REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

DISPAR petrecerile zgomotoase de pe litoral?! Ce vrea ministrul Dobre

DISPAR petrecerile zgomotoase de pe litoral?! Ce vrea ministrul Dobre

Replica API 22 aprilie 2017 | 00:00 243

Încă puțin și sezonul estival 2017 va debuta! Agenții economici pun la punct ultimele detalii pentru ca turiștii să nu ducă lipsă de nimic. În această categorie se regăsesc și patronii de localuri și cluburi. În cazul lor, ministrul Turismului are planuri „mari”: va verifica dacă nivelul decibelilor se încadrează în limitele legale.

Vești nu prea bune pentru petrecăreți! Mircea Titus Dobre, ministrul Turismului, a anunțat faptul că pe perioada sezonului estival stațiunile de pe litoral vor fi verificate în privința nivelului decibelilor. “Este o ordonanță de urgență 195/2005 care-i oferă autorității centrale și aici mă refer la Garda de Mediu să verifice acest lucru. De data aceasta mă voi implica personal ca ministru al Turismului și, printr-o colaborare care deja din punct vedere verbal am realizat-o cu comisarul Gărzii de Mediu, vom face niște controale în care dacă descoperim nereguli, să le aducem la cunoștință operatorilor economici să refacă această parte de sonorizare.

Pentru că observăm anumiți operatori economici ca au niște boxe care se folosesc pe scenele profesionale. Ar trebui să fie mai normale. Trebuie să respectăm orice turist! Trebuie folosite acele aparate, dar în mod constructiv. Nu ne interesează să desființăm pe cineva anume. Putem vorbi despre terasele descoperite care au o sonorizare puternică și pot deranja turiștii din zonă. Totodată vorbim de cluburile în care se ascultă muzică, dar ele sunt închise și totuși există o protecție în așa fel încât zgomotul să nu fie foarte puternic. Vreau să respectăm această lege”, a precizat Dobre.

Amintim că și în stațiunea Mamaia, începând cu vara anului 2016, s-au impus anumite restricții. Astfel că în restaurante, la terase şi în baruri, muzica nu trebuie să depăşească nivelul de 75 dB pentru saloanele fără orchestră, respectiv 90 dB pentru cele cu orchestră, la interior şi doar 65 dB la exterior, la limita zonei funcţionale.

Diana NEAȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce tupeu poate da aiba largu asta
4
2
nu mai corvete ,,muiste.
4
0
Cand nu esti in stare sa intelegi cam cum de merge turismul in tarile deja consacrate,faci experimente,incerci sa descoperi apa calda. Cei de bani gata oricum vor cheltui unde vor ei,saracii oricum nu au bani nici de localuri mai ieftinache . Daca patronii ar fi fost uniti intr-un fel de organizatie prin care sa poarte dialoguri inteligente dar nu asa ca privirea cainelui,ci pe bune,ar putea apoi sa fie parteneri de dialog si cu ministerul asta cu creiere de bosorogi frustrati. Ce va fi? Welcome to Bulgaria si restul!
6
1
Bine ca au grija de nivelul de zgomot din Mamaia. Dar in Constanta cand o sa vina la Casa de Cultura unde ventilatorul de aerisire de la Culture Pub terorizeaza toti locatarii din zona cu zgomotul pe care il face?
10
2
Era necesara o schimbare....sa se termine cu nebunia cu luxul ...cluburile din nordul statiunii Mamaia trebue sa devina statiunea tuturor categoriilor de oameni saraci bogati foarte bogati...in ultimii ani am asistat la afisarea bogatiei unora saracii nu aveau acces
10
4
asta inseamna ca se inmultesc MUISTELE de la sosea
6
3
Sa dus cu piseciosii din vama...Cu toate parasutele nespalate si cu masardistele virgine.
6
4
Ce comentezi tu saracie si frustat ca nu ai realizat nimic
3
12

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367