REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Directorul general al APMC, Dan Tivilichi: „Anunţăm deblocarea investiţiilor private în Portul Constanţa”

Directorul general al APMC, Dan Tivilichi: „Anunţăm deblocarea investiţiilor private în Portul Constanţa”

Replica API 13 iunie 2017 | 00:00 207

Dan Tivilichi

Dan Tivilichi directorul general al APMC a susţinut o conferinţă de presă cu privire la raportul de activitate şi investiţii demarate şi viitoare. El spune că, în 2018, vor creşte încasările la chiriile încasate de administraţia portuară de la agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea pe platforma portuară.

„Suntem bucuroși să anunțăm deblocarea investițiilor private în infrastructura portuară și sunt investiții majore ale operatorilor, care au apărut ca urmare a modului de colaborare dintre acești operatori și administrație. Toate acest lucruri tind să conducă la o creștere a performanței Portului Constanța, a traficului de mărfuri ce urmează a se derula prin Portul Constanța. Apreciem ca extrem de benefică colaborarea atât cu operatorii, cât și autoritățile locale și județene.

Toate duc la crearea acestui climat propice dezvoltării Portului Constanța. Încercăm să ducem mai departe ceea ce am insistat în acea Strategie a Dunării, care este pentru prima dată dezvoltată la nivelul ministerului, împreună cu toate administrațiile de la Dunăre și mare, considerând de importanță vitală folosirea la maximum a fluviului Dunărea, această autostradă de apă, devenind o alternativă la axa nord-sud, Hamburg – Pireu, așa că devenim o rută importantă, podul Europei spre Orient!”, a punctat Tivilichi.

Investițiile merg foarte bine în port. „Pentru prima dată avem investiții garantate prin contract, investiții al căror nivel negarantat, a crescut de la 35 milioane de Euro, la aproape 100 milioane de Euro, vorbesc de ce este garantat în contract. La ora actuală, investiții private demarate în Portul Constanța sunt de cca 120 milioane de Euro, până la sfârșitul anului așteptăm ca cifra să treacă de 180 milioane de Euro. Este un alt lucru care mi se pare cel mai important pentru Portul Constanța.

Atâta timp cât un investitor privat va investi, va dori să își amortizeze investiția, iar acest lucru se traduce prin marfa care tranzitează Portul Constanța. Într-adevăr, se vede cel mai bine tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni între APMC și operatorii portuari, împreună cu administrația locală și cea județeană, pentru că Portul Constanța înseamnă și Midia, Mangalia și Agigea”, a adăugat directorul.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nenea , Cumpana-ti o haina mai larga ca-ti plesnesc manecile,daca nu este buget ajutam.
0
0
Un director "dedicat" care va semna contracte paguboase in defavoarea portului Constanta. Vezi cu cine a plecat la "drum" si ai sa vezi cine este...
2
2
ce gogosar , mincinos , cat costa o angajare ,,,,
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367