REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Directorul Spitalului CFR Constanţa ar putea fi demis de Ministerul Sănătăţii

Directorul Spitalului CFR Constanţa ar putea fi demis de Ministerul Sănătăţii

Replica API 11 noiembrie 2013 | 00:00 849

Datorii istorice la ANAF

Datorii istorice la ANAF

Directorul Spitalului CFR Constanţa, dr. Dorel Oprea, riscă să fie demis pentru datoriile istorice înregistrate la Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Alţi trei manageri de spitale şi-au pierdut deja funcţiile pentru că unităţile sanitare pe care le-au condus au înregistrat datorii timp de trei luni consecutiv. "În urma analizelor şi evaluărilor trimestriale ale managerilor unităţilor sanitare cu paturi din subordinea MS, precizăm faptul că cinci dintre aceştia au înregistrat arierate, timp de 3 luni consecutiv: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Spitalul CFR Constanţa, Spitalul Clinic CF Iaşi, Spitalul de Urgenţă Sf. Pantelimon Focşani şi Spitalul Comunal Vidra", susţin reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Ca urmare a acestor analize, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu a semnat ordinul de demitere a managerului Spitalului de Urgenţă Sfântul Pantelimon Focşani. În schimb, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj şi-a depus demisia din luna august 2013, spitalul fiind condus de un manager interimar până în luna octombrie 2013. Acelaşi exemplu l-a urmat şi managerul Spitalului Comunal Vidra. În prezent, se află în procedură de reevaluare managerii de la Spitalul CFR Constanţa şi Spitalul Clinic CFR Iaşi ale căror arierate au fost reeşalonate, conform deciziilor emise de direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene. "Noi am depus anul acesta un memoriu la Ministerul Sănătăţii prin care anunţam că spitalul înregistrează datorii la ANAF încă din 2002. Am solicitat ştergerea penalităţilor şi a dobânzilor care sunt aproape egale cu cuantumul datoriilor. Ne-am străduit să dăm salariile la angajaţi, să plătim arieratele", susţine dr. Dorel Oprea, directorul Spitalului CFR Constanţa. Datoriile către ANAF şi diverşi furnizori se ridică la aproximativ 5 milioane de lei. "Arieratele au fost reeşalonate pe o perioadă de aproximativ 46 de luni. În fiecare lună plătim 90.000 de lei către ANAF, excluzând din această sumă celelalte facturi curente", a mai explicat directorul unităţii sanitare. De precizat faptul că orice director îl va înlocui pe medicul Dorel Oprea se va confrunta cu aceeaşi problemă. În plus, directorul susţine că a făcut toate demersurile legale, reuşind să obţină şi o eşalonare pentru plata datoriei la ANAF. Răspunsul complet a venit însă la finalul acestei săptămâni. Conform Legii nr. 194/2013 pentru modificarea şi completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, contractul de management şi, respectiv, contractul de administrare încetează "în cazul existenţei a 3 luni consecutive de plăţi restante, a căror vechime este mai mare decât termenul scadent de plată, respectiv a arieratelor, conform prevederilor legale sau contractual".

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102