REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Directorul OMS, îngrijorat de faptul că numărul deceselor s-a dublat într-o săptămână: În câteva zile vom ajunge la un milion de cazuri şi 50.000 de decese

Directorul OMS, îngrijorat de faptul că numărul deceselor s-a dublat într-o săptămână: În câteva zile vom ajunge la un milion de cazuri şi 50.000 de decese

Replica API 1 aprilie 2020 | 21:52 1310

Tedros Adhanom Ghebreyesus

Directorul OMS, îngrijorat de faptul că numărul deceselor s-a dublat într-o săptămână: În câteva zile vom ajunge la un milion de cazuri şi 50.000 de decese

În câteva zile vom ajunge la un milion de cazuri şi 50.000 de decese, a declarat dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care s-a arătat "profund îngrijorat" de evoluţia rapidă a virusului.

Ghebreyesus a declarat în cadrul conferinţei zilnice de presă de la Geneva că este "foarte îngrijorat" cu privire la răspândirea accelerată şi globală a virusului.

"De-a lungul ultimelor cinci săptămâni am asistat la o creştere aproape exponenţială a numărului de cazuri noi care au ajuns aproape în fiecare ţară, teritoriu şi zonă", a spus Ghebreyesus, scrie news.ro.

"În timp ce un număr relativ scăzut de cazuri confirmate a fost raportat din Africa şi America Centrală şi de Sud, ne dăm seama că Covid-19 ar putea avea consecinţe serioase la nivel social, economic şi politic pentru aceste regiuni", a precizat el.

"Este esenţial să ne asigurăm că aceste ţări sunt bine dotate pentru a face teste şi a izola şi trata cazurile şi a identifica contactele".

"Îmi exprim speranţa că asta se întâmplă în multe ţări în ciuda resurselor limitate. Multe ţări le-au impus oamenilor să stea acasă şi au redus mişcarea populaţiilor care ajută la limitarea transmisiei virusului dar care poate avea consecinţe nedorite pentru cei mai săraci şi pentru cei mai vulnerabili".

"Am solicitat guvernelor să ia măsuri sociale pentru protejarea categoriilor vulnerabile astfel încât să aibă mâncare şi alte produse necesare în timpul acestei crize".

Cazurile de Covid-19 la nivel mondial au ajuns la aproape 900.000, potrivit Universităţii John Hopkins.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nenea ciucalata inchide gura ca intra virushii
0
2
Daca cautati pe net o sa gasiti un site si sa vedeti covid 19 trecut arma biologica!deci....trageti concluziile!
0
3
Sa inteleg ca ai inteligenta unui parameci... OMS este singura autoritate care iti da informatii exacte care au la baza cercetari stiintifice... Daca nu iti convine adevarul... Du-te si trateaza-te cum zic toti dobitocii in toate fake news-urile
4
3
OMS asta numai vesti proaste si panica livreaza omenirii. Si isi tot exprima ingrijorarea. De parca noi am fi linistiti si ne lipseau astia de la oms sa ne mai bage morcovul in plus. In rest, ceva actiune, ceva solutii, ioc!!
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614