REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Directorul RADET: „Ne închinăm cu respect în fața pensionarilor, cei mai corecți dintre clienți”

Directorul RADET: „Ne închinăm cu respect în fața pensionarilor, cei mai corecți dintre clienți”

Replica API 24 noiembrie 2015 | 00:00 177

Îi cheamă înapoi pe cei cu centrale de apartament

Îi cheamă înapoi pe cei cu centrale de apartament

La o lună de la începerea furnizării energie termice reprezentanţii Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), fac apel la locuitorii din municipiul Constanţa să își achite facturile la timp. De asemenea, cei care au probleme în achitarea facturilor și au acumulat debite sunt invitați la RADET să facă eșalonări ale sumelor datorate, astfel încât regia să nu fie pusă în situația de a sista furnizarea pentru neplată. Deoarece Electrocentrale Constanța, producătorul local de energie termică, este nevoit să achite în avans gazele la Romgaz, şi cei de la RADET sunt nevoiți să achite în avans agentul termic, dar din banii pe care îi plătesc consumatorii.

Deoarece municipalitatea a plătit în avans banii pentru subvenție pentru lunile noiembrie și decembrie, RADET dorește să mențină acest sistem, iar pentru aceasta face apel la toți consumatorii să își achite la timp facturile. „Astăzi, la o lună de când a început furnizarea energiei termice în municipiul Constanța, am avut o perioadă de timp călduros care a ajutat consumatori să realizeze consumuri mai mici, dar trebuie să avem în vedere că pentru luna noiembrie este facturată și cantitatea de energie termică ce a fost consumată în luna octombrie.

La o lună de la începerea furnizării, noi, RADET, dorim să mulțumim public tuturor celor care își achită la timp facturile de energie termică. Ne închinăm cu respect în fața pensionarilor, cei mai corecți dintre clienți. Dorim să mulțumim și acelor reprezentanți ai asociațiilor care ne sprijină și insistă în încasarea debitelor în condominiile dumnealor. Sprijinul dumneavoastră, al comunității, este esențial în asigurarea tuturor condițiilor pentru a putea încălzi orașul în sezonul rece, pentru a avea apă caldă de consum în același program non stop și confort termic în apartamente pe timpul iernii”, a declarat Liviu Popa, directorul general al RADET Constanţa.

Este bine de știut că, anul acesta, tot sezonul rece va fi mai ușor de parcurs, pentru că prețul la Constanța este mai avantajos pentru consumatori, decât în anii precedenți. 250 de lei per gigacalorie nu poate fi o povară pentru cei care consumă energie termică, în condițiile în care, dintr-un calcul simplu, gaz+amortizare+curent electric, la o centrală termică de apartament depășesc în această iarnă, costurile celor care sunt racordați la RADET.

„În Constanța, am ajuns în situația în care încălzirea în sistem centralizat este mai ieftină decăt încălzirea cu centrală proprie de apartament. Cei care doresc să facă economie la fondurile proprii, sunt așteptați să se reconecteze la sistemul centralizat. În această toamnă, o parte dintre cei care au solicitat debranșare în timpul verii, au cerut să nu se mai facă debranșarea”, a mai adăugat directorul general. RADET Constanța are în plan să înceapă furnizarea și la asociațiile care au fost debranșate pentru neplată, în următoarele condiții: sumele litigioase rămân să fie clarificate conform hotărârilor instanțelor, iar sumele necuprinse în litigii, vor fi eșalonate la înțelegerea între RADET și conducerea asociației, cu condiția ca asociația să își achite pe lângă eșalonare, factura la zi.

Practic, se începe refurnizarea dar asociația trebuie să plătească în termenul stabilit valoarea energiei consumate. „RADET dorește să sprijine asociațiile în campaniile lor de recuperare a creanțelor de încasat de la locatarii rău platnici. În condițiile în care există procese pe rol între asociație și debitorii asociației considerăm că ar fi bine ca reprezentanții legali ai asociației să ia legătura cu departamentul juridic al RADET, în vederea stabiliri unei strategi comune de recuperare a acestor creanțe”, a declarat Eugen Ionescu, directorul comercial al RADET Constanța.

Conducerea RADET a ținut să menționeze că în blocurile în care sunt debranșări, este obligatorie calcularea unei cote părți comune, care să fie achitată de toți locatarii. Acest lucru este prevăzut în legea 325/2006 în art.38. pct. 2. Cei care nu vor să repartizeze, cotă parte comună, creează un prejudiciu celor care au rămas conectați la sistem și îi invită să facă plângere împotriva celor care îi abuzează financiar. În pagina de internet a RADET, se găsește un top al datornicilor. Aici în fiecare lună sunt prezentate asociațiile care au debite. Această pagină vine în ajutorul constănțenilor, pentru a verifica dacă asociația din care faceți parte își achită sau nu debitele.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102