REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Directorul FBI a fost amenințat cu moartea după percheziția la casa lui Trump

Directorul FBI a fost amenințat cu moartea după percheziția la casa lui Trump

Replica API 11 august 2022 | 00:00 897

Directorul FBI, Christopher Wray, a revenit miercuri asupra amenințărilor de pe rețelele de socializare la adresa sa și a altor ofițeri de poliție, după percheziția fără precedent efectuată de agenția sa la proprietatea Mar-a-Lago a fostului președinte Donald Trump.

Christopher Wray

FBI a făcut luni o percheziție la locuința din Florida a lui Trump, iar până în acea seară o mulțime de mesaje pe rețelele de socializare au criticat incidentul și au acuzat biroul că are un caracter politizat. Unele mesaje au îndemnat, de asemenea, la violență față de Wray, la o revoltă masivă și chiar la un război civil.

"Sunt întotdeauna îngrijorat de amenințările la adresa forțelor de ordine", a declarat Wray miercuri, condamnând postările. "Violența împotriva forțelor de ordine nu este un răspuns, indiferent de cine ești supărat". El a calificat amenințările drept "deplorabile și periculoase", relatează Fox News și Associated Press, citate de Agerpres.

Comentariile au fost făcute după o conferință de presă din Omaha, Nebraska, unde Wray a oferit comentarii despre accentul pus de FBI pe securitatea cibernetică.

În cadrul conferinței de presă, Wray a refuzat să facă alte comentarii sau să răspundă la întrebări despre motivul pentru care agenții FBI au petrecut luni ore întregi percheziționând stațiunea lui Trump din Palm Beach, Florida. A fost pentru prima dată în istoria SUA când FBI a efectuat o astfel de percheziție la reședința unui fost președinte.

Începând de luni, zeci de mesaje au fost văzute pe Twitter, Gab și TRUTH Social, îndemnând la violență în întreaga țară.

Autoritățile care monitorizează aceste mesaje au observat o creștere semnificativă a amenințărilor cu moartea care îi vizează pe procurorul general Merrick Garland, pe Wray și pe agenții FBI, au declarat surse pentru Fox News.

Atât Garland, cât și Wray călătoresc cu gărzi înarmate.

O postare pe rețeaua Gab spunea: "Este nevoie doar de un singur apel. Și milioane de oameni se vor înarma și vor lua înapoi această țară. Se va termina în mai puțin de 2 săptămâni".

Un altul a spus: "Să începem asta! Acest regim neales și nelegitim a depășit limita cu raidul lor GESTAPO! A trecut de mult timpul ca mizeria liberal-socialistă să fie curățată din societatea americană!"

Trump și mai mulți republicani de rang înalt au cerut un răspuns din partea FBI și a Departamentului de Justiție cu privire la motivul pentru care a fost efectuată percheziția și ce bunuri au fost confiscate.

"Acestea sunt vremuri întunecate pentru națiunea noastră, deoarece frumoasa mea casă, Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, a fost percheziționată, și ocupată de un grup mare de agenți FBI", a declarat Trump marți într-un e-mail trimis de comitetul de acțiune politică Salvați America al lui Trump.

"Țara merită o explicație amănunțită și imediată a ceea ce a dus la evenimentele de luni", a declarat marți liderul minorității din Senat, Mitch McConnell, republican în Kentucky. "Procurorul general Garland și Departamentul de Justiție ar fi trebuit deja să ofere răspunsuri poporului american și trebuie să o facă imediat".

Senatorul republican Rand Paul a declarat că "raidul" ar putea duce la punerea sub acuzare a lui Garland, în cazul în care o investigație ar descoperi că acesta a abuzat de funcția sa.

"Fără îndoială, cred că ordinul care a permis raidul de la Mar-a-Lago, în casa lui Trump, trebuie dezvăluit. Va trebui să aștepte până în noiembrie, până când va exista o anchetă completă", a declarat Paul la emisiunea "Fox & Friends". "Și nu am fost niciodată un fan al folosirii excesive a impeachmentului, dar cred că trebuie să existe o anchetă. Și dacă se justifică, va trebui să se analizeze dacă procurorul general a abuzat sau nu de funcția sa în scopuri politice. A urmărit un adversar politic? Vreau să spun că acest lucru este dincolo de orice limită."

"Nimeni nu și-ar fi imaginat vreodată înainte că vom folosi sau că un partid politic va folosi FBI-ul pentru a-și ataca adversarii politici. Acum, acesta este într-adevăr un lucru care va necesita o investigație. Și nu aș fi surprins dacă investigația va duce la abuz de putere că acest lucru ar putea duce chiar la o punere sub acuzare a procurorului general", a adăugat el.

Percheziția a făcut parte dintr-o investigație pentru a stabili dacă Trump a dus documente clasificate la Mar-a-lago, potrivit unor persoane familiarizate cu această chestiune.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920