-2.9° Constanța Mar., 7 Feb. 2023
Anul XX Nr. 6267
-2.9° Constanța Marți, 7 Februarie 2023 Anul XX Nr. 6267

Disperare și amatorism politic în vizita lui Karl Nehammer în Bulgaria

A.F. 26 ianuarie 2023 | 00:00 370

Karl Nehammer, cancelarul austriac, și ministrul său de interne, Gerhard Karner, au fost luni în inspecție în Bulgaria. Vizita a fost prezentată inițial cu surle și trâmbițe de presa bulgară, însă ceea ce s-a dorit inițial a fi o mișcare de PR din partea Bulgariei, care să îndulcească veto-ul austriac, și o acțiune politică de succes din partea partidului cancelarului austriac Nehammer, ambele atent negociate și regizate dinainte în perspectiva alegerilor din 29 ianuarie, s-a transformat într-un fiasco pentru Bulgaria.

Disperare si amatorism politic in vizita lui Karl Nehammer in BulgariaKarl Nehammer 

În urma vizitei, Bulgaria nu numai că nu a obținut nicio garanție pentru ridicarea veto-ului austriac, ci s-a ales cu o amplă listă de „teme pentru acasă” și reproșuri voalate din partea austriecilor care, nici mai mult, nici mai puțin, i-au sfidat chiar la ei acasă pe bulgari, anunțând cât se poate clar că vetoul austriac nici vorbă să fie ridicat în 2023, scrie stiripesurse.ro.

Principalul perdant este Bulgaria, care s-a lăsat păcălită și atrasă într-o cursă întinsă de politicienii aflați la guvernare în Austria, preocupați de cele câteva procente pe care le-ar mai putea câștiga și care le-ar mai salva din rușinea de a se plasa pe locul 3 pe scena politică austriacă, o contra-performanță de neimaginat în urmă cu câțiva ani.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

Pentru aderarea la spațiul Schengen, România trebuie să îi aștepte pe bulgari să construiască noul gard de 2 miliarde de euro la frontiera cu Turcia sau să spere că în urma alegerilor din 2023 va avea un nou interlocutor la Viena, susținător al valorilor europene?

Nehammer și Karner dovedesc mai degrabă disperare și amatorism politic dacă speră că, aplicând tactica fostului cancelar austriac Sebastian Kurz din 2015, vor obține o gură de oxigen la viitoarele alegeri. În cazul în care rămân la guvernare, să nu ajungă să ne ceară să construim un gard la frontiera cu Serbia, Ucraina, Republica Moldova sau pe litoralul Mării Negre.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

REPLICA

LOTO

6/49
23819113133
5/49
32325399
joker
33395201912