REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Discuţii aprinse la Ovidius: Epure a fost suspendat din funcţia de rector; Stanciu, desemnată "ordonator interimar de credite"

Discuţii aprinse la Ovidius: Epure a fost suspendat din funcţia de rector; Stanciu, desemnată "ordonator interimar de credite"

Replica API 1 august 2013 | 00:00 135

Cât pe ce să fie IPS Teodosie la cârma universităţii!

Cât pe ce să fie IPS Teodosie la cârma universităţii!

Zi dificilă pentru corpul profesoral al Universităţii Ovidius! Dănuţ Tiberius Epure, acuzat de procurorii DNA de luare de mită şi arestat preventiv pentru 29 de zile, a fost suspendat joi din funcţia de rector, conform Codului Muncii, spun reprezentanţii Universităţii Ovidius, reuniţi într-o şedinţă extraordinară. Tot în cadrul şedinţei de joi s-a supus votului un "ordonator interimar de credite". Discuţiile au fost atât de aprinse încât trei din cei cinci prorectori, respectiv prof.univ.dr. Ion Bordeianu; prof.univ.dr. Victor Ploae; conf.univ.dr. Florin Anghel au refuzat statutul de "ordonator interimar de credite", lupta dându-se doar între prof.univ.dr. Gabriela Stanciu şi prof.univ.dr. Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului, spun sursele noastre. În urma voturilor, Gabriela Stanciu a fost desemnată "ordonator interimar de credite", cu două abţineri şi două voturi împotrivă. Cu alte cuvinte, Ministerul Educaţiei urmează să suspende mandatul rectorului Universităţii Ovidius, Dănuţ Tiberius Epure, numindu-l "ordonator interimar de credite" la instituţia de învăţământ superior de stat pe prorectorul Gabriela Stanciu. Astfel, Stanciu va fi cea care ar gestiona banii şi problemele instituţiei până la desemnarea noului rector. Între timp, avocaţii rectorului Dănuţ Tiberius Epure au făcut recurs la Tribunalul Bucureşti, urmând să fie judecat de către Curtea de Apel Bucureşti, cel mai probabil săptămâna viitoare. În cazul în care va ramane definitiv şi irevocabil în arest, Epure va fi demis din funcţie printr-un ordin al Ministerului Educaţiei. Universitatea Ovidius va putea organiza alegeri pentru desemnarea unui nou rector abia după ce Ministerul Educaţiei îl va demite pe Epure.

UPDATE:

Iată ce spun reprezentanţii Universităţii Ovidius:

"Astăzi, 1 august 2013, Senatul Universităţii "Ovidius" din Constanţa s-a întrunit în şedinţă extraordinară, cu două teme principale. În prima parte, au fost validate deciziile Consiliului de Administraţie, în principal cele referitoare la rezultate sesiunii din luna iulie a Admiterii 2013, dar şi altele. În cea de a doua parte, Senatul UOC a desemnat prorectorul care preia atribuţiile de ordonator de credite, în persoana doamnei prof.univ.dr.ing. Gabriela Stanciu, prorector Educaţie şi formare continuă".

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218