REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

DISCUȚIE APRINSĂ între o constănțeancă și primarul Făgădău. ”Faceți ceva cu autorizațiile de construcție, terminați cu blocurile între case!”

DISCUȚIE APRINSĂ între o constănțeancă și primarul Făgădău. ”Faceți ceva cu autorizațiile de construcție, terminați cu blocurile între case!”

Replica API 27 noiembrie 2018 | 00:43 1135

Cum sunt eliberate autorizațiile de construcție pentru blocuri care urmează să fie construite între case, de ce este schimbat regimul de înălțime a unor zone pentru a permite ridicarea unor blocuri de cinci nivele și chiar mult peste, în zone unde până în prezent au fost construite imobile cu cel mult un nivel? Sunt câteva dintre întrebările la care o constănțeancă încearcă să obțină răspunsuri de la municipalitate de ceva vreme, după cum reclamă, dar fără succes. Astfel că, luni, 26 noiembrie a.c., Angela Matără a venit la ședința extraordinară a Consiliului Local Constanța, pentru a-și expune problema direct primarului Constanței, Decebal Făgădău.

Femeia, asemenea altor locuitori de pe strada Eugen Lovinescu, din cartierul Palazu Mare, este revoltată după ce, în urmă cu câteva săptămâni, la numărul 5A a început construcția unui bloc. Femeia a trimis adrese către Primăria Constanța, după cum a reclamat aceasta primarului Decebal Făgădău, dar fără a primi un răspuns concret. Potrivit acesteia, ea întreba cum de au primit respectivii constructori autorizație și de ce a fost modificat PUZ-ul pentru a permite construcția unui bloc, iar răspunsul primit o „lămurea” ce demersuri trebuie să facă pentru a primi și ea autorizație de construcție.

„Sunt oameni care au plecat de la blocuri pentru a sta la casă. Și eu am luat un teren pentru ca fiii mei să își construiască o casă, căci și eu m-am săturat de bloc, de 43 de ani. Veniți în mijlocul oamenilor, discutați să vedeți oamenii ce spun. Nu anunțați doar pe site-ul primăriei, că nu citește nimeni. Eu de exemplu, nu știu. Eu nu am știut că aveți ședință de Consiliu Local publică. și sunt mulți constănțeni care nu știu. Vă rog foarte mult, faceți într-un fel, nu mai dați autorizații, desfințați-le, eliminați-le, lăsați terenurile care au fost destinate pentru construcția unor vile, cu etaj, cu mansardă sau cu etaj și mansardă și terminați cu blocuri”, i-a reclamat Angela Matără primarului Decebal Făgădău.

În replică, primarul a afirmat că sâmbătă, 24 noiembrie a.c. s-a aflat în Palazu Mare, pentru a vedea în ce stadiu se află lucrările de asfaltare a străzilor, dar și pentru a discuta cu oamenii. „Nu am știut, nici eu, nici vecinii mei”, a reacționat constănțeanca.

Primarul Decebal Făgădău a punctat că atât dezbaterile publice organizate înainte de aprobarea PUZ-urilor, cât și alte informații de interes pentru constănțeni sunt făcute publice pe pagina web a instituției, pe pagina de Facebook sau pe alte mijloace, legale, dar necostisitoare.

„Eu am fost sâmbătă în Palazu Mare și m-am întâlnit cu locuitorii din Palazu. Adică eu ar trebui să cheltuiesc din banii constănțenilor ca să vă anunț special pe dvs acasă? Noi anunțăm prin mijloacele publice, care înseamnă: site-ul primăriei, pagina de Facebook, notificările pe care le primiți de la Serviciul Public de Impozite și Taxe, dacă v-ați înregistrat acolo cu o adresă de poștă electronică. Noi folosim ceea ce este legal și ceea ce nu implică costuri din partea constănțenilor ca să aflați o informație sau nu. Așa cum aveți libertatea să alegeți să schimbați telecomanda la televizor să alegeți ce posturi doriți să vedeți, puteți să alegeți orice mijloc public să vă informați. Eu sâmbătă am fost și am avut o întâlnire cu locuitori din cartierul Palazu Mare, cărora le-am prezentat ce urmează să facem în cartier”, a afirmat primarul Decebal Făgădău.

În urma discuției, la inițiativa primarului, constănțeanca a fost îndrumată către serviciul specializat din cadrul Primăriei Constanța, în vederea depunerii unei sesizări și analizării problemei semnalate.

Obiectul nemulțumirii: un bloc de trei nivele, care va fi construit în Palazu Mare, între vile

„Replica de Constanța” a prezentat, într-o ediție anterioară, nemulțumirea familiei Matără dar și a altor vecini din zona respectivă.

Strada Eugen Lovinescu din cartierul Palazu Mare a fost, până acum câțiva ani, o arteră liniștită. În urmă cu doi – trei ani a apărut însă primul bloc, vecinii s-au uitat indignați, și-au spus oful pe unde au putut, dar...lucrările au fost duse la bun sfârșit. În prezent, încep lucrările la un al doilea imobil cu regim de locuințe colective, cu trei etaje. Este vorba despre imobilul situat la numărul 5A, pe un teren de 1.400 mp, pentru care SC Norisan Activ Construct SRL a obținut, pe 17 octombrie a.c., autorizație de construcție nr. 1375 de la Primăria Constanța, pentru construire imobil S+P+3 – locuințe colective, pentru amenajare și împrejmuire teren. Autorizația este valabilă pentru 12 luni.

„Toți suntem supărați. Am înțeles că există un Plan Urbanistic Zonal care permite construirea de blocuri în cartier, dar cum să fie normal să fie ridicate imobile cu trei, patru, cinci și chiar mai multe etaje într-o zonă de case? Pentru orașul nostru nu mai este o noutate, fiecare face cum i se năzare, dar este o bătaie de joc la adresa noastră, a celorlalți locatari din zonă. În plus, cum se poate să primească autorizație pentru locuințe colective în condițiile în care este vorba despre o stradă îngustă, de patru metri, nu sunt locuri de parcări, abia dacă ar avea loc mașina de pompieri să intre! Am încercat să aflăm de la autorități care este situația respectivului teren, dar am primit un răspuns evaziv. Astfel se întâmplă în orașul nostru, pe noi nu ne întreabă nimeni nimic, dacă suntem de acord sau nu, nouă ni se cere doar să plătim taxe și impozite!”, a semnalat, la acea dată, familia Angela și Petrișor Matără.

Menționăm că SC Norisan Activ Construct are ca asociat unic pe Rodica Georgeta Fantaziu, iar administrator este Anca Alexandra Gheocanu.

Florentina BOZÎNTAN

Citește și: Un nou BLOC va fi construit în Palazu Mare. Vecinii sunt decişi să meargă în INSTANŢĂ!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cel mai slab primar din istoria Constantei. Desi nu am avut nici unul competent asta ii intrece pe toti! Prefer primar un cartof in locui lui Fagadau.
2
0
@12:27 sa-mi lingi cacatul pesedeu jegos si muist. Muie dragnea, muie pesede !!!
1
0
''AUTORIZATIE DE CONSTRUIRE'', dar cand mazarica construia pe situri arheologice de ce nu v-ati revoltat?
1
1
mai baiatule , ca nevasta-ta nu suge nimeni pula , isi muleaza buzele , gurita fierbinte , felicitari ! ...poate doar fiica-ta sa o concureze , dar ea ia muie doar de la rezistenti , sunt mai tineri .
4
5
Cum adica se deplaseaza el pe banii constantenilor pina la Palazu mare ? Deci cheltuie 1 litru de benzina !--Sa coboare din birou in mijlocul const si sa anunte ce are de gind cu orasul asta mizerabil si cladiri construite aiurea cu autoriz luate pe banuti
9
2
l-ati gasit pe sluga asta
5
1
Un impertinent.Auzi la el,se crede primarul tuturor constantenilor.Ti-ai dracului ! Ce naste din Mazare derbedeu se numeste.
19
2
Si in oras fac la fel, unde descopera un petic de pamant gata bloc,dar banditii sa nu fie obligati la locurile de parcare trec initial in proiect cladire de birouri si dupa o scurta perioada le tranforma in locuinte dar parcari pwola!
15
1
Cum adica "a trait ea 40 de ani la bloc si nu mai vrea"? Au amenintat-o aia care construiesc acolo ca o muta cu japca in blocul lor dupa ce termina constructia? Nu tot "la casa" ramane? Cred ca toti idiotii din Romania s-au adunat in Constanta si au capatat spirit civic si drepturi speciale!
6
21
zebra de la tomis plus cu stalpii ruginiti iti spune ceva.........
6
0
Dragi constanteni incepeti si uniti va si dati in judecata constructorii si primaria si unde aveti dreptate veti castiga . Sunt destule exemple in Bucuresti Timisoara Arad unde sau demolat fizic blocuri noi cu 7 etaje doarece nu au respectat planul . Dar daca nimeni nu reclama si ofteaza in casa acestia vor continua sa construiasca abuziv . SESIZATI TOATE ORGANELE COMPETENTE LA CEA MAI MICA FARADELEGE CHIAR SI DNA deoarece sunt functionari publici care comit ilegalitati care dau aprobarile si ce ce nu verifica . Mergeti si sesizati nu mai stati in casa si oftati
18
0
Un arogant cu freza de tractorist ...care cu o echpa de semianalfabeti a continuat masacrarea orasului inceputa de Mascarici...vei fi istorie in scurt timp...constantenii nu te mai vor...indiferent de cate promisiuni vei face in campanie !!!
28
0
Acest analfabet arogant trebuie alungat cu pietre din primarie !!! Si impreuna cu el toata sleahta de putori si incompetenti care o freaca pe banii nostri acolo. Multa muie cu cacat fagadau, pielea pulii care esti, muie dragnea, muie pesede !!!
23
5
Cel ma slab de dupa revolutie!
27
2
Bag pula in gura lui Gheocanu. Sa mi-o molfaie machedoanca.
6
5
Legea junglei in Constanta, la fel si in Bucuresti. Atentie ce votati data viitoare.
21
1
suntem condusi de o mana de incompetenti corupti, toata lumea buna a fugit din acest oras, peste jumate din absolventii de liceu aleg calea universitatilor din tara si europa. Raman pensionarii, tiganii si machedonii cocalari. Valorea orasului a scazut, cultura a disparut, kitchul s a raspandit ca un cancer. Constanta moare
25
2
este o rusine pentru lumea civilizata. la noi se construieste TOTAL aiurea
21
0
Constanta merita tot ce i se intampla, am asistat ca niste mamaligi la distrugerea orasului, rusine noua
24
0
Dom' primar tanti cristea de la 3 nu are net
6
10
Fagadau a fost la un gratar la Babu. Da a fost la Palazu la un sprit cu vicele Babu si sleatca de machedoni
23
3
numai poteci si cararui , cat de bou sa fii sa te muti acolo?
15
4
Cine teobliga sa staiprimar?
28
2
Fagabou vrea sa fie si ironic. Auzi raspuns : sa te anunt personal acasa ? Al dreaq de mincinos hot si koorva. Huo
37
2
asta-i si increzut
38
1
si vecinii de la bloc o sa se uite in curtea mea?cum e posibil asa ceva?eu o sa-i dau in judecata.
35
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218