REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Directorul Casei de Cultură: A fost o perioadă foarte grea! VIDEO

Directorul Casei de Cultură: A fost o perioadă foarte grea! VIDEO

Replica API 27 mai 2020 | 00:43 1945

Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța trece printr-o perioadă foarte grea. Directorul instituției a solicitat ajutorul mai multor personalități din municipiu însă fără niciun succes. Mai multe detalii acesta a oferit într-un interviu oferit ziarului Replica.

Gheorghe Ungureanu

Perioadă grea pentru Casa de Cultură

Pentru multe instituții, pandemia de coronavirus a fost una foarte grea. Un exemplu l-ar constitui Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța. Directorul acesteia, Gheorghe Ungureanu a explicat cum a fost această perioadă pentru el dar și pentru angajații acestuia care au fost trimiși în șomaj tehnic. Acest subiect l-a intrigat pe directorul unității foarte tare pentru că cei rămași acasă au primit foarte puțini bani. Dacă această stare de asediu se va prelungi, acesta a declarat că se vede nevoit să încheie unele contracte, chiar dacă nu vrea acest lucru. „Această perioadă a fost una foarte grea pentru noi și am pierdut mult mai multe acțiuni în afară de spectacolele de teatru. Multora le-am dat banii înapoi. Aveam un festival de trei zile care ne-au dat un avans și eu le-am dat banii înapoi. Deocamdată nu am primit nicio veste că vom deschide sau ceva de acest gen. Nimic. Nimic” a declarat directorul Casei de Cultură, Gheorghe Ungureanu.

Trist este că nimeni nu le aude strigătul

„Deocamdată să vedem. Luna viitoare voi avea o întâlnire cu domnul primar și să vedem ce rezolvăm. Până acum nu exista cadru legislativ însă după perioada aceasta sigur vom găsi o soluție pentru a ne reveni. Măcar de ne-ar scuti de impozitul pe clădire și pe teren, tot ar fi un ajutor. A fost o perioadă extrem de grea. Eu am tot discutat cu parlamentarii de Constanța să insiste, să facă legislații pentru Casele de Cultură, ”Cenușăresele României”. Noi plătim taxe și impozite ca orice agent economic, fiind taxe pe tot ce mișcă. Ar trebui să plătim doar pentru spațiile închiriate nu pe absolut tot. Am insistat și am făcut documentații pe care le-am trimis la toate partidele politice însă am primit răspunsuri foarte frumoase, că sunt de acord că este o cladire impresionantă, că o apreciază dar parlamentarii fac legile. N-au niciun interes și este păcat. Asemenea clădire nu se mai face. Dacă nu se vrea... Eu tot insist” a mai adăugat acesta.

Ungureanu: ”Am speranța că o să trecem cu bine peste această perioadă. Sper!”

Directorul unității de cultură spune că s-a gândit la o rezolvare care ar putea să îi mai salveze din această situație grea. „Am foarte multe planuri pentru perioada următoare. Printre multe altele, aș vrea să fac niște piese de teatru, cu artiști de renume pentru mediul online. Deja am vorbit și să vedem cum se vor desfășura lucrurile. Este păcat să nu facem pentru că oamenii vor să vadă piese de teatru bune” a mai spus.

Video integral:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de parca e afacerea lui.
0
0
Comunist. Mars la pensie
2
2
este greu sa nai pe cine sa sapi
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218