REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Directorul de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort, comunica unui rus date ale sondajelor

Directorul de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort, comunica unui rus date ale sondajelor

Replica API 10 ianuarie 2019 | 00:00 342

Paul Manafort

Paul Manafort, fostul director de campanie al lui Donald Trump, a furnizat date ale sondajelor unui rus suspectat că ar avea legătură cu serviciile de informaţii de la Moscova înaintea alegerilor prezidenţiale din SUA din 2016, potrivit unor documente judiciare, citate de portalul elveţian 24heures.

Procurorul special Robert Mueller, mandatat să investigheze cu privire la o posibilă complicitate între responsabili ruşi şi echipa de campanie a miliardarului republican, i-a reproşat la 7 decembrie lui Paul Manafort că a minţit poliţia federală (FBI), în pofida acordului său de cooperare cu anchetatorii.

Mueller l-a acuzat că a minţit cu privire la schimburile de informaţii cu unul din foştii săi asociaţi, rusul Konstantin Klimnik, suspectat de către SUA că ar avea legătură cu serviciile secrete din ţara sa, conform documentelor judiciare date publicităţii marţi.

În documentele transmise în apărarea clientului lor, avocaţii lui Paul Manafort (69 de ani) au asigurat că el nu îşi poate aminti toate discuţiile purtate în 2016.

'Acelaşi argument este valabil şi pentru acuzaţia potrivit căreia Manafort a minţit că i-ar fi furnizat lui Klimnik date ale sondajelor legate de campania prezidenţială din 2016', adaugă ei într-un paragraf înnegrit pentru a rămâne confidenţial, dar care, din cauza unei erori de calculator, este vizibil.

Aceste acuzaţii, necunoscute până acum, adaugă o nouă tuşă tabloului schiţat de mai multe luni de către procurorul Mueller, care relevă existenţa unor legături multiple între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Rusia. Preşedintele SUA neagă energic orice complicitate şi denunţă cu regularitate o 'vânătoare de vrăjitoare'.

În cadrul anchetei sale, Robert Mueller a devoalat mai multe nereguli - în special bancare şi fiscale - comise înainte de 2016 de către Paul Manafort care, în speranţa unei sentinţe mai uşoare, a fost de acord să coopereze cu justiţia. Dar procurorul îl acuză acum de nesinceritate, ceea ce i-ar putea atrage o sentinţă mai severă.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614