REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Distracţia de 1 mai, sub vizorul autorităţilor din Constanţa: se intensifică acţiunile!

Distracţia de 1 mai, sub vizorul autorităţilor din Constanţa: se intensifică acţiunile!

Replica API 1 mai 2015 | 07:40 235

Unire de forţe pentru sezonul estival!

Unire de forţe pentru sezonul estival!

S-a dat startul la distracţie! Litoralul va fi plin de turişti, după cum arată situaţia reverzvărilor din unităţile de cazare. Astfel, judeţul Constanţa va fi împânzit de poliţişti şi jandarmi, în minivacanţa de 1 mai. Astfel, în perioada 30 aprilie – 3 mai, oamenii legii vor intensifica acţiunile pentru combaterea şi prevenirea faptelor antisociale. Aceştia vor acţiona în sistem integrat cu celelalte cadre ale MAI, în vederea combaterii şi prevenirii faptelor de natură penală. Totodată, în acţiuni specifice vor fi prinse şi alte instituţii, precum DSVSA, OPC sau Inspectoratul Regional în Construcţii.

Zilnic, peste 400 de poliţişti vor fi la datorie, în perioada 30 aprilie – 3 mai anul curent. Este vorba despre structurile de investigare a fraudelor, de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, criminalistic, cei care gestionează domeniul armelor şi a substanţelor periculoase dar şi altele. Se va acţiona pentru prevenirea şi combaterea oricăror fapte de natură antisocială, pentru asigurarea unui climat de ordine, de siguranţă publică constănţenilor şi turiştilor care îşi vor petrece minivacanţa de 1 Mai pe litoralul Mării Negre. De asemenea, se vor derula acţiuni pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor de natură economico-financiară, pentru protejarea populaţiei împotriva unor practici comerciale de natură să ducă la comercializarea unor produse alimentare neconforme, pentru combaterea şi prevenirea infracţiunilor stradale. Se va asigura liniştea şi ordinea publică la toate manifestările publice prilejuite de 1 Mai, cu precădere în staţiunile Mamaia, Vama Veche, dar şi în toate celelalte staţiuni de pe litoral. Poliţiştii constănţeni vor fi prezenţi şi în zonele de agrement, a cluburilor de pe litoralul Mării Negre, iar în colaborare cu S.R.P.T. şi S.P.T.M. se vor desfăşura activităţi specifice în gări şi autogări pentru asigurarea siguranţei călătorilor. La datorie vor fi şi poliţiştii rutieri! Totodată, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a anunţat că “pentru asigurarea unui climat general de siguranţă”, începând de joi şi până duminică, peste 36.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri vor fi în serviciu, desfăşurând misiuni specifice ocazionate de această perioadă.

Peste 200 de jandarmi vor lua judeţul la pas!

Tot în această perioadă vor acţiona, zilnic, peste 200 de jandarmi constănţeni, în sistem independent şi mixt, la menţinerea ordinii publice, alături de lucrătorii din cadrul I.P.J. Constanţa. Aceştia vor fi prezenţi, în misiune, în staţiunile Constanţa, Năvodari, Mamaia, Eforie,Techirghiol, Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai şi Vama Veche. De asemenea, jandarmii vor asigura măsurile de ordine la toate manifestările culturale, sportive, promoţionale (în mod deosebit spectacole de amploare), ce vor fi organizate pe întreg litoralul. Cele mai importantante: în Mamaia, pe plaja Enigma şi Campingul GPM (Mamaia Nord), la spectacolele unde va participa un număr mare de spectatori, dar şi la Parada de 1 Mai- Mamaia-Constanţa, (motociclete, maşini de epoca, maşini raliu, autobuze etajate). Militarii vor mai fi prezenţi şi la spectacolele organizate în Vama Veche şi la „Serbările Câmpeneşti” organizate în Tabăra Năvodari şi Valu lui Traian, în data de 1 mai. Pentru prevenirea faptelor antisociale în zonele turistice, forţele de ordine publică vor desfăşura numeroase acţiuni punctuale, fiind vizate în special zonele aglomerate, bazarurile, târgurile, discotecile şi parcările slab iluminate. În zonele de competenţă, echipajele Jandarmeriei vor fi în măsură să acţioneze în cel mai scurt timp, pentru aplanarea unor conflicte şi luarea măsurilor legale, dacă situaţia o va impune.

OPC, DSVSA, Inspectoratul Regional în Construcţii, în acţiune pe perioada dezonului estival

“Pe perioada sezonului estival 2015, vor fi alocaţi 200 poliţişti, 133 poliţişti apaţinând Gărzii de Coastă, 108 jandarmi aparţinând Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa şi 238 jandarmi aparţinând Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa care vor acţiona în staţiunile litorale, la care se adaugă şi lucrătorii MAI care vor acţiona şi în restul localităţilor din judeţul Constanţa. Sunt constituite echipe, care vor lucra 24/24 ore în toate staţiunile, fiind identificate 2 zone cu agolmerare foarte mare, Mamaia şi Vama Veche. Pe lângă activităţile zilnice desfăşurate de echipele astfel constituite, vor mai fi şi echipe speciale care vor acţiona numai pe cele 2 zone, scopul tuturor acţiunilor fiind acela de prevenire. Vor fi constituite echipe pentru combaterea comerţului ilicit şi echipe care vor acţiona în zona cluburilor. Poliţiştii de la Serviciul Rutier Constanţa vor colabora cu cei de la Poliţia Autostrăzi”, au transmis reprezentanţii Prefecturii Constanţa. De asemenea, potrivit acestora, Garda de Coasta va mai participa pe perioada sezonului estival şi cu 21 mijloace de mobilitate terestră şi 6 mijloace de mobilitate navală. Faţă de activităţile cuprinse în Planul Comun, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean va avea un dispozitiv de menţinere a ordinii şi siguranţei publice în municipiul Constanţa, inclusiv faleză port şi plaja Modern. Joi, 30.04.2015 se ridică barierele de la punctul de taxare Feteşti, fiind introdus sistemul electronic de plata. Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa va desfăşura controale oficiale în domeniul producerii, prelucrării, depozitării, transportului şi comercializării produselor alimentare. D.S.V.S.A. va asigura funcţionarea Comandamentului Sezon Estival 2015 prin structurile de specialitate existente, dar şi prin colaborarea cu direcţiile sanitare veterinare judeţene. Pe toată perioada sezonului estival se va asigura răspuns imediat la solicitările Call Center Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa va desfăşura acţiuni de control igienico-sanitar în hoteluri, unităţile de alimentaţie publică şi unităţile de desfacere alimente amplasate pe litoral. Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa va acţiona pe cele 3 zone operaţionale ale Comandamentului Litoral, respectiv: Mamaia – Năvodari; Eforie – Costineşti şi Mangalia – Saturn, Neptun, Venus, Jupiter, 2 Mai, Vama Veche. La acţiunile desfăşurate în cadrul Comandamentului vor participa şi colegi detaşaţi de la alte Comisariate judeţene din ţară. Eventualele reclamaţii se vor recepţiona la nr. de tel. : 0241/550550. Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa a întreprins demersurile necesare deschiderii taberelor în condiţii optime. Inspectoratul Regional în Construcţii Sud-Est va efectua controale în vederea verificării autorizaţiilor emise pentru construcţiile provizorii.

Plajele au fost igienizate şi amenajate

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a desfăşurat începând cu luna martie a.c. lucrari specifice de pregătire a plajelor pentru sezonul estival 2015, lucrări derulate atât cu forţe proprii cât şi cu terţi şi care sunt finalizate în proporţie de 90%. Lucrările de pregătire efectuate au constat în: igienizarea plajelor, colectarea şi transportul deşeurilor; degajare a depunerilor de nisip şi demontare garduri cu rol de protecţie împotriva eroziunii eoliene; degajare a depozitelor de material cochilier; încărcare şi transferul depozitelor de nisip cu mijloace de transport, din zonele cu acumulări în zonele deficitare din punct de vedere al stratului de nisip; nivelarea suprafeţelor de plajă cu utilaje terasiere pe 75% din suprafaţa plajelor; degajarea nisipului depus pe parapet şi alei de promenadă, discuire pentru afânare şi ecologizare a stratului de nisip. Executarea lucrările pregătitoaremenţionate a permis predarea sectoarelor de plajă către operatorii care deţin contracte de închiriere în proporţie de 97%, nefiind sectoare de plajă închise. De asemenea, autorităţile administraţiei publice locale pe a cător rază teritorială se află plaje cu destinaţie turistică (Constanţa, Mangalia, Eforie, Năvodari, Costineşti, Limanu), au obligaţia legală de a organiza şi de a asigura serviciile publice de salvare acvatică – salvamari şi posturi de prim ajutor. “Precizăm totodată faptul că, prin Legea bugetului de stat pe anul 2015, sursele de finanţare pentru realizarea acestor obligaţii au fost asigurate pentru toate autorităţile administraţiei publice locale sus-menţionate”, au mai spus reprezentanţii Prefecturii Constanţa.

La Constanţa: de 1 mai se încing grătarele dar apar şi incendiile!

Pe lângă alte activităţi, grătarele se vor încinge însă, din experienţa altor ani, vor izbucni şi incendiile. În minivacanţa de 1 mai, efective din cadrul ISU Dobrogea sunt angrenate într-o serie de activităţi ce au drept scop asigurarea nivelului de protecţie şi siguranţă a cetăţenilor şi evitarea producerii unor evenimente nedorite. Astfel, se vor executa activităţi de supraveghere în staţiunile Vama Veche şi Mamaia, precum şi în Portul Tomis, în vederea respectării măsurilor de prevenire a incendiilor pe durata desfăşurării manifestărilor cu public numeros şi pentru asigurarea unui răspuns prompt în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. De asemenea, în această perioadă, se efectuează activităţi de control la unităţile de alimentaţie publică şi cele de cazare turistică, în vederea depistării şi înlăturării neregulilor în domeniul apărării împotriva incendiilor. Pentru a preîntâmpina evenimentele care se pot solda cu consecinţe grave, reprezentanţii I.S.U. Constanţa recomandă cetăţenilor care doresc să sărbătorească ziua de „1 Mai” în mijlocul naturii, „la iarbă verde” să respecte următoarele reguli şi măsuri de prevenire a incendiilor: respectaţi instrucţiunile de apărare împotriva incendiilor afişate sau dispuse de personalul silvic; pregătiţi focul pentru prepararea mâncării doar în locuri special amenajate, respectând regulile de prevenire a incendiilor; faceţi focul în locuri cât mai îndepărtate de vegetaţie şi în niciun caz pe timp de secetă excesivă ori în condiţii de vânt; nu lăsaţi copiii să se joace cu focul; nu lăsaţi niciodată focul nesupravegheat, deoarece chiar şi o rafală slabă de vânt i-ar putea modifica direcţia, îndreptându-le spre vegetaţie sau transportând scânteile incandescente la distanţe mai mari, în interiorul pădurii; menţineţi curăţenia în pădure: aruncaţi în locurile special amenajate hârtiile, resturile de mâncare ori sticlele. Ele ar putea contribui la propagarea incendiilor în pădure; stingeţi cu apă sau pământ focul sau cărbunii încinşi înainte de a pleca din pădure.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367