REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Disney+ pregăteşte un serial inspirat din universul "Star Wars" şi centrat pe personaje feminine

Disney+ pregăteşte un serial inspirat din universul "Star Wars" şi centrat pe personaje feminine

Replica API 24 aprilie 2020 | 00:00 1156

Un nou serial TV inspirat din universul francizei cinematografice "Star Wars" şi centrat pe personaje feminine este pe cale de a fi dezvoltat pentru platforma de streaming Disney+, au anunţat miercuri mai multe site-uri specializate americane, citate de AFP și Agerpres.

Potrivit Deadline Hollywood, noul serial va fi "un thriller de acţiune, cu elemente de arte marţiale, care se concentrează pe femei şi se desfăşoară într-o cronologie diferită de aceea a universului obişnuit din 'Star Wars'".

Grupul Disney, contactat de jurnaliştii de la AFP, nu a făcut deocamdată comentarii pe această temă. Noul serial, regizat de Leslye Headland, una dintre creatoarele serialului "Russian Doll" difuzat de Netflix, va fi filmat folosind tehnica live-action, a dezvăluit The Hollywood Reporter.

Noua producţie reprezintă cea mai recentă tentativă a grupului Disney de a consolida prezenţa celebrei francize SF pe micile ecrane, după succesul răsunător obţinut cu "The Mandalorian". Difuzat toamna trecută pentru a însoţi lansarea platformei de streaming video a grupului Disney, serialul "The Mandalorian" i-a sedus atât pe criticii de specialitate, cât şi pe fanii francizei "Star Wars".

Acel serial a inclus şi un mic personaj cu piele verde, urechi ascuţite şi ochi mari şi blânzi, supranumit "Baby Yoda" de spectatori, care l-au simpatizat imediat şi i-au dedicat numeroase mesaje de apreciere pe reţelele de socializare. Al doilea sezon va fi lansat în octombrie 2020, iar producătorii au anunţat că al treilea sezon a intrat deja în etapa de pre-producţie.

Alte două producţii inspirate din franciza "Star Wars", ce vor fi realizate folosind tehnica live-action, se află în pregătire şi vor fi difuzate pe platforma Disney+: un prequel pentru "Rogue One" şi un serial care va marca revenirea actorului Ewan McGregor în rolul lui Obi-Wan Kenobi.

Iniţiativele ce vizează creşterea numărului de personaje feminine şi a celor provenite din rândul minorităţilor în producţiile derivate din "Star Wars" au generat păreri împărţite în rândul fanilor. Cea mai recentă trilogie de filme din această franciză a avut în prim-plan femei şi persoane de culoare, precum personajele Rey (Daisy Ridley) şi Finn (John Boyega).

Însă actriţa americană de origine asiatică Kelly Marie Tran, prima actriţă non-caucaziană care a interpretat un rol principal în această franciză de mare succes, a fost hărţuită pe reţelele de socializare prin intermediul unor comentarii rasiste şi sexiste. A

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
vor fi lesbiene cu prieteni gay....
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367