REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Disperare Dinamo - Singura șansă rămâne la TAS

Disperare Dinamo - Singura șansă rămâne la TAS

Replica API 19 iulie 2020 | 23:38 1419

Directorul sportiv al FC Dinamo, Ionel Dănciulescu, a declarat, vineri, că dinamoviştii vor merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), după decizia FRF privind dreptul de joc al lui Andrei Vlad.

"Sesizarea ştiam că va fi respinsă, cu toate că dreptatea e de partea noastră. Toată lumea o spune şi o recunoaşte. Altfel, FRF ar fi trebuit să-şi acopere propria greşeală. Ştiam lucrul acesta, dar eu aş merge mai departe şi cu recursul pe care trebuie să-l urmăm, iar apoi, mai departe la TAS. E cusută cu aţă albă. A fost o chestie intenţionată. Singura noastră şansă va fi să mergem la TAS. Dacă aş decide eu, aş merge mai departe. Nu doar pentru a juca finala Cupei României, ci pentru simplul fapt că dacă sunt nişte legi trebuie să le respectăm toţi. E o taxă de timbru, din ce ştiu eu. Va fi achitată. Ne vom descurca. Sunt suporterii alături de noi şi cu siguranţă vom reuşi dacă vom ajunge la TAS", a declarat Ionel Dănciulescu, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport, potrivit news.ro.

Finala Cupei României, dintre Sepsi şi FCSB, este programată pentru miercuri, 22 iulie, de la ora 20:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1, astfel că timpul este unul foarte scurt, iar Tribunalul de Arbitraj Sportiv nu ar putea veni cu o decizie atât de rapidă.

Totuşi, Dănciulescu spune că, prin iniţiativa clubului, se urmăreşte transmiterea unui semnal de alarmă pentru FRF şi FCSB.

"Ultima discuţie pe care am avut-o cu Bogdan (Bălănescu) şi cei din club a fost să mergem până la TAS. Numai pentru că te numeşti FCSB trebuie neapărăt să nu respecţi regulile? Aşa cum noi stăm în izolare, nu ne antrenăm, pierdem din pregătirea fizică... hai să fie respectate regulile de toată lumea! Dacă e să vorbim pe tot ce înseamnă regulament, există un singur câştigător - Dinamo Bucureşti, atât. Ei trebuiau să găsească un tertip, pentru că sunt în culpă. E vina principală a FRF. Dacă lucrul acesta nu ar fi fost sesizat de Culina, ofiţerul nostru de presă, cu siguranţă ar fi fost acoperit absolut tot", a mai spus Dănciulescu.

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a respins plângerea FC Dinamo, care a contestat dreptul de joc al portarului Andrei Vlad, de la FCSB, în meciul tur din semifinalele Cupei României, scor 0-3.

"În temeiul art. 83.10.1 din RD al FRF coroborat cu art. 25 din ROAF rap. la art. 3 C.pr. civ. admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a Secretarului General al FRF invocată din oficiu. Respinge sesizarea Secretarului General al FRF, ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală activă", se arată în motivarea Comisiei de Disciplină.

Dinamo a depus un memoriu la Comisia de Disciplină a FRF, prin care cere să câştige la masa verde meciul tur cu FCSB, pierdut pe teren cu 0-3, pentru că portarul Andrei Vlad nu ar fi avut drept de joc. FCSB a câştigat şi meciul retur, cu 1-0.

Potrivit Regulamentului Disciplinar, cartonaşele galbene sunt anulate înaintea sferturilor de finală, iar potrivit Regulamentului de Organziare a Activităţii Fotbalistice din România, sunt anulate înaintea optimilor de finală. Vlad a primit cartonaş galben şi în optimi şi în sferturi, astfel că, dacă se ţine cont de RD, el avea drept de joc, dar dacă se ia în considerare ROAF, nu a avut.

Finala Cupei României va avea loc miercuri, 22 iulie, de la 20.00, între FCSB şi Sepsi, pe arena Ilie Oană, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Va las sa va pregatiti de liga campionilor!!! La matineu
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614