REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

DISPERARE: au fugit din TIR-ul traficantului de migranţi, când au realizat că sunt în România, nu Germania!

DISPERARE: au fugit din TIR-ul traficantului de migranţi, când au realizat că sunt în România, nu Germania!

Replica API 27 aprilie 2016 | 00:19 145

Şoferul a fost arestat

Şoferul a fost arestat

Un traficant de migranţi, Stashuk Oleksandr, cetăţean ucrainean, a fost arestat la Constanţa! Acesta a transportat trei afgani, în condiţii inumane, spunându-le că-i duce în Germania, primind în schimb suma de 2.500 de euro. Când şi-au dat seama că sunt în România, migranţii au tăiat prelata remorcii şi au încercat să fugă, în zona Ciocârlia.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, la data de 25 aprilie 2016, în jurul orelor 10.00, organele de poliţie au fost sesizate despre împrejurarea că la trecerea de nivel cu calea ferată de la marginea comunei Ciocârlia, judeţul Constanţa, trei cetăţeni afgani au coborât dintr-un autotren condus de inculpatul Stashuk Oleksandr, după ce au tăiat dinspre interior prelata care acoperea remorca.

Mai exact, sesizarea a venit din partea lucrătorilor Serviciului pentru Imigrări Constanţa - I.G.I., iar poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă s-au deplasat în localitatea Ciocârlia din judeţul Constanţa, unde au reţinut trei persoane de sex masculin care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa pe teritoriul României. Cei trei bărbaţi fuseseră depistaţi iniţial de lucrători ai Postului de Poliţie Ciocârlia din cadrul IPJ Constanţa, care i-au observat călătorind pe jos, după ce coborâseră dintr-un autotren cu numere de Ucraina.

Poliţiştii de frontieră i-au preluat pe cei trei bărbaţi şi pe conducătorul autotrenului în cauză, un cetăţean ucrainean, pe care i-au condus la sediul Gărzii de Coastă pentru cercetări. Din investigaţiile efectuate de organele de cercetare penală din cadrul Gărzii de Coastă Constanţa a rezultat că în noaptea de 23 spre 24 aprilie 2016 cei trei bărbaţi de origine afgană au fost urcaţi în autotrenul inculpatului, încărcat cu paleţi de lemn ce conţineau materiale ceramice, în oraşul Edirne, din Turcia, unde fuseseră conduşi de doi cetăţeni turci, cu scopul de a fi transportaţi în Germania.

Călătorie în valoare de 2.500 de euro şi sistem artizanal confecţionat de şofer

Cei trei au declarat că au achitat suma de 2.500 de euro conducătorului autovehiculului. De asemenea, şoferul a confecţionat un sistem artizanal prin care uşile de acces ale semiremorcii nu prezentau urme de forţare, fiind sigilate cu un cablu aferent, astfel încât sigiliul vamal aplicat de autorităţile din Turcia era intact.

Astfel, în continuare, după plecarea autotrenului din localitatea Edirne, prin Bulgaria şi apoi prin România, cei trei migranţi au fost practic închişi în remorca autotrenului, în condiţii precare, fără căldură sau posibilităţi de igienă personală, iar când, odată ajunşi pe teritoriul românesc, prin folosirea unui GPS, au constatat că nu erau pe traseul către Germania, ci în România, aceştia au tăiat prelata remorcii şi au coborât în zona comunei Ciocârlia.

Inculpatul a oprit autotrenul, i-a alergat şi i-a prins pe cei trei migranţi, la prinderea acestora participând şi un conducător auto român aflat întâmplător în zonă, fără vreo legătură cu inculpatul. Poliţiştii de frontieră constănţeni continuă investigaţiile, sub coordonarea procurorului investit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunilor de „trecerea frauduloasă a frontierei de stat” şi „trafic de migranţi”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 262, alin. 1 şi art. 263, alin. 1 şi 2 Cod Penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun. Judecătorul de Drepturi si Libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa a decis arestarea şoferului ucrainean pentru o perioadă de 30 de zile.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614