REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Dispariţii misterioase: copii plecaţi să cumpere o îngheţată, înghiţiţi parcă de pământ

Dispariţii misterioase: copii plecaţi să cumpere o îngheţată, înghiţiţi parcă de pământ

Replica API 9 iunie 2014 | 00:00 1369

Cazuri nerezolvate chiar din 2007

Cazuri nerezolvate chiar din 2007

Fie că este vorba de minori din familii dezorganizate care aleg să părăsească domiciliul pentru a "bate maidanul", sau minore care pleacă pentru a fi cu iubiţii, fie s-au certat cu părinţii, toate aceste cazuri intră în atenţia oamenilor legii. Din nefericire, însă, încă există cazuri care nu au fost rezolvate, minorii fiind daţi dispăruţi. Unii au dispărut de la joacă, pe când alţii au plecat să cumpere o îngheţată şi parcă au intrat în pământ.

De la mofturi adolescentine şi firi rebele, la reale tragedii. Mai mulţi minori constănţeni au fost daţi dispăruţi de familii, mulţi dintre ei fiind găsiţi, dovedindu-se că motivele pentru care au ajuns să recurgă la aceste gesturi au fost puerile, în raport cu vârsta de altfel. Un caz elocvent de anul acesta a fost reprezentat de două minore, dispariţia lor creând un haos în Constanţa, familiile gândindu-se că au fost sechestrate de proxeneţi. Este vorba de Roxana M., de 13 ani, şi Maria Georgiana N., care au plecat de la şcoală şi nu au mai fost de găsit, iar în data de 18 martie, au apărut. Ele se aflau pe o stradă din localitatea Lumina şi nu au fost victimele vreunei infracţiuni. Au menţionat că au plecat pe jos din Constanţa, au trecut pe sub un pod şi s-au plimbat. Totul a fost rezolvat, fără ca vreo tragedie să se fi întâmplat, chiar dacă autorităţile şi familiile au fost în alertă mai multe zile. De asemenea, alţi copii daţi dispăruţi au fost găsiţi la furat şi tot aşa. Numai că, din nefericire, există şi laturi întunecate ale speţei de faţă. Spre exemplu, pe site-ul Inspectoratului General al Poliţiei Române există dispariţii destul de vechi, rămase încă în aer. Aici este vorba de copii ce au plecat să cumpere o îngheţată şi duşi au fost sau alte cazuri. Spre exemplu, Ana Maria Ciobotaru, din Giurgiu, a dispărut în anul 2011, pe când avea 9 ani. Fetiţa s-a dus să cumpere o îngheţată şi nu a mai fost găsită nici în momentul de faţă, după cum precizează site-ul IGPR. De asemenea, Iuliana Paula Harda, avea numai 4 ani când a dispărut fără urmă, în anul 2007. Mai exact, la data de 18.05.2007, în jurul orei 19.00, în timp ce se afla la joacă în parcul Grădina Morii (ce se află pe malul drept al râului Iza) din municipiul Sighetu Marmaţiei a dispărut şi până în prezent nu a fost găsită. În cazul ei există posibilitatea să fi căzut în râu, însă trupul neînsufleţit nu a fost găsit. Ajungem şi la Constanţa, unde Florian Deacu, de 15 ani, din Peştera, dar cu domiciliul în Rasova, a plecat încă din februarie anul curent, dar a fost dat dispărut pe 14 aprilie. El a plecat de la domiciliu şi încă nu a fost găsit. Din câte se pare, spun oamenii legii, minorul are o pasiune pentru îngrijirea animalelor, spunând de mai multe ori că-şi doreşte să muncească la o stână, astfel existând posibilitatea ca el să se afla printr-un asemenea loc. Băiatul are înălţime 1,40, 40 - 50 de kilograme, astenic, păr şaten tuns scurt, ochi căprui - faţa pistruiată. Un caz cutremurător este şi cel al lui Tudorel Zama, din comuna Frecăţei, judeţul Brăila, în vârstă de 7 ani pe atunci, care, la data de 31.03.2007 a căzut accidental de pe un bac plutitor care traversa fluviul Dunărea între localităţile Agaua, judeţul Brăila şi Gârliciu, judeţul Constanţa. Copilul nu a fost găsit până în momentul de faţă, potrivit site-ului IGPR.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102