Suceava.

Ionela Melania Blănariu, angajată a APIA Suceava în funcţia de consilier, audiată şi ea de către procurorii anticorupţie în dosarul privind acordarea ilegală de subvenţii agricole, are calitatea de suspect şi este cercetată pentru abuz în serviciu şi aprobarea unor fonduri europene fără drept, fiind cercetată în stare de libertate. Avocatul acesteia, Radu Ursu, a declarat, la ieşirea de la audieri, că în acest caz clienta sa are calitatea de suspect, şi nu pe cea de învinuit.

Tot miercuri seară, a fost audiată şi Lya Chiriac, altă angajată a APIA Suceava, ea ieşind de la audieri fără a fi reţinută, cercetările urmând să fie făcute cu ea în stare de libertate. La ieşirea de la audieri, Chiriac a refuzat să facă declaraţii presei. Procurorul şef al DNA Suceava, Mihaela Mihai, a declarat că în acest caz audierile continuă şi că faţă de funcţionarii APIA Suceava au fost luate măsuri asiguratorii.

Directorul executiv al APIA Suceava, Eugen Mogoş, a declarat, la ieşirea de la audierile de la DNA Suceava, că nu se simte vinovat de nimic şi că nu poate da alte amănunte întrucât ancheta este în desfăşurare.

Sursa: Mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614