REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Dispeceratul integrat al Ambulanţei şi ISU a început să funcţioneze, la Constanţa!

Dispeceratul integrat al Ambulanţei şi ISU a început să funcţioneze, la Constanţa!

Replica API 16 ianuarie 2016 | 14:57 513

Săptămâna trecută, a început să funcţioneze dispeceratul integrat al Ambulanţei şi ISU/SMURD Constanţa.

Acesta era ultimul dispecerat judeţean integrat care trebuia implementat între cele două structuri de urgenţă rămânând doar Bucureştiul în care dispeceratele încă funcţionează separat. Demersul integrării dispeceratelor serviciilor de ambulanţă şi a celor de la pompieri pe plan naţional a început acum aproximativ 2 ani, până atunci având doar dispeceratul din Târgu Mureş care funcţiona ca dispecerat integrat încă din 2001.

"Aducerea personalului de la Ambulanţă şi a celui de la Pompieri în acelaşi dispecerat este doar un pas care urmează a fi completat cu pregătirea dispecerilor ambelor instituţii astfel în cât să fie posibil managmentul oricărui apel, indiferent de complexitatea acestuia, în cel mai scurt timp şi într-un mod eficient. La Bucureşti noul sediu al dispeceratului integrat este aproape finalizat fiind vorba de o investiţie importantă a Primăriei Mun. Bucureşti. Sper că cel târziu până la sfârşitul acestui an să reuşim să aducem împreună dispeceratul Ambulanţei şi cel al Pompierilor, care include şi SMURD, sub acelaşi acoperiş pentru o gestionare mai bună a situaţiilor de urgenţă cu care se confruntă cetăţenii din Bucureşti. Totodată în primul semstru al acestui an, în colaborare cu experţi din afară României, urmează să regândim modul de pregătire al dispecerilor de urgenţă pentru urgenţele medicale precum şi penru alte situaţii de urgenţă. Dezvoltarea sistemului de urgenţă rămâne una dinamică şi continuă făcând paşi importanţi care nu sunt întotdeauna uşor de realizat!", a precizat Raed Arafat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102