REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Directorul Liceului Madgearu, demis din funcţie: Voi merge în instanţă!

Directorul Liceului Madgearu, demis din funcţie: Voi merge în instanţă!

Replica API 26 octombrie 2017 | 00:00 424

Camelia Marcu

Numeroasele reclamaţii ale profesorilor de la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” au determinat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa să dispună demiterea directorului unităţii de învăţământ, prof. Camelia Marcu. Aceasta a anunţat că va ataca în instanţă măsura! „Am luat decizia în urma raportului întocmit de Comisia de Audit a ISJ Constanţa, care a făcut verificări la unitatea şcolară, şi a numeroaselor sesizări transmise de către profesori, atât către inspectorat, către Ministerul Educaţiei şi către Inspectoratul Teritorial de Muncă. Nu a fost o decizie pripită, am analizat situaţia mai bine de o lună şi jumătate, dar nu s-a îmbunătăţit situaţia de la liceul respectiv”, a declarat Petrică Miu, şeful ISJ Constanţa.

„Starea conflictuală persistă, nici până la această dată nu a fost alcătuit Consiliul de Administrație al liceului, fapt pentru care activitatea nu se poate desfășura în condiții propice actului de educație. Decizia de demitere a fost analizată și argumentată de Consiliul de Administrație al inspectoratului”, a mai declarat Petrică Miu, inspector general școlar.

Cât privește acuzațiile pe care directorul Camelia Marcu le-a făcut de-a lungul ultimelor luni, cum că profesorii ar fi „montați” de Petrică Miu, inspectorul general școlar le neagă cu vehemență, ba ne-a precizat că a depus deja și o plângere penală împotriva profesoarei Camelia Marcu, pentru acuzațiile nefondate pe care le-a făcut și cuvintele calomniatoare folosite în spațiul public.

În urma demiterii directoarei Marcu, Consiliul profesoral al liceului urmează să propună inspectoratului un nou director, care va ocupa funcția interimar, până la organizarea unui concurs.

Camelia Marcu, decisă să se întoarcă în fruntea Liceului „Virgil Madgearu”

În replică, prof. Camelia Marcu a precizat pentru „Replica de Constanța” că va urma căile legale. „Voi depune o plângere la Inspectoratul Școlar Județean Constanța împotriva deciziei de demitere și o voi ataca și în contencios administrativ, în instanță. Un inspector școlar general numit interimar, fără concurs, nu are nici moral voie să demită un director numit prin concurs. Voi urma căile legale, nu din dorința de a fi director, ci din principiu, pentru că inspectorul general școlar trebuie să plătească pentru ceea ce face”, a declarat prof. Camelia Marcu.

Cât privește plângerile formulate către ITM de către profesori, privind neplata unor ore, prof. Marcu ne-a declarat: „Am fost chemată la ITM, unde s-a dovedit că orele au fost plătite, eu am vrut doar să îi sperii pe profesori, să semneze condica de prezență. Dar prin plângerile pe care le-au făcut, nici nu știu cât rău au făcut fostei conduceri, pentru că verificările ITM au evidențiat numeroase nereguli administrative în perioada anterioară, precum lipsa deciziei care trebuia dată secretarei pentru a lucra în REVISAL sau faptul că fosta informaticiană a fost plătită de către liceu și pentru perioada când a fost plecată”.

Reamintim că, încă de la începutul anului școlar, la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” a persistat o stare conflictuală între directorul Camelia Marcu și profesori. În vreme ce directorul îi acuza pe profesori că nu intră la ore, că fumează în spații unde fumatul este interzis sau că folosesc școala pentru a vinde diverse obiecte, cei din urmă au susținut că sunt hărțuiți și că li se aduc acuzații nefondate.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tipa asta Marcu se distreaza tare cu astia de la Madgearu , asta vrea sa le cunoasca limitele prostilor si a reusit, i-a speriat chiar f. rau! a reusit tipa! bravo ei!
2
1
a primit institutia scolara de la itm constanta? ce spune directorul eugen bola despre verificarile inspectorilor de munca cu privire la incadrarile si plata cadrelor didactice?ce e munca la negru nedeclarata in revisal? cine e de vina? vrem declaratii din partea purtatorului de cuvant itm constanta!
4
0
Masura demiterii cucoanei asteia se impunea de mult. Torusi, mai bine mai tarziu decat niciodata. E un caz demn de analizat de studentii de la medicina, la cursul de Psihiatrie generala...
1
2
De ce nu se gandeste nimeni la elevii de clasa a-12-a ai acestui liceu care au un bac in fata de la inceperea anului scolar e o nebunie cu aceasta doamna directoare
1
1
de fapt nu ti-a placut niciodata, dar acum te spurcasei la functii de conducere.
2
2
Tacciu e varza din toate punctele de vedere.Nu are nimic a face cu directoratul. Poate faceti un control sa o demiteti pe ea.Pe langa faptul ca e proasta e si de o rautate iesita din comun.E un caz demn de manualele de psihiatrie. Poate ii faceti un control la cap,veti avea mari surprize!
5
0
LA OVIDIU DE CE NU SE FAC CONTROALE, CONCURSUL DE DIR. GENERAL A FOST CASTIGAT DE MIRELA TACCIU, PRIMARUL PINOCCHIO CU BUCOVALA AU MASLUIT C.V,-UL SI AU PUS-O DIRECTOARE PE NEVASTA-SA "DOTORE" DE LA CHISINAU. PLANGI DE MILA CESTUI GRUP SCOLAR TEHNOLOGIC CU PROMOVABILITATE 8-10%!
5
2
O relatie veche a ajuns in presa intr-un fel asa urat. Chiriac a inlocuit-o pe Marcu. Grupul organizat de la ISJ pune la dispozitia clientilor diverse posturi in scolile si liceele din judet. Porumbitza face inscrierile in biroul din dreapta. La achizitionarea unui post de la noi primiti cado o cafea la general.
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614