REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Dispărut din 21 decembrie, Ghiţă apare într-o înregistrare la România TV

Dispărut din 21 decembrie, Ghiţă apare într-o înregistrare la România TV

Replica API 29 decembrie 2016 | 00:37 320

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă, dispărut din 21 decembrie, vorbeşte, într-un material dufuzat miercuri la prânz la România TV, postul pe care îl controlează, despre legăturile sale cu şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, pe care susţine că a cunoscut-o în sediile SRI şi o întreabă dacă îşi mai aduce aminte de o petrecere restrânsă dintr-o vilă din Sinaia, la care aceasta era împreună cu el şi cu Vasile Dâncu. Ghiţă a adus mai multe documente, susţinând că sunt e-mailuri care ar incrimina-o pe Kovesi.

Sebastian Ghiţă a apărut într-o înregistrare la România TV, la un birou, el având mai multe documente, care ar arăta "mistificarea dosarelor" sale. La începutul înregistrării, care ar fi fost lăsată în urmă cu o săptămână la redacţia televiziunii, Sebastian Ghiţă spune că, dacă aceste imagini au început să ruleze, lucrurile nu mai sunt bine deloc, el lăsând să se înţeleagă că aceasta a fost făcută înaintrea dispariţiei sale.

El a reluat afirmaţiile conform cărora i s-ar fi cerut să furnizeze date despre Liviu Dragnea pentru a-i fi lăsată familia în pace, scrie News.ro.

Ghiţă a vorbit despre relaţia sa cu Laura Kovesi, pe care susţine că a cunoscut-o în sediile SRI, unde au avut loc "poate sute de întâlniri".

După ce a prezentat mai multe documente despre care a susţinut că sunt şi printuri ale schimburilor de mailuri avutre cu procurorul şef al DNA, Ghiţă a întrebat-o pe Kovesi dacă îşi mai aduce aminte "de petrecerea restrânsă din vila din Sinaia", la care erau aceasta, împreună cu el şi cu Vasile Dâncu, chefuind cu lăutarii şi ascultând "La Chilia-n port", "varianta pentru statul de drept": "O întreb pe doamna pe Kovesi dacă îşi aminteşte petrecerea din vila din Sinaia, în care ea cu mine şi cu Vasile Dâncu chefuiam cu lăutarii şi cântam La Chilia-n port, varianta pentru statul de drept".

Această înregistrare este difuzată în ziua în care Liviu Dragnea ar urma să anunţe o nouă nominalizare de premier şi acţiunile viitoare, după ce preşedintele Iohannis a respins propunerea Sevil Shhaideh. De asemenea, cu puţin timp înainte de difuzarea acestei înregistrări Poliţia Română a anunţat că nu au fost constatate încălcări procedurale în cazul lui Ghiţă şi că nu sunt date că acesta ar fi ieşit din ţară.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369