REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Distracţie pe mormanele de zăpadă: de pe derdeluş, copiii au "aterizat" direct în stradă

Distracţie pe mormanele de zăpadă: de pe derdeluş, copiii au "aterizat" direct în stradă

Replica API 7 februarie 2014 | 00:00 140

Pericole în trafic!

Pericole în trafic!

Mai mulţi copii au ales ca loc de derdeluş mormanele de zăpadă de pe marginea bulevardului Aurel Vlaicu. Se urcau în vârf, iar locul în care cădeau era chiar carosabilul, intens circulat de autoturisme. Astfel, şoferii se pot trezi că sunt cercetaţi penal în caz că lovesc vreun pieton, fie părinţii vor plânge cu lacrimi amare.

Zăpada a reprezentat mereu un prilej de bucurie pentru copii. Codul roşu de vijelii şi ninsori s-a "stins", a venit gerul, după care soarele s-a gândit şi el să mai viziteze oraşul de la malul mării, încălzind un pic împrejurimile. Însă, acesta a fost şi un motiv în plus pentru copii ce i-a încurajat să meargă la derdeluş. Aşadar, în zona CET, în seara de miercuri, 5 februarie, râsetele erau în floare. Mai mulţi copii îşi găsiseră un loc tocmai "bun" să se joace, fiind vorba de mormanele de zăpadă situate pe marginea bulevardului Aurel Vlaicu. Numai că totul s-a dovedit extrem de periculos, dat fiind faptul că micuţii cădeau chiar pe carosabil. Urmăreau ei dacă vin maşini sau nu, însă tot s-a nimerit să încurce un pic traficul, fiind claxonaţi de autovehicule. Menţionăm şi faptul că aici se încadrează perfect situaţia cu "fuga de la locul accidentului", despre care poliţiştii rutieri au atras atenţia în nenumărate rânduri. Cazuri au existat, şoferii alegându-se cu dosar de cercetare penală, chiar dacă se consideră nevinovaţi. Situaţia concretă începe în momentul în care copilul ce se dădea pe derdeluş, spre exemplu, pică exact în faţa maşinii şi este doar atins de respectivul autoturism - caz fericit - copilul se ridică şi pleacă, alergând spre casă. Şoferul îşi continuă drumul, iar la scurt timp se trezeşte cu oamenii legii la uşă, întrucât minorul a ajuns acasă şi le-a spus părinţilor că a fost lovit de o maşină, ei s-au speriat, au sunat la 112, iar cadrele medicale au obligaţia de a anunţa Poliţia în astfel de cazuri. Şi aşa începe cercetarea penală, şoferul fiind acuzat de fugă de la faţa locului. În aceste cazuri, poliţiştii rutieri recomandă şoferilor să sune la Poliţie, chiar dacă victima spune că nu a păţit nimic. În plus, atragem atenţia părinţilor să nu-şi lase copiii nesupravegheaţi, avându-i ca exemplu pe micuţii care se jucau pe bulevardul Aurel Vlaicu, întrucât pot avea loc şi tragedii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614