REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Dispute între parlamentari PSD pe tema bugetului. Teodorovici: Îmi daţi lecţii? Habar nu aveţi ce înseamnă fazare

Dispute între parlamentari PSD pe tema bugetului. Teodorovici: Îmi daţi lecţii? Habar nu aveţi ce înseamnă fazare

Replica API 6 februarie 2017 | 06:05 428

Deputatul PSD Călin Matei a avut o dispută cu fostul ministru al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, pe tema alocării de bani din bugetul de stat pentru construcţia unor obiective locale, cel din urmă considerând că fiecare unitate administrativ-teritorială trebuie să îşi plătească singură infrastructura, în timp ce restul sălii susţinea plata din buget.

Discuţia a pornit de la alocarea unor sume defalcate din colectarea TVA pentru continuarea finanţărilor unor aeroporturi din trei judeţe din vestul ţării. Deputatul ALDE Remus Borza a cerut bani şi pentru aeroportul Braşov, moment în care fostul ministru al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, s-a arătat împotriva ideii, pe motiv că nu este corect ca banii cetăţenilor să fie folosiţi pentru obiective locale.

Un coleg din PSD, deputatul Călin Matei, a încercat să intervină, însă Teodorovici s-a arătat iritat: "Dumneavoastră îmi daţi lecţii?".

"Aţi spus de ce trebuie finanţate aeroporturile. Aceste aeroporturi toate au avut contracte finanţări exterioare. Li s-a refuzat fazarea şi au rămas pe bani, nu pot plăti...", a încerat deputatul să-i explice fostului ministru.

Teodorovici a intervenit însă din nou iritat: "Cine să refuze fazarea? Ştiţi ce înseamnă fazare pe fonduri europene? Habar nu aveţi".

"Ca principiu, statul are nevoie să pună banii în economie cu adevărat. Dacă blocăm banii... Nu ştiu din ce oraş sunteţi. Sunteţi de acord să investiţi pentru Bucureşti? Cei care v-au votat sunt de acord?", a continuat fostul ministru.

În acel moment, preşedintele Comisiei de buget din Senat, Viorel Arcaş, a intervenit, încercând să calmeze spiritele, însă a fost apostrofat din nou de Teodorovici.

"Stimate coleg, unii sunt obosiţi, domnule ministru, unii sunt mai odihniţi, dar va trebui să încheiem lucrurile", a spus Arcaş, făcând aluzie că Teodorovici tocmai venise la lucrări, în timp ce mulţi dintre parlamentari erau acolo încă de dimineaţa.

"Am spus ceva?", s-a adresat Teodorovici către Arcaş.

"Nu, nu, nu, nu, nu. Eu vorbea de ritmul...", a spus şeful Comisiei, încheiind discuţiile asupra aeroporturilor, scrie News.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stie,cum sa nu!Poate da o explicatie si despre cum poti castiga 5000 de euro pe luna si sa achiti credite,datorii si altele in valoare de 10-12000!De 27 de ani la conducerea tarii si prin ministere au venit unul mai destept decat altul dar paradoxul este ca proportional cu numarul tot mai crescut al desteptilor care au condus tara,populatia o duce tot mai rau iar tara a fost saracita de tot!
2
1
Pe mine m au pus sa dau comenturi dar nici eu nu halesc ciuma rosie dar trebuie sa imi merit banii asa ca muwe basistilor si janesilor sa ve ia naiba de putori sorosiste
1
2
Foarte corect ce sustine Teodorovici un luminat un destept sunt si oameni de mare valoare in PSD ca nu plac unora asta este altceva
4
1
sa-i dau sola sa o roada, ordinaru cretin acum spune ca autorit. sa ia masuri sa nu se intample ; Pai, bai crtinule cine ia chemat mancamiai jegu de sub ... tu judeci, gandesti cat de putin ? Te-n gura de idiot, da-ti demisia ca dracu te ia cat decurand cu toti cretini ce te-au sustinut ca niste muisti !
2
4
Eu cred ca Teodorovici stie carte!
8
2
asa si ce mare vraja, 2 corupti discuta cu sl 3 lea corupt. o bashina dr subiect. cand o sa vina DNA sa le verifice averile, ala e subiect !
6
7

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369