REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Distrugătorul american USS Porter, în misiune în Marea Neagră

Distrugătorul american USS Porter, în misiune în Marea Neagră

Replica API 10 august 2019 | 02:40 446

Distrugătorul USS Porter din Flota a 6-a a Statelor Unite a fost trimis vineri într-o misiune în Marea Neagră, pentru a contribui la stabilitatea maritimă şi a dovedi sprijinul american pentru aliaţii din NATO şi partenerii regionali, a anunţat forţa navală a SUA pentru Europa şi Africa.

Distrugătorul din clasa Arleigh Burke este a şasea navă militară americană care intră anul acesta în Marea Neagră. El a fost precedat de USS Carney, care a participat în iulie la exerciţiul naval americano-ucrainean Sea Breeze 2019, alături de nave militare din 19 ţări, inclusiv România.

"Operaţiunile pe care le efectuăm în Marea Neagră alături de aliaţii şi partenerii noştri menţin relaţiile strânse necesare pentru stabilitatea regională", a declarat viceamiralul Lisa M. Franchetti, comandantul Flotei a 6-a. "Flexibilitatea inerentă a DDG (distrugătoare cu rachete ghidate - n. red.) din forţele noastre navale desfăşurate avansat ne permite să furnizăm o apărare credibilă şi să ne asigurăm că suntem în postura corespunzătoare pentru a sprijini operaţiunile noastre globale", a adăugat ea.

Porter, desfăşurat avansat la baza navală Rota din Spania, efectuează operaţiuni navale în zona de operaţiuni a Flotei a 6-a, în sprijinul intereselor naţionale de securitate ale SUA în Europa. Marina militară americană acţionează regulat în Marea Neagră, în conformitate cu legislaţia internaţională şi cu Convenţia de la Montreux, arată site-ul Flotei a 6-a în articolul de vineri, accesibil la adresa https://www.c6f.navy.mil/Media/News/Article/1928951/uss-porter-en-route-to-black-sea/.

Flota a 6-a a SUA, cu comandamentul la Napoli, desfăşoară toate tipurile de operaţiuni navale şi interarme, de multe ori în colaborare cu parteneri aliaţi şi inter-agenţii, pentru a promova interesele naţionale ale SUA, precum şi securitatea şi stabilitatea în Europa şi Africa. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
marina ti-ai castigat painea pe ziua de azi.iob tvoiu mati.adica s-o fut pe mata rusie
0
0
rusii au 50 de nave identice in sevastopol . ii doare in basca de acest distrugator . flota sevastopol peste 350 nave active ..........kara deniz e full de nave rusesti , si noi mai avem in dotare nave militare cu dotari rusesti
1
2
Americanii cauta vulnerabilitati in apararea rusilor. Au de gand sa le ia petrolul.
2
0
macar atata lucru bun au facut politicienii, alianta cu America, ne incalecau rusnacii demult
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369