rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 4 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

DISCUȚIE ACIDĂ cu Gheorghe Haleț: USR face GREȘELI de ÎNCEPĂTORI și profită de AMBUSCADA politică! Video

Gheorghe Haleț, fost consilier județean, om de televiziune și cultură, de profesie inginer, a acordat un interviu cotidianului Replica. Discuția a fost una dinamică și a atins cam toate subiectele ce sunt acum atât de intens dezbătute de cetățeni. Politică? Nici o problemă, Haleț a dezvoltat și această latură. Replici spumoase, presărate cu glume inofensive sau cu direcție, cert este că trebuie să urmăriți materialul.

”Sunt constănțean de trei generații și român, chiar dacă numele acesta de Haleț, când eram în politică îmi aduc aminte erau câțiva băieți cu nume mai ciudate, Haleț, Iuhaț, chiar râdea cineva. Românii au un fel de a fi prezenți în viața socială, suntem mai înainte de creștinism, creștini, credeam într-o singură zeitate, înainte de a fi Europa, noi eram europeni, România a fost înconjurată de imperii care nu ne-au iubit, nici acum nu ne iubesc foarte tare, de aceea am și intrat mai greu în UE, la fel și în NATO. După 50 de ani de comunism ne rupem foarte greu, eu am fost intrat în politică puternic și în Consiliu Județean, între anii 1996-2000, și între 2000-2004 am fost și Șeful Comisiei de Cultură din Consiliul Județean. În vremea aia în sala CJ era foarte multă lume bună, acum sunt slăbuți, sunt neica nimeni. Ieșirea din comunism încă se face greu, știu că noi, constănțenii, suntem ambițioși, ne comparăm cu Germania, cu Berlinul, în loc să ne comparăm cu Bulgaria, Republica Moldova, cu Belarusul, cu aceștia de teapa noastră. Zilele trecute, cineva de la Primăria Constanța spunea că noi, cetățenii, să ieșim din blocuri și să îngrijim florile și spațiul verde, este o greșeală catastrofală. Nu ai voie să vii cu porcăria asta, sunt aberații, domeniul acela nu este al meu. Imediat după anii 90, citeam în presă că undeva pe un bulevard s-a rupt o bucată dintr-un trotuar, iar cei care aveau magazine s-au apucat să remedieze situația, știți că au fost amendați? Da, au fost amendați pentru că nu era domeniul lor. La fel și grădina din fața blocului, nu e a mea, nu am voie să muncesc la ea”, a spus Haleț.

”Cunosc bine administrația publică și cunosc tot ceea ce este al tău și ce ai putea să faci în administrația publică. De aceea, le transmit foarte clar oamenilor de la Primărie, nu am voie să fac eu modificări. Există două chestii foarte clare pe proprietăți, domeniu public și domeniul privat. Primul lucru pe care ar trebui să-l facă constănțenii este să se revolte, iar constănțenii nu se mai revoltă din dezamăgire, constănțenii au tot sperat de o conducere bună”, a mai spus Gheorghe Haleț.

Despre sezonul estival, Mamaia și Satul de Vacanță

”Nu ați prins perioada aceea, dar înainte de 1 Mai, dacă nu era gata Mamaia, zburau în aer o grămadă de persoane. Nimeni nu explică mai frumos decât noi, românii, de ce nu am putut să fac. Tot timpul se găsesc numai scuze. Românii explică foarte ușor și frumos de ce nu au făcut anumite lucruri. Constanța este părăsită, mai știe cineva al cui este Satul de Vacanță și ce se întâmplă acolo, mai știe cineva a cui este Mamaia? Stațiunea Mamaia a scăpat singură într-o zonă foarte necontrolată, ieșirea de la Constanța spre Năvodari, pentru care Matei a fost bubuit pentru că a făcut treabă, și așa se întâmplă în ziua de azi, dacă faci treabă îți faci dușmani, dacă nu faci nimic, ești cel mai bun băiat. Cine trebuia să aibă grijă de Teatrul de Vară din Mamaia, să arate bine, să strângă gunoaiele, să-l curețe? Vă spun eu, Consiliul Județean ar fi trebuit să facă asta, dar nu au făcut-o și nici nu i-a certat nimeni. În perioada în care eram eu director la teatru, aveam și acest teatru în subordine și îl îngrijeam, în weekend erau spectacole cu sute de spectatori. Când mă ocupam foarte tare de acel loc au vrut să mă aresteze și acum, când nimeni nu se ocupă de el de ce nu-i arestezi?”, a explicat Gheorghe Haleț.

Probleme cu SPIT

”Zilele trecute am fost la SPIT, aparține de Constanța, iar acolo este catastrofă. Am în Piața Griviței un mic spațiu comercial și am totul închiriat și totul este plătit. Pentru că nu mai pot să-l modernizez am zis să-l vând, ca să poți să faci un cadastru acolo, trebuie ca SPIT-ul să-ți dea o hârtie cum că nu există datorii. Am fost acolo și au spus că nu am datorii, dar că figurez într-o altă firmă cu datorii, o firmă în care eram cu fratele meu, dar acea firmă nu mai există fiind radiată. Eu aveam nevoie de un certificat fiscal în care să se vadă că nu există datorii pentru societatea mea și după aceea puteam să discutăm și despre celelalte treburi. O altă problemă a fost faptul că îmi apăreau 3 mașini, dar eu aveam doar una. Până la urmă am fost la Poliție. La cine să te plângi de SPIT? Stând acolo am văzut multe situații diverse. Ăștia spun multe, e posibil ca Primăria Constanța, după atâția ani de zile, să aibă o activitate importantă în două clădiri?”, a relatat Haleț.

Oamenii descoperă foarte ușor că cineva își bate joc de ei

”Oamenii descoperă foarte ușor că cineva își bate joc de ei din neștiință. Când ești primar sau ești director nu trebuie să fi specialist în toate, ia-ți oameni care să fie specialiști. Au înnebunit Constanța cu sensurile unice, ca să mă duc într-un loc și descopăr că este stradă cu sens unic și să mă întorc să văd pe unde o iau, se amplifică circuitul auto în mod fals. Au făcut sensuri unice ca să facă locuri pe parcare pe stânga și pe dreapta pe care să le închirieze și să ia bani. Ăsta este scopul. Sunt ambuteiaje acum în mai, dar când vin turiștii cum o să fie? Mie trebuie să-mi simplifici drumul, să ajung cât mai repede unde am nevoie, nu să mă plimbi peste tot. Au pus niște semne de interzis, dar după colț, își bat joc de noi. La un moment dat, Constanța era imediat după București, se întâmpla ceva la București, imediat era la Constanța. Acum nu mai suntem pe nicăieri, când se întâmplă ceva la guvernare, Constanța nu mai este pe nicio listă. Când vor să facă spitale nu mai există Constanța, când vor să dea buget nu mai e Constanța, când întrebă de forfotă culturală nu mai există Constanța. Mi-am pus întrebări dacă cumva urăște cineva orașul ăsta?”, potrivit lui Haleț.

Cine conduce politicul din Constanța?

”Cine conduce politicul din Constanța? Cine ar trebui să coordoneze politic orașul acesta? PNL are și primar și președinte de CJ, un lucru extraordinar, nu a avut neam de neamul lor așa ceva. Domnule Huțucă, ești șeful lor, nu pleca la București, stai aici și coordonează. Oare cine e șef aici și coordonează? Domnul Cîțu și-a lansat candidatura la conducerea PNL, extraordinar, curaj uriaș, ori a fost împins de cineva ori are de gând să vină altcineva. Codașul bătrân Orban nu a zis nimic, stă acolo tăcut, a ieșit singur să anunțe. Domnul nostru primar a ieșit și a anunțat că-l susține pe Cîțu. Foarte interesantă chestie, oare ce o fi în capul lui?”, a continuat Haleț.

USR face o greșeală de începători

”USR-ul face o greșeală de începători, ei profită de ambuscada aceasta politică PSD de stânga și PNL de dreapta, încă nu știu ce fac ei acolo. Urât din partea lor că nu au participat la ședință, una e să-i spui primarului că nu ești de acord cu ceea ce zice, dar să nu intri la ședință, gesturi politice de cartier. Nu se face chestia asta. Horia Constantinescu are un comportament agresiv, nu are nici eleganță. El a făcut gafa să spună că asociațiile de proprietari trebuie să aibă grijă de spațiile verzi. Noi i-am ales acolo să ne conducă și trebuie să o facă așa cum trebuie. Sunt tare nemulțumit de tot ceea ce înseamnă mișcare de administrație publică și politică în Constanța. Cred că suntem singura localitate din țară care nu are o clădire administrativă, plătim chirii. Clădirea în care funcționează Muzeul de Istorie a fost sediul Primăriei. Noi nu avem nici muzee, nici primărie, nici teatre, nu avem nimic. Îmi este rușine de ce se vede în Constanța la momentul actual”, potrivit lui Haleț.

Mai multe detalii interesante despre subiectele abordate, puteți urmări în materialul video de mai jos:

Video:

Liliana IONIȚĂ

miercuri, 2 iunie 20215090
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
mai mult...Interviuri
31 iul 00:22InterviuriStelian GIMA: Ministerul Transporturilor NU consideră IMPORTANTĂ Varianta Techirghiol! Video

Stelian Gima, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța din partea PNL a fost prezent în studioul Replica,...2321

14 iul 23:47InterviuriCÎRJALIU: Prin absurd, ÎNLĂTURAREA mea ABUZIVĂ va reprezenta un DEZASTRU pentru Agigea6371
1 iul 00:06InterviuriGeorge MĂNDILĂ: Se va înființa o ORGANIZAȚIE care se va ocupa de promovarea stațiunii Mamaia2510
10 iul 23:45InterviuriConsilierul PNL Mihaela ANDREI: Proiectul „Constanța coffee break“ va aduce un suflu nou orașului

Mihaela Andrei, consilierul local municipal din partea Partidului Național Liberal, a fost prezentă în studioul...1633

3 iul 00:02InterviuriMedicul Constantin Dina: Varianta DELTA a VIRUSULUI este foarte AGRESIVĂ, INFECTEAZĂ DUBLU! Video3042
15 iul 00:07InterviuriLUPTĂTORUL Alex FILIP se RETRAGE din SPORT și intră în SHOWBIZ. VIDEO2510
16 iul 00:36InterviuriPSIHOLOG: Bullyingul în școli este urmarea FRUSTRĂRILOR din SUFLETUL unui COPIL! Video

Psihologul Gabriela Bâzâitu, care este și psihoterapeut, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, unde a...1298

24 iul 00:31InterviuriȘEFA DSP, Cristina SCHIPOR, ne spune de ce VIRUSUL Delta este mult mai VIOLENT! Video2176
19 iul 00:32InterviuriViorel CATARAMĂ: În MAMAIA se mănâncă mai BINE ca la CANNES sau MONACO! Video11610
26 iun 23:09InterviuriCRISTINA RIZEA, USR: Constanța NU a avut proiecte MATURE pe Sănătate, care să intre în PNNR! Video

Deputatul USR, Cristina Rizea, a fost prezent în studioul Replica, unde, în cadrul unui interviu, a vorbit despre...1506

25 iun 23:17InterviuriSeptimiu BOURCEANU, despre PSD Constanța: NU pot să-i contrazic că au fost INCOMPETENȚI! Video2270
25 iun 23:14InterviuriPetre ENCIU, USR: Dacă problemele din Coaliție nu se rezolvă, IEȘIM de la guvernarea LOCALĂ!2746
Vremea
29.3°27.1° - 29.3° miercuri, 4 august 2021
ConstanțaUmiditate: 63%
Vânt: 5.63 m/s
Presiune: 1015 milibari

Loto
6/4953313113546
5/403618229825
joker15422645113
Horoscop
mai mult...SPSportRT
4 aug 00:00SportJocurile Olimpice - Alexandru Mihăiță Novac s-a calificat în finala probei de aruncarea suliței

Atletul român Alexandru Mihăiță Novac a reușit miercuri dimineața să se califice în finala probei olimpice de...103

4 aug 22:26SportLarisa Iordache, prima reacție după retragerea din finala de la bârnă

Gimnasta Larisa Iordache a scris un mesaj, marţi, după retragerea din finala la bârnă, în care afirmă cu durerea...560

4 aug 22:26SportLarisa Iordache s-a retras în finala olimpică de la bârnă, de la Tokyo

Laria Iordache nu va participa la finala olimpică de la bârnă, anunță Comitetul Olimpic și Sportiv Român într-o...574

4 aug 22:27SportAlexandru Chipciu S-A BĂTUT cu un coechipier și a fost EXCLUS din lotul CFR Cluj. Şumudică: Nu pot să accept

Mijlocaşul Alexandru Chipciu (32 de ani) a fost exclus din lotul echipei CFR Cluj şi a fost scos de pe lista UEFA...936

Local
4 aug 23:10LocalHală din incinta FABRICII de MOBILĂ din Constanța, inundată cu FUM

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, marți, 3 august a.c., în Constanța, pe strada...508

4 aug 23:10LocalCoronavirus la Constanța: 43.104 persoane infectate cu SARS-CoV-2

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 43.104 persoane...351

4 aug 23:10LocalCasă ÎN FLĂCĂRI, la Lumina. O femeie de 75 de ani a fost preluată de elicopterul SMURD

578

4 aug 23:09LocalMai mulți TURIŞTI, anul acesta, decât în 2020

Turiştilor străini le place pe litoralul românesc! Numărul turiştilor a crescut în perioada anului 2021 în...255

4 aug 23:10LocalCoronavirus: 696 persoane, verificate de polițiștii constănțeni, în ultimele 24 de ore

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii...265

4 aug 11:13LocalSTATISTICĂ! Au EXPLODAT PREȚURILE la ALIMENTE

Prețurile mondiale la alimente au explodat! Vești extrem de proaste vin de la Direcția Județeană de Statistică...392

4 aug 23:11LocalAccident rutier la Viișoara. Un BICICLIST a fost RĂNIT

Cadrele medicale au fost solicitate marți, 3 august a.c., să intervină la Viișoara, acolo unde a avut loc un...478

4 aug 23:11LocalTrecerea de pietoni de pe strada Mircea cel Bătrân va fi desființată

Lucrările vor loc avea în această noapte. Echipele administratorului drumului public vor aplica marcajele care vor...645

4 aug 00:05LocalINCIDENŢA cazurilor de COVID, în CONTINUĂ CREŞTERE la Constanţa

2950

Politică
4 aug 00:00PoliticăMinistrul Mediului, întrebat cât se mai fură din păduri: Este imposibil de spus

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tánczos Barna, a declarat că este imposibil de precizat "cât se mai fură...149

4 aug 19:31PoliticăSorin Cîmpeanu l-a DEMIS pe șeful ARACIP. ANI și Parchetul au fost sesizate

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marţi că au fost găsite "nereguli grave" în urma unui control la...272

4 aug 19:25PoliticăSorin Cîmpeanu: "Toţi elevii şi studenţii se vor întoarce fizic la şcoală pe 13 septembrie"

262

Interviuri
16 iul 00:36InterviuriPSIHOLOG: Bullyingul în școli este urmarea FRUSTRĂRILOR din SUFLETUL unui COPIL! Video

Psihologul Gabriela Bâzâitu, care este și psihoterapeut, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, unde a...1298

24 iul 00:31InterviuriȘEFA DSP, Cristina SCHIPOR, ne spune de ce VIRUSUL Delta este mult mai VIOLENT! Video

Cristina Schipor, directorul DSP Constanța, a făcut față cu brio pandemiei de coronavirus, chiar dacă, la fel ca...2176

19 iul 00:32InterviuriViorel CATARAMĂ: În MAMAIA se mănâncă mai BINE ca la CANNES sau MONACO! Video

11610

26 iun 23:09InterviuriCRISTINA RIZEA, USR: Constanța NU a avut proiecte MATURE pe Sănătate, care să intre în PNNR! Video

Deputatul USR, Cristina Rizea, a fost prezent în studioul Replica, unde, în cadrul unui interviu, a vorbit despre...1506

25 iun 23:17InterviuriSeptimiu BOURCEANU, despre PSD Constanța: NU pot să-i contrazic că au fost INCOMPETENȚI! Video

Preşedintele Organizaţiei municipale a PNL Constanţa, senatorul Septimiu Bourceanu, a venit în studioul Replica,...2270

25 iun 23:14InterviuriPetre ENCIU, USR: Dacă problemele din Coaliție nu se rezolvă, IEȘIM de la guvernarea LOCALĂ!

2746

Monden
4 aug 00:00MondenPrimul film din 'La casa de papel Partea 5' va fi difuzat de Netflix pe 3 septembrie

„La casa de papel Partea 5” va fi lansat de Netflix în două părţi: volumul 1, pe 3 septembrie, iar volumul 2, pe...146

4 aug 00:00MondenFilmările la thrillerul 'Emancipation', cu Will Smith în distribuție, întrerupte după apariţia unor cazuri de Covid-19

Filmările la viitorul film cu Will Smith, „Emancipation”, despre fuga unui fost sclav afro-american, au fost...120

4 aug 02:20MondenAriana Grande va susţine un concert virtual în jocul video „Fortnite“

104

4 aug 00:00MondenCoronavirus: Solistul trupei Lordi, care a câştigat Eurovision 2006, vaccinat în timp ce purta un costum de monstru

Mr. Lordi, solistul trupei hard-rock finlandeze Lordi, a purtat celebrul său costum de scenă - cel al unui monstru -...128

4 aug 00:00MondenProducţia Disney „Jungle Cruise“ debutează pe primul loc în box-office-ul nord-american

Filmul de aventuri cu tente nostalgice ''Jungle Cruise'', prezentat în premieră pe marile ecrane din America de Nord...96

4 aug 00:00MondenPe Broadway, vaccinarea anti-COVID-19 şi măştile sanitare devin obligatorii la deschiderea viitoarei stagiuni

102

Mapamond
Sănătate
4 aug 00:00SănătateBăuturi detoxifiante care te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen

Fața și abdomenul sunt primele zone în care se vede când punem câteva kilograme în plus și nu avem o dietă...199

4 aug 00:00SănătateRozaceea – cauze, manifestări şi metode de tratament

Începutul perioadei însorite din decursul unui an poate semnifica şi debutul sau agravarea leziunilor de rozacee la o...132

4 aug 00:00SănătateEste crema de plajă sigur de utilizat?

101

4 aug 00:00Sănătate5 tipuri de mușcături de insecte pe care nu trebuie să le ignori

Orice mică umflătură sau pată roșie pe piele trebuie urmărită timp de câteva zile după apariție. În cazul...153

4 aug 00:00SănătateTop 10 alimente care îți protejează inima

Legumele și fructele proaspete, oleaginoasele, peștele gras și uleiurile sănătoase (precum uleiul de măsline,...162

4 aug 00:00SănătateSemințe de susan: nutriție, beneficii și contraindicații

Semințele de susan oferă multe beneficii pentru sănătate. Poți folosi aceste seminţe delicioase pentru a crește...117

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT