REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Directorul Centralei Nucleare de la Cernavodă, numit în conducerea Nuclearelectrica

Directorul Centralei Nucleare de la Cernavodă, numit în conducerea Nuclearelectrica

Replica API 26 aprilie 2013 | 00:00 949

Iată noul management privat

Iată noul management privat

Nuclearelectrica are, de ieri, o nouă conducere, după ce Adunarea Generală a Acţionarilor a numit membrii Consiliului de Administraţie conform prevederilor legale privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. Administratorii societăţii naţionale care administrează Centrala Nuclearelectrică de la Cernavodă sunt Daniela Lulache, Ionel Bucur, Dragoş Paul Popescu, Alexandru Alexe, Carmen Radu, Dan Popescu şi Alexandru Săndulescu, doar ultimul "supravieţuind" din vechiul Consiliu de Administraţie. Cele mai interesante nume sunt Daniela Lulache şi Carmen Radu, susţinute de PNL, partid care deţine, prin Varujan Vosganian, portofoliul Economiei, în subordinea căruia se află Nuclearelectrica.

Daniela Lulache, de 45 de ani, este consiliera viceguvernatorului BNR, fostul lider PNL Bogdan Olteanu, ea refuzând anul trecut să preia funcţia de director general al Nuclearelectrica. Fostă şefă a Fondului Proprietatea, post pe care a fost nummită de fostul premimer Călin Popescu Tăriceanu, Daniela Lulache a fost în centrul unui scandal mediatic din cauza indemnizaţiilor uriaşe pe care le-a primit în această funcţie, nu mai puţin de 1,86 milioane lei (440.000 euro) în 2009. A fost schimbată de la conducerea Fondului, dar nu a plecat cu mâna goală, ci cu 2,6 milioane lei compensaţii reparatorii. Daniela Lulache este naşa fostului ministru liberal al Internelor, actualul senator de Vaslui Cristian David, iar soţul său, Cristian Lulache, este partener de afaceri cu fostul general Victor Athanesie Stănculescu, Călin Popescu Tăriceanu, dar şi Bogdan Buzăianu, un fel de tată al băieţilor deştepţi din industria energetică din România. A doua doamnă din CA-ul Nuclearelectrica, Carmen Radu, este şi ea o figură interesantă, susţinută, de asemenea, de PNL. În vârstă de 52 de ani, Carmen Radu este vicepreşedintele Eximbank, bancă pe care a şi condus-o în perioada 2005- 2009, la propunerea PNL, dar şi membru în Consiliul de Supraveghere al Fondului Român de Contragarantare. Şi ceilalţi manageri privaţi ai Nuclearelectrica sunt persoane de notorietate. Alexandru Săndulescu, de 53 de ani, este de ani de zile director în Ministerul Economiei, dar şi consilier pe politică energetică la Cabinetul Primului Ministru al Republicii Moldova. Săndulescu este singurul membru al noului CA care a făcut parte şi din vechea structură de conducere a Nuclearelectrica. La rândul său, Alexandru Alexe este adjunctul şefului de la Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), reprezentant în Adunarea Generală a Acţionarilor a Nuclearelectrica, dar şi membru al Comisiei de pregătire şi derulare a ofertei publice de acţiuni, programată a avea loc pe parcursul acestui an. De asemenea, Dan Popescu, de 54 de ani, este din 2004 secretar general al Agenţiei Nucleare, din subordinea Guvernului, în timp ce Dragoş Paul Popescu este directorul general al EnergoNuclear, societatea mixtă care derulează proiectul de realizare a Unităţilor 3 şi 4 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Şi pentru că aminteam de Centrala de la Cernavodă, directorul său general, Ionel Bucur, a fost numit, de asemenea, membru în noul Consiliu de Administraţie al Nuclearelectrica.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614