REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Directorul SRI, mesaj la 30 de ani de la Revoluție: libertatea ta se termină acolo unde începe libertatea celuilalt

Directorul SRI, mesaj la 30 de ani de la Revoluție: libertatea ta se termină acolo unde începe libertatea celuilalt

Replica API 23 decembrie 2019 | 02:06 558

Eduard Hellvig

Director SRI, Eduard Hellvig, a transmis un mesaj, la 30 de ani de la Revoluție. Hellvig arată că ultimii 30 de ani de libertate au fost neprețuiți pentru un popor care a trăit în totalitarism, iar în prezent niciun alt regim nu va mai reuși să înăbușe libertatea românilor.

”Trei decenii de libertate pe scara istoriei înseamnă extrem de puţin. Dar, pentru un popor care a trăit 4 decenii de totalitarism, cu toate neajunsurile pe care le aduce un astfel de regim, aceşti 30 de ani de libertate înseamnă enorm.

Diferenţa de percepţie asupra anilor petrecuţi în comunism este dată de ceea ce a însemnat pentru fiecare individ acea perioadă: pentru unii este istorie, pentru alţii este memorie. Niciodată în istorie, libertatea unei naţiuni nu a putut fi suprimată în totalitate şi într-un mod absolut. Pentru că, aşa cum spunea George Orwell, „un lanţ invizibil ţine unită o naţiune”. Şi în urmă cu 30 de ani, acest lanţ a devenit vizibil şi a rupt toate barierele impuse de regimul comunist. România a renăscut, a crescut, s-a dezvoltat, iar astăzi a devenit din nou ca un tânăr adult, de 30 de ani, într-o lume nouă, cu aspiraţii, vise, provocări. Vor mai trece multe decenii şi cei pentru care regimul totalitar de dinainte de 1989 este memorie vor lăsa locul celorlalţi care ştiu doar istorie. Şi nu ştim ce se va întâmpla peste câteva decenii sau peste un secol. Dar ştim sigur că libertatea, ca o caracteristică impregnată în ADN-ul nostru, este un sentiment indestructibil şi niciun regim politic, nicio armă nu vor reuşi să o suprime în totalitate.

La 30 de ani de la redobândirea libertăţii, să păstrăm vie memoria eroilor care şi-au sacrificat viaţa pentru dreptul nostru de a fi liberi, de a ne exprima liberi, de a alege unde şi cum vrem să trăim. Şi pentru a ne bucura împreună, ca naţiune, de libertatea noastră, să nu uităm ce spunea John Stewart Mill, părintele filosofiei utilitariste: „libertatea ta se termină acolo unde începe libertatea celuilalt!”, scrie Eduard Hellvig, în revista Intelligence.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aha,am inteles si libertatea voastra,a baietilor din sistem,unde incepe ?
1
0
dar directorul de la circul de stat nu a avut nici un mesaj sau ala s-a desfiintat decand cu animalele exploatate
0
0
Nenea chiar are ochi albastrii... E pe felie.
5
0
La cati spioni avem noi pe cap de locuitor libertate din parti!
9
0
Treaba e ca libertatea multora e muuult mai mare ca a noastra deci a noastra a unora mai fraieri se termina mai repede . Corect spus, dar inechitabil si trist rau.
9
0
Baiatul asta dar nu pacaleste pe nimeni. Ei poate ca stiu multe detalii despre noi dar noi le vom crea viitorul care nu o sa le placa.
8
1
Bai ciulifici vezi ca in timpul mandatului tau la conducerea sri au fost cele mai multe rapiri de femei din Romania. Pe a cui libertate aperi tu cu institutia ta?
11
1
Deci libertatea romanilor se termina acolo unde incepe libertatea securistilor printre care si aceasta ciuma trotionara psihopata! MORI SECURISTULE! IN CHINURI!
13
2
Bobita, vezi ca asta te gaseste dupa IP, vede si ce ai mancat la pranz, ce balsam de par foloseste nevasta, etc. vorbeste frumos
2
9
Adica nicaieri.este libertate in Romania zdreanta???
13
2
Mesajul in sine este absolut corect !
2
10

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367