REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Dispariţii dubioase la Constanţa, răpiri şi morţi subite

Dispariţii dubioase la Constanţa, răpiri şi morţi subite

Replica API 11 mai 2015 | 00:00 749

Proxeneţii racolează fete şi le ţin sechestrate!

Proxeneţii racolează fete şi le ţin sechestrate!

Dispariţiile de la domiciliu nu au ocolit judeţul Constanţa nici în anul 2015. Mai multe persoane sunt de negăsit, spre îngrijorarea celor dragi. Menţionăm şi faptul că mai mulţi adolescenţi au fost găsiţi de Poliţie, pe când unii dintre ei s-au întors singuri la domicilii sau au dat semne că se află peste hotare, cum este şi cazul unei fete din Cernavodă, Floriana Georgiana Vasilache, în vârstă de 18 ani, care a menţionat că este în Germania şi este bine. Din păcate, la polul opus se află cazurile nerezolvate. Spre exemplu, o femeie de 41 de ani a plecat şi nu a mai revenit, după ce a trecut prin mai multe probleme în căsnicie. Şi la Limanu este agitaţie într-o familie întrucât o minoră a dispărut, părinţii bănuind că fata a fost răpită şi dusă în Italia.

Din nefericire, însă, mai multe persoane date dispărute în anul 2015 nu au lăsat indicii şi parcă s-ar fi evaporat în neant. Acesta este şi cazul Gabrielei Violeta Consferenţ, de 16 ani, din Lumina, care, la data de 5 aprilie, a plecat în mod voluntar de la domiciliu şi nu a mai revenit până în prezent. Din verificări, poliţiştii au descoperit că adolescenta a mai plecat şi în trecut de acasă. Potrivit poliţiştilor, minora are o înălţime de 1,60 metri, greutate de 50 kilograme, constituţie normală, părul drept şi vopsit castaniu, faţa ovală şi ochii caprui. Dispărută fără urmă este şi Luiza Bianca David, de 41 de ani, născută în Tulcea şi domiciliată în Constanţa. Aceasta, la data de 2.04.2015, orele 18.00, a plecat în mod voluntar de la domiciliu şi nu a mai revenit. Din câte se pare, femeia a intentat divorţ în anul 2013, în ianuarie, care s-a încheiat în aprilie 2013 prin împăcarea părţilor. De asemenea, poliţiştii constănţeni au fost sesizaţi cu privire la dispariţia lui Grigore Ion de 43 ani, din Constanţa. Acesta, la data de 5.03.2015, a plecat în mod voluntar de la domiciliu şi nu a mai revenit până în prezent. Bărbatul are constituţie normală, ten deschis, păr brunet, calviţie frontală, ochii albaştrii, faţă ovală, sprâncene stufoase şi arcuite, urechi mari. La momentul dispariţiei, bărbatul purta o bluză de trening de culoare albastră şi o bluză de culoare roşie cu glugă.

Minorul rănit într-o explozie, căutat de Poliţia Română

De negăsit este şi tânărul care a fost implicat într-un teribil accident, în 2012. Acesta are 16 ani şi este din Aliman. La jumătatea lunii februarie 2015 a plecat în mod voluntar de la domiciliu şi nu a mai revenit până în prezent. Din verificările efectuate s-a stabilit că, anterior, minorul a mai plecat de la domiciliu, revenind după anumite intervale de timp. Are înălţime 1.30 -1.40 m, greutate 40 kg, astenic, păr şaten, tuns scurt, faţă ovală, ochi căprui, gură cu buze subţiri, iar pe braţe şi abdomen prezintă cicatrici provocate de explozia unei grenade în anul 2012, are auzul slab şi mersul aplecat. Mai exact, acesta se angajase ca îngrijitor de animale, la o familie din Topraisar. În luna august a acelui an, minorul a dus oile la păscut pe terenul de trageri al unităţii militare din comuna Topraisar. Acesta a dat foc unor buruieni, printre care se afla un rest de muniţie, respectiv un proiectil de AG 7, în care mai era încărcătură explozivă. Bubuitura puternică a fost urmată de un incendiu, Costel luând-o la fugă, plin de sânge. A fost găsit de familia care îl angajase, care a sunat la 112. A fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde a rămas internat pe Secţia de Terapie Intensivă cu traumatism cranio-facial, traumatism toraco-abdominal, traumatism la braţul stâng şi o fractură de falangă. Revenind la dispariţia lui, menţionăm că aceasta purta fes maro cu alb, pantaloni tip blue jeans maro, bluza roz, tricou albastru, şosete din lână maro.

Ţintele proxeneţilor sau răpită din localiteatea Limanu şi dusă în Italia?

Potrivit site-ului Poliţiei Române, Andreea Roxana Dumbravă, de 16 ani, la data de 4.02.2015, a plecat de la domiciliul din Limanu şi nu a mai revenit până în prezent. Din câte se pare, minora le-a spus părinţilor că se duce să-şi viziteze o prietenă care locuieşte în Mangalia şi dusă a fost! Nu s-au îngrijorat când au obervat că fata nu a revenit la data stabilită până în momentul în care o cunoştinţă le-a spus că au văzut-o într-un autocar cu destinaţia Italia. Atunci părinţii au făcut legătura. Andreea Roxana avea un iubit în vârstă de 28 de ani, care era violent şi o bătea. Ba chiar a vrut să-l bată şi pe tatăl copilei şi să dea foc la casă. În acel moment, i-au interzis să-l mai vadă. El a plecat în Italia şi Andreea tot ar fi spus că ea îl iubeşte şi vrea să-l urmeze. Astfel, familia fetei susţine că fata a fost convinsă să plece în Italia, să treacă ilegal graniţa sau chiar a fost răpită întrucât nu au putut lua legătura cu ea. Un alt aspect care trebuie menţionat este faptul că traficanţii de carne vie racolează fete din judeţul Constanţa, în general din familii defavorizate, cărora le promite fie relaţii amoroase, fie bani mulţi. În acest mod, copilele ajung prostituate peste hotare sau chiar în municipiul de la malul mării, unde sunt exploatate sexual în apartamente închiriate, unele fiind de-a dreptul sechestrate. Menţionăm că persoanele mai sus menţionate sunt date în urmărire de Poliţia Română.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367